HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΑπάντηση υπουργού Υποδομών για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό

Απάντηση υπουργού Υποδομών για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα 23 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από ερώτηση με την υπ’αρ. πρωτ. 1281/19-11-2015 που κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς προς το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εάν στα μέτρα που πρόκειται να λάβει για την ανακούφιση των πληγέντων του Νομού από τον καταστροφικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου, «υπάρχει περίπτωση δανειοδότησης των πληγέντων με ειδικούς και ευνοϊκούς όρους (όπως π.χ άτοκα δάνεια, μακρά περίοδο αποπληρωμής του δανείου κ.τ.λ) προς διευκόλυνσή τους και ταχύτερη αποκατάστασή τους», ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε ότι:

«Αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των αυτοψιών από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε. Φ.Κ) θα προβεί σε έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών και καθορίζονται τα μέτρα για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής και για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια ανεξαρτήτως χρήσης ».

-Στην απάντηση η χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής ορίζεται ως Δωρεάν Κρατική Αρωγή και Άτοκο Δάνειο ενώ,
– τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια αφορούν κατοικίες, επιχειρήσεις, αποθήκες κ.τ.λ.

Σημειώνεται ότι η ερώτηση του βουλευτή, εκτός του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απευθύνονταν και στον υπουργό Οικονομίας από τον οποίο ζητά να μάθει πότε θα δοθεί το πρώτο έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες, που μετά από σχεδόν 40 ημέρες δεν έχει καταβληθεί και εάν στο σχεδιασμό του υπουργείου, περιλαμβάνονται και οικονομικές διευκολύνσεις (άρση capital controls, παράταση υπαγωγής στο ΕΣΠΑ των επιχειρήσεων διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις, αναστολή πλειστηριασμών).

Η απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών εκκρεμεί, ωστόσο για το θέμα της παράτασης υπαγωγής των επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ, σε κατ ιδίαν συνάντηση που είχε ο βουλευτής με τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Γεώργιο Σταθάκη, ενημερώθηκε ότι στους σχεδιασμούς του υπουργείου δεν προβλέπεται καμία παράταση.

Προηγουμενο αρθρο
Πρώτο βραβείο για την Equal Society στα Bravo Sustainability Awards
Επομενο αρθρο
Όχι στο ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.