HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑπάντηση Ανδρέα Γεωργάκη στον Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την αμμόγλωσσα

Απάντηση Ανδρέα Γεωργάκη στον Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την αμμόγλωσσα

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να σας απαντήσω για αυτά που μας καταλογίζετε σχετικά με τα δημοσιεύματα για την κατάντια της Αμμόγλωσσας, γιατί την απάντηση την παίρνετε καθημερινά από όλους αυτούς τους ανθρώπους που εσείς ονομάζετε ακίνητους του καναπέ, που άλλη δουλειά δεν έχουν παρά να σχολιάζουν ότι κινείται και μη, όπως λέτε… Εμπρός λοιπόν ας τους φιμώσουμε όλους αυτούς που τολμούν και δεν ντρέπονται να πουν την άποψη τους, σαν άνθρωποι ελεύθεροι που ψηφίζουν και κυρίως πληρώνουν τα τόσα εκατομμύρια για να παραλάβουν έργα ντροπής, όπως η Αμμόγλωσσα που την καταντήσατε σαν μη πω τι, και έχετε και το θράσος να απαντάτε κατ’ αυτό τον τρόπο ενώ θάπρεπε τουλάχιστον για αρχή να ζητήσετε μια συγνώμη…

Μάθετε λοιπόν κύριε, ότι οι άνθρωποι του καναπέ, οι ακίνητοι, που κατά την γνώμη σας δεν θάπρεπε να εκφέρουν άποψη για τίποτα απολύτως, είναι αυτοί που σύσσωμοι έχουν καταδικάσει τα γραφόμενα σας και δεν έχει βρεθεί κανένας Λευκαδίτης που να μην έχει φρίξει με αυτά που ακούει να λέτε… κι όχι μόνο εσείς, αλλά και το συνάφι σας, που ανεξέλεγκτο εξαπολύει κατηγορίες στους αθώους πολίτες ότι δήθεν έπρεπε να μάθουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις των υπεύθυνων και να τα δημοσιεύσουν, ότι δεν είστε εσείς αυτοί που το ξεκίνησαν αυτό το έργο και να μην σας κατηγορούμε, ότι πρέπει να παραδεχτούμε ντε και καλά ότι φταίνε οι προηγούμενοι και άλλες τέτοιες ανοησίες… Κι όλα αυτά κύριε αντιπεριφερειάρχη γραμμένα από εσάς και το επιτελείο σας, που κατακλύζει το facebook, με μοναδικό μέσο (οποία έκπληξις) ένα πληκτρολόγιο και έναν καναπέ….εδώ γελάμε, που λέει κι ένας κατά τα άλλα συμπαθής ακόλουθος σας…

Αν υπάρχει ένας τρόπος να εκφράσουμε την αηδία μας προς αυτό που προσβάλλει την νοημοσύνη μας αλλά και την αισθητκή μας, είτε αυτό λέγεται πληκτρολόγιο, είτε λέγεται ντουντούκα, να είστε βέβαιος ότι θα το χρησιμοποιήσουμε…δεν θα μας φιμώσετε κιόλας!

Επίσης σαν γιατρός που είμαι, να σας επιστήσω και την προσοχή σε ένα ακόμα άκομψο σημείο της απάντησης που μας δώσατε, που εμμέσως πλην σαφώς ειρωνεύεστε τον κόσμο για την γκάμα των απόψεων του, που όπως χαρακτηριστικά λέτε, ασχολείται από¨ εγχειρήσεις καρδιάς, μέχρι το πέταγμα των φλαμίνγκο στο Ιβάρι¨… εγώ επαναλαμβάνω σαν γιατρός κι από λόγους ευθιξίας, που προφανώς εσείς δεν δείξατε,  θα σταθώ λίγο στο θέμα της εγχείρησης της καρδιάς που ενδεχομένως φαντάζομαι, εννοούσατε την πρόσφατη περιπέτεια της μικρούλας συντοπίτισσας μας και την ταλαιπωρία που πέρασε και περνάει η οικογένεια της.. Πόσο χοντροκομμένο είναι αυτό εκ μέρους σας κύριε αντιπεριφερειάρχη, αλήθεια, δεν σας ήρθε στο μυαλό κάτι άλλο να γράψετε εκτός απ’ αυτό, έπρεπε δηλαδή να εστιάσετε σε ένα τόσο λεπτό θέμα υγείας ενός ανθρώπου που υποφέρει για να δώσετε υπόσταση και σοβαρότητα στην απάντηση σας? Τι να πω? Ντροπή και θλίψη μου προκαλεί αυτό.

Μας κατηγορείτε και μας λέτε πού ήμαστε κατά την εξέλιξη του έργου, και γιατί δεν μιλάγαμε τότε, εάν αναφέρεστε και σε μένα προσωπικά να σας πληροφορήσω, όπως πολύ καλά ξέρετε ίσως, ότι ήμουν πολύ συχνά εκεί και έβλεπα να συντελείται ένα έγκλημα… ενώ βρισκόμουν από την πίσω πλευρά των καμπίνων όμως, ως κολυμβητής, γιατι δεν ειχα την δυνατότητα από αλλού. Η είσοδος στο εργοτάξιο ήταν κλειστή για τους πολίτες… πώς περιμένετε λοιπόν από μας να δούμε και να επέμβουμε στο έργο αυτό, όταν μας απαγορευόταν η είσοδος…. Το ερώτημα είναι, και σε αυτό πρέπει να απαντήσετε, εσείς όλοι, πού ήσαστε τότε? Δεν το βλέπατε όλο αυτό το αίσχος? Πατήσατε ποτέ το πόδι σας εκεί, έστω κάποιος από σας να σταματήσει αυτή την εγκληματική παρέμβαση σε μιά από τις ωραιότερες παραλίες που διαθέτει το νησί μας κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του έργου και στο τέλος του? Γιατί κυριολεκτικά η Αμμόγλωσσα εκτελέστηκε!!!

Αλήθεια κύριε αντιπεριφερειάρχη η μελέτη προέβλεπε και το μπάζωμα της Αμμόγλωσσας με τον σωρό από τις πέτρες σπαστήρα, που τις πήρε και τις σήκωσε η θάλασσα σαν ελαφρόπετρες, ή τις βάλανε εκεί μετά, γιατί τους περίσσεψαν και δεν είχανε τι να τις κάνουνε?

Κι όταν λέτε θα γίνει αποκατάσταση της περιοχής, πώς το εννοείτε δηλαδή, γιατί αποκατάσταση σημαίνει επαναφορά του τοπίου στην πρότερη μορφή του, όπως το ξέραμε, όχι στέλνουμε τρία φορτηγά και δυο γερανούς, καθαρίζουμε την παραλία απο τις πέτρες, τις μαζεύουμε, τις σκεπάζουμε με άμμο, σαν τις γάτες που τα θάβουν, ρίχνουμε λίγη στάχτη στα μάτια του κόσμου, κατακλύζουμε με αλαλαγμούς διθυραμβικούς το διαδίκτυο κράζοντας με υπερηφάνεια το απέραντο κατόρθωμα μας και μετά γυρνάμε κατάκοποι στον καναπέ μας για να διαβάσουμε τα σχόλια του κόσμου, ε?

Κι αν δεν μας αρέσουν τα σχόλια του κόσμου που ωρύεται για τα αυτονόητα, τους κατηγοριοποιούμε σε τεμπέληδες ακίνητους καναπεδάτους, που έχουν και γνώμη επί παντός επιστητού. Για φαντάσου!!! Γελάνε και οι πέτρες της Αμμόγλωσσας για να χρησιμοποιήσω και μια δική σας φράση…

Τελειώνοντας κύριε αντιπεριφερειάρχη μου, να σας πω, ότι, δεν αναζητώ κανέναν ρόλο στην μικρή μας
κοινωνία όπως την λέτε, γιατί έχω ήδη ένα ρόλο, που με αυτόν πορεύομαι χρόνια τώρα και με αυτόν με γνωρίζουν οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι και με αποδέχονται. Το ότι διαμαρτύρομαι για τα κακώς κείμενα, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε σκεφτόμενου ανθρώπου σε καιρό δημοκρατίας να το εξασκεί…

Επίσης να προσθέσω ότι η γενική εικόνα της Αμμόγλωσσας είναι απογοητευτική, είναι ανεπίτρεπτο στην προσπαθειά σου να βελτιώσεις κάτι, να καταλήγεις να το ρημάζεις, γιατί αυτό έγινε εκεί, η περιοχή ρημάχτηκε για τα καλά και εσείς που είστε πλέον τώρα στην εξουσία, και επομένως οι νέοι υπεύθυνοι για το τελείωμα της μελέτης, που άρχισε ..επι Τρικούπη, αφού το θέλετε έτσι, είστε υποχρεωμένοι να δώσετε μια λύση. Αρκετά με τις υπεκφυγές και την έλλειψη ευθυνών, αρκετά με την κοροιδία και τις αστείες δικαιολογίες. Απευθύνεστε σε ενήλικους ανθρώπους με μυαλό και ας μην υποβιβάζετε άλλο την νοημοσύνη τους…, Κάντε αυτό για το οποίο ταχθήκατε, αντιδράστε και δράστε, σταματήστε να κατηγορείτε τον κόσμο που τον θέλετε να γυρνάει απο γραφείο σε γραφείο και να ελέγχει τα έργα σας,  (πού ξανακούστηκε αυτό?), κουνηθείτε λίγο απο τις καρέκλες και τους καναπέδες σας και επιτέλους αφήστε λίγο το πληκτρολόγιο… τόσο απλά είναι τα πράγματα…ναι τόσο…Κάντε την πορεία σας σημαντική και αξιομνημόνευτη, όσο αυτή διαρκέσει (που δεν το βλέπω) κι όχι να μοιάζει με γραμμή καρδιογραφήματος ενός πεθαμένου…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
Παιδίατρος

Σχετικά άρθρα:
Για όσους απορούν γιατί γίνεται τόση συζήτηση για την αμμόγλωσσα
Αμμόγλωσσα- Ώρα μηδέν…
Απάντηση αντιπεριφερειάρχη σε δημοσιεύματα σχετικά με την αμμόγλωσσα

Προηγουμενο αρθρο
Εκδήλωση μνήμης για τον Κώστα Βαλαμόντε από την Αγιομαυρίτικη παρέα
Επομενο αρθρο
Συνεχίζεται το αφιέρωμα στον ισραηλινό κινηματογράφο με 2 ταινίες

7 Σχόλια

  1. ΑΓΓΕΛΟΣ
    30 Ιανουαρίου 2018 at 14:22 — Απάντηση

    Καημένε Ανδρέα, ξέρεις πού έμπλεξες?

  2. Mαριλού
    29 Ιανουαρίου 2018 at 16:24 — Απάντηση

    Είναι πολύ καλό που το θέμα αποκτά διαστάσεις, γιατί έχω την εντύπωση ότι το… εν λόγω έργο σχεδιάστηκε και εκτελέσθηκε από ανθρώπους που δεν είχαν τη παραμικρή εικόνα για την αξία που έχει η αμμόγλωσσα, τόσο στις μνήμες όσο και στη καθημερινότητα ημών των μπουρανέλλων. Προφανώς θεώρησαν ότι αφού το νησί είναι γεμάτο παραλίες, όλοι εμείς που από παιδιά κάνουμε το μπάνιο μας στη Γύρα και στο Κάστρο, θα παίρναμε τα κουβαδάκια μας γι΄αλλού. Αμ δε!
    Δεν είχα ποτέ και μεγάλη κάψα με τα εκλογικά, έχω αποφασίσει όμως, σε περίπτωση που το τοπίο δεν αποκατασταθεί πλήρως, να ψηφίσω μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο!…

  3. Χειροκροτητής.
    26 Ιανουαρίου 2018 at 15:25 — Απάντηση

    Κάποιος αρμόδιος ας μας πληροφορήσει ποια θεσμικη αρχη παρέλαβε το λαμπρό αυτό έργο και πότε θα γίνουν τα εγκαίνια του για να παραβρεθούμε και να χειροκροτήσουμε όλους τους συντελεστές!
    Ευχαριστώ προκαταβολικα.

    • Angie
      30 Ιανουαρίου 2018 at 22:59 — Απάντηση

      Μπράβο μπράβο μπράβο ….. Εγώ ξεκίνησα να χτυπώ ήδη παλαμακια ….. Κάνω προθέρμανση!!! Ηρθε και το νερο πριν λίγο μέχρι να μας το ξανακοψουν…. Πάρτυ!!!!

      Ένα σχολιο και για τον γιατρό μας: Κυριε Γεωργάκη, είμαστε πολύ περήφανοι που είστε παιδίατρος των παιδιών μας. Πραγματικα, το ήθος σας, η αγάπη σας για το επάγγελμα σας, τον πολιτισμο, τις τέχνες και τόσα πολλά αλλα γνωρίσματα σας, διδάσκουν στους μικρούς ασθενείς σας, στα “παιδια” σας, αξίες που πραγματικά απουσιάζουν από μια κοινωνία που μάλλον φαίνεται να εχει χάσει τον ρομαντισμό και την ευαισθησία . Μας μαθαίνετε παντα να είμαστε σωστοι γονείς με τις πολύτιμες συμβουλες σας. Σας ευχαριστούμε πολύ!!!!

  4. Μαίρη
    26 Ιανουαρίου 2018 at 15:06 — Απάντηση

    Εγώ δεν θυμάμαι κανέναν απο αυτούς να επισκέπτονται αυτή την παραλία για μπάνιο, είναι σαν ξένοι για μας, δεν πονάνε αυτό το μέρος δεν έχουν ευαισθησία και κυρίως δεν τους δενει τίποτα με το νησί τους. Προφανώς έχουν παιδικά τραύματα για να δείχνουν τόση αδιαφορία και αναλγησία για την συγκεκριμένη τουλαχιστον μεριά, κομμάτι αναπόσπαστο των παιδικών μας αναμνήσεων. Πώς ήταν η αμμόγλωσσα πριν λίγο καιρό και πώς είναι τώρα, η εικόνα προβάλλει όλη τη φρίκη σε όλο της το μεγαλείο….όσο περνάει ο καιρός η περιοχή αρχίζει να μοιάζει στους ασχημομούρηδες ξυνούς και ξυνές που αποφασίζουνε για μας….είναι αυτό που λέμε, κάμανε την αμμόγλωσσα σαν τα μούτρα τους….Ντροπή στα στείρα μυαλά τους και τα ανάξια χέρια τους…Ντροπή.

  5. ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ
    26 Ιανουαρίου 2018 at 14:38 — Απάντηση

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΤΡΕΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ. ΕΛΕΟΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ .

  6. ΄Αγνωστος
    26 Ιανουαρίου 2018 at 14:02 — Απάντηση

    Πολύ καλά τα λες Αντρέα. Και μη σου πω ότι λίγα λες. Αλλά ποιος έχει τσίπα από αυτούς ;

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.