HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑπάντηση Θανάση Καββαδά στην Σεβαστή Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα για το Α.Τ Καρυάς

Απάντηση Θανάση Καββαδά στην Σεβαστή Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα για το Α.Τ Καρυάς

Σε απάντηση της δημόσιας τοποθέτησης της κ. Σεβαστής Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα στις 06/10/2016, όπου ζητά την «δραστηριοποίησή μου» προκειμένου να διατηρηθεί το Α.Τ Καρυάς, την ενημερώνω, όπως και όλους τους κατοίκους της Καρυάς και του Ν. Λευκάδας ότι:

Στις 20 Νοεμβρίου 2015, αποδεχόμενος την πρόσκληση, παραβρέθηκα στην παρουσίαση του σχεδιασμού αναδιάταξης των Αστυνομικών Τμημάτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων κ. Γιώργο Τσιρογιάννη και τον γ.γ του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Κέρκυρα. Μάλιστα ήμουν ο μοναδικός που εκπροσώπησα την Λευκάδα, ως πολιτειακός παράγοντας, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης, από τη Δημοτική Παράταξη «Μαζί για τη Λευκάδα μας».

Το σχέδιο για το νησί της Λευκάδας προέβλεπε:

1.Συγχώνευση του Α.Τ Καρυάς με το Α.Τ Λευκάδας με έδρα στη Λευκάδα

2.Συγχώνευση του Α.Τ Απολλωνίων με το Α.Τ Ελλομένου με έδρα στον Ελλομένο.

3.Παραμονή ως έχει του Αστυνομικού σταθμού Μεγανησίου.

Μάλιστα κατά την τοποθέτησή μου στην παρουσίαση εξέφρασα την αντίθεσή μου και ζήτησα την εξαίρεση όλων των Α.Τ της Λευκάδας από τον προβλεπόμενο σχεδιασμό, επικαλούμενος μεταξύ άλλων και τις έκτακτες ανάγκες για την ασφάλεια του νησιού που είχαν προκύψει λόγω του, πρόσφατου τότε, σεισμού της 17 Νοεμβρίου 2015.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2015 κατέθεσα ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα με το οποίο ζητούσα την να μην καταργηθεί κανένα Α.Τ του νομού Λευκάδας.

Λίγες ημέρες μετά στις 17 Δεκεμβρίου 2015 για το θέμα συνάντησα τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, όπου και τον ενημέρωσα για τις προβλεπόμενες αλλαγές και τις ιδιαίτερες συνθήκες αστυνόμευσης που επιβάλλει η κατάσταση μετά τους σεισμούς που έπληξαν το νησί και ζήτησα και σε αυτόν να μείνει ως έχει ο αριθμός των Α.Τ στο Ν. Λευκάδας.

Με την ανακοίνωση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο ανακοινώνονταν οι προθέσεις του Υπουργείου, για την διατήρηση του Α.Τ Απολλωνίου -μια θετική εξέλιξη για το νησί μας – αλλά και την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Καρυάς, κατέθεσα στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, κ. Π. Κουρουπλή, και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Τόσκα, εκφράζοντας την αντίθεσή μου. Μάλιστα υποστηρίζοντας τη λειτουργία του Α.Τ. Καρυάς, υπογραμμίζω ότι η διατήρησή του, πέραν του ότι εξασφαλίζει την επαρκή αστυνόμευση, «δεν επιβαρύνει ουσιαστικά τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού η στέγαση των υπηρεσιών γίνεται σε δημόσια κτίρια, και ως εκ τούτου η κατάργηση αυτού δεν αποφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες επικοινώνησα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημοσίας Δημοσίας Τάξεως κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη στον οποίο επισήμανα τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί το Α.Τ Καρυάς.

Όλες οι πιο πάνω ενέργειες δημοσιοποιήθηκαν στην ώρα τους προκειμένου να ενημερωθούν οι Λευκαδίτες.

Εκτιμώ πως γίνεται αντιληπτό ότι με στόχο να μην αποδυναμωθεί η αστυνόμευση σε όλη την Λευκάδα, πόσο μάλλον στην ορεινή Λευκάδα και ειδικότερα στη Καρυά και προκειμένου να διασφαλιστεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ενεργοποιήθηκα με κάθε τρόπο και μέσο, από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου.

Δυστυχώς όμως οι αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση και τους καθ΄ ύλην αρμόδιους υπουργούς της και όχι από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Από τη μεριά μου ωστόσο θα συνεχίσω τις προσπάθειες, για την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στην Καρυά.

Προηγουμενο αρθρο
ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ: Για την κατάσταση στα σχολεία της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Τηλυκράτης - Διαγόρας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.