HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπάντηση του Δήμου για την κατάσταση στο Πόρτο Κατσίκι

Απάντηση του Δήμου για την κατάσταση στο Πόρτο Κατσίκι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες για την κατάσταση στο Πόρτο Κατσίκι Αθανίου σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1. Από τότε που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας προσπαθήσαμε να βάλουμε σε τάξη μια άναρχη κατάσταση που υπήρχε στην περιοχή. Από τις πρώτες ημέρες προσπαθήσαμε, μέσα από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, και καταφέραμε να συνάψουμε προγραμματική σύμβαση για την αξιοποίηση του χώρου, που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την κατασκευή τεσσάρων οικίσκων – καντινών. Δυστυχώς θέματα γραφειοκρατικά μας καθυστέρησαν.

Δημοπρατήσαμε την κατασκευή από το Δήμο τριών βάσεων για τις καντίνες και από τους ιδιώτες την κατασκευή των οικίσκων – καντινών. Λόγω ενστάσεων καθυστέρησε η εγκατάσταση των εργολάβων, οι οποίοι όμως θα εγκατασταθούν τις επόμενες ημέρες.

2. Για τη λειτουργία των παράνομων καντινών κάναμε κάθε προσπάθεια για την απομάκρυνσή τους, μέσω των αστυνομικών και όχι μόνο αρχών (αυτόφωρα, πρόστιμα κ.λ.π) και καταφέραμε να απομακρυνθούν οι περισσότερες.

3. Από την προηγούμενη δημοτική αρχή έχει μισθωθεί χώρος parking σε ιδιώτη, ύστερα από δημοπρασία. Ο χώρος είναι συγκεκριμένος και δεν περιλαμβάνει το χώρο της πλατείας (εκεί όπου οι καντίνες) ούτε έχει δοθεί επί των ημερών μας οποιαδήποτε άδεια χρήσης του (γραπτή ή προφορική) στον μισθωτή του parking.

4.Αφαιρέσαμε την άδεια λειτουργίας καντίνας σε ιδιωτικό χώρο, ύστερα από έλεγχο της υγειονομικής υπηρεσίας, λόγω παραβίασης των όρων της αδείας της (η απόφαση αυτή ανακλήθηκε προσφάτως από το Δ.Σ λόγω συμμορφώσεως) και κάναμε ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί το καθεστώς λειτουργίας ελεύθερου parking στο χώρο της ιδιωτικής καντίνας (ο χώρος που παλαιότερα λειτουργούσε parking, σφραγίστηκε από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας).

5. Σε ότι αφορά στις καταγγελίες για προσωπικές συμπεριφορές είναι αυτονόητο ότι δεν τις ανεχόμαστε και το έχουμε καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ένα κατεστημένο χρόνων δύσκολα αντιμετωπίζεται. Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που παριστάνουν τους κριτές και τους κατήγορους όσοι συνέβαλαν στο να διαμορφωθεί μια τέτοια κατάσταση στο Πόρτο Κατσίκι.

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Λευκάδας ότι είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τη νομιμότητα στο χώρο, όποιες και να είναι οι αντιδράσεις.

Λευκάδα 7/7/2016

Μάρκος Νικητάκης

Αντιδήμαρχος

Προηγουμενο αρθρο
Αφιέρωμα του Fox News σε ελληνικές παραλίες
Επομενο αρθρο
Tα χρέη δεν πληρώνονται με ονόματα

1 Σχόλιο

  1. μακης μελας
    11 Ιουλίου 2016 at 09:05 — Απάντηση

    Πριν καμποσα χρονια ο κ Νικητακης εγραφε τα εξης σε υστερογραφο για τις…. ” Εκπτωσεις….. .υ.γ. Δεν ειμαι “αγαθος”. Καταλαβαινω πολλα και γνωριζω “γραφη” και “αναγνωση”. Ερεθισματα προσπαθω να δωσω. Απαντησεις …ποιος περιμενει!!!Μ. Ν.”

    Δεν ξερω αν μετα την αντιδημαρχια εγινε “αγαθος” η αν ξεχασε την “γραφη” και την “αναγνωση”. Ελπιζω ν αναγνωρισει τον εαυτο του και περιμενουμε απαντησεις κι οχι χαριτωμενα ευφυολογηματα περι …κατεστημενου …κριτων και… κατηγορων…
    Αυτα !,,,11 ιουλιου 2016 Μακης Μελας

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.