HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑπάντηση του προέδρου του Δ.Σ. κυρίου Γεωργάκη σχετικά με την Eπιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης

Απάντηση του προέδρου του Δ.Σ. κυρίου Γεωργάκη σχετικά με την Eπιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης

Σχετικά με την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής

Η Επιτροπή τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Λευκάδας Συνεδρίασε την Παρασκευή 3/4/2015 από τις 3μμέως τις 730μμ.

Το μόνο θέμα που συζητήθηκε ήταν «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης».

Για να γραφτεί η εισήγηση χρειάστηκαν περίπου 15 ώρες συνεδριάσεων μιάς μικρής ευέλικτης 6μελούς ομάδας που εκλέχτηκε από την μεγάλη 19μελή επιτροπή αποτελούμενη από τους ανθρώπους του τουρισμού και συγκεκριμένα: Νίκος Γράψας (πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων), Νότης Κατωπόδης (Πανοθώμος), Ζαχαρής Κατωπόδης (Ξενοδοχείο Γαλήνη), Σπύρος Μικρώνης (Ταξιδιωτικός Πράκτορας), Σωτήρης Σκιαδαρέσης (πρόεδρος Επιμελητηρίου), Γιώργος Γεωργάκης (Πρόεδρος).

Στην τελευταία από τις συνεδριάσεις συμμετείχε μετά από επιμονή δική μου και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Γληγόρης ο οποίος τυχαία βρέθηκε εκεί και συμμετείχε ενεργά στην συζήτηση.
Ακολούθησε η τελική επεξεργασία της εισήγησης από τον Δήμαρχο κ. Δρακονταειδή, την κ. Δάφνη Σφέτσα και από εμένα (χρειάστηκαν περίπου 10 ώρες).

Στη συνέχεια η εισήγηση ήλθε στην μεγάλη 19μελή (συμβουλευτική) επιτροπή.

Εκεί ο κ. Κώστας Γληγόρης μίλησε πολύ ώρα και έκανε μια σειρά προτάσεις άλλες δευταιρεύουσες και άλλες σοβαρές, Ο δήμαρχος του είπε αυστηρά να ολοκληρώσει. Του ζήτησα να φέρει τις υπόλοιπες προτάσεις του στην μικρή επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει για να προσθέσει όσα ειπώθηκαν από τα μέλη της επιτροπής.

Άλλωστε θα επακολουθήσει και διαβούλευση με όλους τους δυνατούς τρόπους και ανοιχτή συγκέντρωση της επιτροπής στο τέλος Μαΐου.

Ο κ. Γληγόρης προτίμησε να βγει από την αίθουσα, να κάνει τις «τηλέφωνά του», και επιστρέφωντας μας ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την επιτροπή, γιατί ενώ εκπροσωπεί 1000 ανθρώπους, δεν του επιτρέψαμε να μιλήσει, «Την ευθύνη, πρόεδρε, την έχεις εσύ γιατί δεν έπαιξες σωστά τον ρόλο σου»

Παρά τις προσπάθειες μου να ανακαλέσει την παραίτησή του προτίμησε να την ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης δεν είναι αλήθεια ότι δεν προσκλήθηκε το μέλος της επιτροπής κ. Εύα Κατωπόδη. Της στάλθηκε η πρόσκληση και η εισήγηση στο mail που η ίδια έδωσε στην γραμματέα της επιτροπής.

Πέραν τούτων, ο συντάκτης του άρθρου πολύ εύκολα μπορούσε να διασταυρώσει τις πληροφορίες του εάν απευθυνόταν και σε μένα, κάτι που δεν έκανε.

Έτσι θα αποφεύγονταν και τα σχόλια των ανωνύμων που νομίζουν ότι οι επιθυμίες τους είναι και πραγματικότητα!!!

ΥΓ. Πρώτη φορά γίνεται ένα Πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης των νησιών της Λευκάδας που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον «μπούσουλα» για τους ανθρώπους και τους φορείς του τουρισμού.

Γιώργος Δ. Γεωργάκης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

Σχετικά άρθρα:
Παραίτηση του Κώστα Γληγόρη από την Επιτροπή Τουριστικής προβολής (ανανέωση)

Δήλωση – διάψευση της δημοτικής συμβούλου Εύας Κατωπόδη

Προηγουμενο αρθρο
Πίνακες ζωγραφικής με πασχαλιές
Επομενο αρθρο
Η εφημερίδα Live sport για την άνοδο στην Α1 της ομάδας «Νίκη» Λευκάδας

4 Σχόλια

  1. tsopanos
    8 Απριλίου 2015 at 15:30 — Απάντηση

    Ξύδι και κρασί δόξα σοι ο θεός κύριοι η Λευκάδα παράγει σε αφθονία.
    Η δημοκρατική σας ευαισθησία όλως διόλου τυχαίως κύριοι εδώ μέσα είναι επιλεκτική.

    Επιτέλους καταλάβετό το η “πράσινη” αυτοκρατορία έλαβε τέλος ! Που ήσασταν όλοι εσείς όταν στην Λευκάδα γινόνταν Σόδομα και Γόμορα; Μήπως αυτά αναπολείτε;

  2. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
    8 Απριλίου 2015 at 14:32 — Απάντηση

    Εμφανέστατα ο στόχος σας δεν είναι ο Κ. Γρηγόρης. Είνα ηλίου φαεινότερο πως στόχο σας είναι ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ. Ακούστε. Εδώ δεν είναι κολχόζ, για να φέρνουν κάποια …φωτισμένα μυαλά κεντρικές αποφάσεις και οι κολχοζίτες να τις κρεμούν στα εκονίσματα! Θα υποστείτε τη βάσανο της κριτικής, είτε ανώνυμα, είτε επώνυμα, διότι είστε αιρετοί, το πήρατε χαμπάρι? Δεν είστε στο απυρόβλητο. Όσο νωρίτερα το αντιληφθείτε, τόσο μεgαλύτερες πιθανότητες έχει αυτό το νησί να γλυτώσει κάποια χρόνια, απ’ τα …εκατό και βάλε, που θα το πάτε πίσω…

  3. touristikos
    8 Απριλίου 2015 at 13:06 — Απάντηση

    Αυτή η ανακοίνωση του κυρίου Γεωργάκη θυμίζει εντελώς μεσημεριανή ζώνη και στήλη σε περιοδικό τύπου espresso. Αυτός ο άνθρωπος είναι πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος Τουριστικής επιτροπής εν ετη 2015? Τι κουστομπολοδηλώσεις είναι αυτες?
    Προσωπικά είμαι επιχειρηματίας τουρισμού.
    Ποιος σας είπε κύριε Γεωργάκη ότι τον μπούσουλα επιθυμώ να μου τον ορίσει ένας οδοντίατρος που τυχαίνει να είναι πρόεδρος επιτροπής, ένας εφοριακός που τυχαίνει να είναι Δήμαρχος και μία κομματική και πολιτικά στρατευμένη δημοσιογράφος που συμβαίνει να είναι από κομματικό σωλήνα τοποθετημένη σε θέση?????????
    Είναι δυνατόν να βγαίνετε από μόνος σας και να παραδέχεστε ότι μετά από επίπονη διεργασία για τη σύνταξη ενός κειμένου φιλτραρίστηκε στη συνέχεια και επεξεργάστηκε από τους τρεις παραπάνω άσχετους με το τουριστικό προϊόν της Λευκάδας????
    Σας παρακαλώ δημοσιευστε αυτό το κείμενο να το διαβουλευτούμε να δούμε τι γράφει. Δημοσιεύστε και το αρχικό για να μπορέσουμε να δούμε και τις επεξεργασίες που βάλατε.
    Και σας φταίνε τα ανώνυμα σχόλια. Χειρότερα έπρεπε να σας σούρουνε.

    Να παραιτηθούν όλα τα μέλη θα έπρεπε μετά από το κομματικό μανιπουλάρισμα που εφαρμόζετε. Κυρίως τα πράγματι αξιόλογα της υποεπιτροπής.

    Δεν πειράζει συνεχίστε να μας διασκεδάζετε και να δημοσιεύετε πιο συχνά τέτοιες απαντήσεις. Ας σας αντιμετωπίσουμε με χιούμορ γιατί σε λίγο θα φοβόμαστε.
    Ας ευχηθούμε οι επιθυμίες οι δικές σας να μην γίνουν πραγματικότητα!!!!!!!!!!!!!
    Εϊναι δυνατόν να επικαλείστε την παρουσία σας ως πρόεδρος της επιτροπής και στην απάντηση σας να αποκαλύπτετε ότι ο Δήμαρχος επενέβη και είπε να ολοκληρώσει και μάλιστα αυστηρά?

    Πρώτη φορά βλέπω να πυροβολούν κάποιοι τα ποδάρια τους έτσι…..

    Όταν στέλνετε επίσημα email για πρόσκληση να ξέρετε ότι σε όλο το δυτικό κόσμο της καθημερινής εργασίας κάνουμε κοινοποίηση και σε άλλους και έτσι μπορει να αποδειχθεί ότι το στείλατε και στην κυρία Ευα Κατωπόδη. Επίσης υπάρχει και ένα άλλο εργαλειάκι που λέγεται επιβεβαίωση λήψης του μηνύματος και επιβεβαίωση ανάγνωσης του μηνύματος. Ανακαλύψτε το.
    Θέλετε πολλά φροντιστήρια για να καταλάβετε τι σημαίνει Προγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης και το εξισώσετε με ένα απλό κείμενο που υποψιάζομαι ότι με τις παρεμβάσεις Δημάρχου και Σφέτσα να προετοιμαστούμε να δούμε κομματικές κορώνες. Για βγάλτε το να το δούμε.

  4. Γιάννης
    8 Απριλίου 2015 at 10:18 — Απάντηση

    Απορίες και ερώτημα στις «διευκρινήσεις» του κ. Γεωργάκη
    1) Ο συντάκτης του κειμένου «ξοδεύει» το μισό σχεδόν κείμενο για να μας εξηγήσει τη σπουδαιότητα του έργου της επιτροπής Τουρισμού και του πορίσματος της, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά, όπως γράφει. Αυτό όμως δεν έχει καμιά σχέση με το αν τηρήθηκαν οι κανόνες διαλόγου και ορθού συντονισμού της συνεδρίασης από μεριάς του. Εκτός αν υπονοεί ότι λόγω της σοβαρότητας του θέματος, επιτρέπονται “παρεκκλίσεις” από τα παραπάνω!

    2) Γράφει: «Ο δήμαρχος του είπε αυστηρά να ολοκληρώσει». Ως τι και με ποια ιδιότητα ο Δήμαρχος είπε και μάλιστα αυστηρά στον κ. Γληγόρη να ολοκληρώσει; Ο ίδιος δεν ήταν ο συντονιστής της συζήτηση; Ή μήπως όχι;

    3) Τι σημαίνει “αυστηρά” και τι δουλειά είχε η «αυστηρότητα» σε μια επιτροπή που αποτελείται από ενήλικες και σκοπό είχε το γενικό καλό;

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.