HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑποκαθίσταται το χρόνιο πρόβλημα ηλεκτροδότησης στα χωριά Μανάση και Νικολή

Αποκαθίσταται το χρόνιο πρόβλημα ηλεκτροδότησης στα χωριά Μανάση και Νικολή

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 2 Απριλίου 2020

Αποκαθίσταται το χρόνιο πρόβλημα ηλεκτροδότησης στα χωριά Μανάση και Νικολή

Έπειτα από πυκνές επαφές που είχε εκ νέου με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Άρτας και τον Προϊστάμενο ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας, ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με το πρόβλημα των διακοπών στην ηλεκτροδότηση των χωριών Μανάση και Νικολή, αλλά και σχετική επιστολή που είχε αποστείλει, σήμερα έσπευσαν επιτόπου δύο συνεργεία για να επιλύσουν οριστικά το πρόβλημα.

Ο Βουλευτής στις επαφές του μετέφερε ότι το πρόβλημα παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια, και εντοπίζεται συγκεκριμένα στο σημείο Βρατσουνάδα, όπου τα παράλληλα καλώδια που διασχίζουν το ρέμα αιωρούνται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, ώστε όταν η περιοχή πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως βροχές και ισχυρούς ανέμους, από την έντονη ταλάντωση ακουμπούν μεταξύ τους, βραχυκυκλώνουν και προκαλούν διακοπές ρεύματος. Επιπλέον τόνισε ότι θα πρέπει να καθαριστούν τα κλαδιά των δέντρων που έρχονται σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια, από τον Άγιο Βασίλειο μέχρι τα χωριά Μάναση και Νικολή, καθώς και αυτά δημιουργούν πολύ συχνά διακοπές.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που όλος ο κόσμος μένει σπίτι, πρέπει αν μη τι άλλο να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή βασικών αγαθών, όπως το ρεύμα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα στα χωριά Μανάση και Νικολή τα σπίτια έμεναν ολόκληρη ημέρα χωρίς ηλεκτρικό – και αυτό το πρόβλημα παρέμενε ανεπίλυτο επί χρόνια.
Οι κάτοικοι των περιοχών, πολλοί από τους οποίους ηλικιωμένοι, είχαν ξεπεράσει τα όρια της υπομονής τους, καθώς ιδιαίτερα το χειμώνα οι διακοπές στερούσαν από τους κατοίκους όχι μόνο τις βασικές οικιακές λειτουργίες, όπως ο φωτισμός, η ψύξη και η προετοιμασία του φαγητού, αλλά και την θέρμανση, με πολύ επιβαρυντικά αποτελέσματα για την υγεία.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο ΔΕΔΔΗΕ ανταποκρίθηκε άμεσα στις οχλήσεις μου και έστειλε συνεργεία, τα οποία τοποθέτησαν μία επιπλέον κολώνα, μεγάλωσαν την απόσταση μεταξύ των καλωδίων και καθάρισαν τα κλαδιά. Είμαι βέβαιος ότι πλέον, με τις παρεμβάσεις που γίνονται ένα χρόνιο πρόβλημα λύνεται οριστικά.»

Προηγουμενο αρθρο
«Παγώνει» ο ΕΝΦΙΑ για το 2020 λόγω πανδημίας
Επομενο αρθρο
Ευχαριστίες βουλευτή στα Σώματα Ασφαλείας για τον έλεγχο τη Γέφυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.