HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑπάντηση πρώην Δημάρχου Β. Φέτση σε άρθρο της ιστοσελίδας μας

Απάντηση πρώην Δημάρχου Β. Φέτση σε άρθρο της ιστοσελίδας μας

Απαντώντας πολύ σύντομα στο σημείωμα της κ. Βιολέττας Σάντα που αφορά στην οικία του Άγγελου Σικελιανού και με τον ειρωνικό τίτλο «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» έχω να επισημάνω τρία πράγματα. Το πρώτο αφορά στην παράγραφο που η κ. Βιολέττα αναφέρει: «το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας συντάχθηκε το καλοκαίρι του 2008 και μεταφέρθηκαν οι καταθέσεις του Δήμου, καθώς και η μισθοδοσία σχεδόν όλων των υπαλλήλων στην Ε.Τ.Ε. με διαδικασίες όχι και τόσο ηθικές αλλά ούτε και τυπικά σύννομες». Το δεύτερο αφορά στην παράγραφο, που η κ. Σάντα σημειώνει: «έτσι ακριβώς έχουν τα γεγονότα. Για όσους πιθανόν προσπαθήσουν να δώσουν άλλο νόημα, εξηγούμαι ότι, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, αλλά και ακράδαντα πιστεύω η ίδια, δεν υπήρξε στην όλη διαδικασία (2008) κανενός είδους οικονομική συναλλαγή για προσωπικό όφελος». Το τρίτο σημείο αφορά στην παράγραφο όπου η κ. Σάντα αναφέρει: «Με την έλευση της οικονομικής κρίσης ήταν φανερό σε όσους μπορούσαν να σκεφθούν ότι η Εθνική δεν είχε καμία διάθεση να επισκευάσει το κτίριο. Δεν δεσμευόταν εξάλλου από καμία έγγραφη και ενυπόγραφη υποχρέωση».
Και οι απαντήσεις σύντομες και σαφείς:

Στο πρώτο θέμα: Για την μεταφορά των χρημάτων του Δήμου από την Αγροτική στην Ε.Τ.Ε. τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες με διαφάνεια και σύννομα. Σύσταση επιτροπής για προσφορές από όλες τις τράπεζες, πόρισμα της επιτροπής και εισήγηση του Δ.Σ., για την μεταφορά των χρημάτων από την Αγροτική στην Εθνική αφού σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής η προσφορά της Ε.Τ.Ε. ήταν η πλέον συμφέρουσα για το Δήμο (Αριθμ. Απόφασης ΔΣ 86/2008-/96/2008-215/2008). Άρα για ποιες διαδικασίες όχι και τόσο ηθικές αλλά ούτε και τυπικά σύννομες κάνει λόγο η κ. Σάντα;

Στο δεύτερο θέμα παρατηρείται μια τεράστια αντίφαση με τα παραπάνω. Η Δημοτική Αρχή που ενήργησε τις διαδικασίες για τη μεταφορά των χρημάτων του Δήμου από την Αγροτική στην Εθνική, ανήθικα και παράνομα κατά την άποψη της κ. Σάντα, στη μία παράγραφο της δημοσίευσής της, στη συγκεκριμένη παράγραφο η ίδια δέχεται ότι η Δημοτική Αρχή «από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, αλλά και ακράδαντα πιστεύω η ίδια, δεν υπήρξε στην όλη διαδικασία (2008) κανενός είδους οικονομική συναλλαγή για προσωπικό όφελος» είναι τα λόγια της ίδιας της κ. Σάντα. Ποιο από τα δύο ισχύει; Η Δημοτική Αρχή ενήργησε ανήθικα και παράνομα ή ηθικά και σύννομα αφού η ίδια παραδέχεται και πιστεύει ακράδαντα ότι στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν υπήρξε κανενός είδους οικονομικής συναλλαγής για προσωπικό όφελος; Και ποιο απλά: Ο Δήμαρχος χαρακτηρίζεται ανήθικος και μη σύννομος όσον αφορά στην διαδικασία της μεταφοράς των χρημάτων του Δήμου από την Α.Τ.Ε. στην Ε.Τ.Ε. αλλά ταυτόχρονα ηθικός και σύννομος αφού η ίδια η κ. Σάντα έχοντας και γνώση της διαδικασίας, ακράδαντα πιστεύει ότι ο Δήμαρχος δεν ενήργησε στη βάση κανενός είδους οικονομικής συναλλαγής για προσωπικό όφελος; Το μαντείο των Δελφών με τις αμφίσημες απαντήσεις του πιθανόν θα μπορούσε να μας διαφωτίσει στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Και απαντώ στο τρίτο σημείο της δημοσίευσης της κ. Σάντα, όπου αναφέρεται: «Με την έλευση της οικονομικής κρίσης ήταν φανερό σε όποιον μπορούσε να σκεφθεί ότι η Εθνική δεν είχε καμία διάθεση να επισκευάσει το κτίριο. Δεν δεσμευόταν εξάλλου από καμία έγγραφη και ενυπόγραφη υποχρέωση».
Εδώ, αγαπητή Βιολέττα, κάνεις μεγάλο λάθος. Η Ε.Τ.Ε. με το με ημερομηνία 12-3-2008 έγγραφό της, που ήταν η απάντηση της με αριθ. πρωτ. 181/7-1-2008 επιστολής του Δήμου προς τον κ. Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Τ.Ε. Τάκη Αράπογλου και υπογράφεται από τον κ. Αλέξανδρο Σταύρου, πρόεδρο τότε της ακίνητης περιουσίας της Ε.Τ.Ε., αν θυμάμαι καλά, δεσμευόταν για το περιεχόμενο του παραπάνω εγγράφου, που αφορά στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει απέναντι στο Δήμο και ο Δήμος με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. (αριθμός απόφασης 63/2008) αποδέχεται το περιεχόμενο του παραπάνω εγγράφου της Ε.Τ.Ε.. Άρα υπάρχει έγγραφη, ενυπόγραφη υποχρέωση της Ε.Τ.Ε. με υπογραφή του κ. Αλέξανδρου Σταύρου, που αποδέχεται ο Δήμος με υπογραφή του κ. Χαραλάμπου Βλάχου προέδρου τότε του Δ.Σ. του Δήμου.

Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην παράγραφο της δημοσίευσής σου ότι έγινες δέκτης πολλών παραπόνων υπαλλήλων του Δήμου ότι πιέστηκαν, ώστε να μεταφέρουν το λογαριασμό της μισθοδοσίας τους στη Ε.Τ.Ε..

Η Δημοτική Αρχή ποτέ δεν πίεσε κανέναν υπάλληλο του Δήμου για μεταφορά του λογαριασμού της μισθοδοσίας του στην Ε.Τ.Ε.. Είμαι απόλυτα κατηγορηματικός, ποτέ και κανένα, γιατί δεν είχε λόγους να το κάνει. Και πραγματικά δεν κατανοώ, με ποιά ιδιότητα, τί εκπροσωπώντας από πλευράς της Αγροτική Τράπεζας, έγινες η ίδια, όπως ισχυρίζεσαι, δέκτης παραπόνων πολλών υπαλλήλων του Δήμου.

Βασίλης Φέτσης

Άρωμα Λευκάδας

1) Ξεκινώ απαντώντας πρώτα στο 3ο ερώτημα του κ. Φέτση. Την εποχή στην οποία αναφερόμαστε η υπογράφουσα το άρθρο Βιολέττα Σάντα, ήταν Υποδιευθύντρια στην Αγροτική Τράπεζα στο κατάστημα Λευκάδας.

2) Με το «καμία έγγραφη και ενυπόγραφη υποχρέωση» που αναφέρω στο άρθρο, εννοώ τα ουσιαστικά που δεσμεύουν δυο πλευρές για την τήρηση μιας συμφωνίας π.χ. συμβάσεις, συμφωνητικά. Η αλληλογραφία μεταξύ δυο υπηρεσιών έχει μόνο μερικώς δεσμευτικό χαρακτήρα.

3) Το ηθικό και σύννομο: Με την ιδιότητα που σας αναφέρω στην αρχή, και, απαντώντας στο ηθικό, έγινα δέκτης πολλών παραπόνων υπαλλήλων ότι πιέστηκαν να μεταφέρουν το λογαριασμό μισθοδοσίας τους στην ΕΤΕ. Υπαλλήλων μάλιστα των …κάτω ορόφων του τότε Δημαρχείου.

Το μη σύννομο συνίσταται στην επιλογή από μεριάς του Δήμου μιας διαδικασίας η οποία δεν τηρήθηκε. Όταν ζήτούνται προσφορές για επιλογή του συμφερότερου επιτοκίου, ή ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες ή παίρνεται μια πολιτική απόφαση παρακάμπτοντας τις διαδικασίες. Και τα δυο ταυτόχρονα, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι σύννομα.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Στην Άκρη
Επομενο αρθρο
Βροχή και σήμερα…

1 Σχόλιο

  1. Άγγελος Σταγιάνος
    3 Σεπτεμβρίου 2014 at 14:59 — Απάντηση

    Το νόμιμο, μπορεί, να είναι οι διαδικασίες που ακολούθησαν οι τράπεζες,,, και μπλα μπλα μπλα μπλα…Το ηθικό, είναι η κατάσταση που ΔΕΝ έπρεπε να βρίσκεται το σπίτι, του Άγγελου Σικελιανού. Και το ότι δικαιολογείστε, αναφέροντας τις διαδικασίες που έπρεπε ή δεν έπρεπε να ακολουθηθούν, φανερώνει την ευθύνη της επίσημης πολιτείας.

    Ελληνικό Αθάνατο Μεγαλείο!!!

    Άγγελος Σταγιάνος

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.