HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΗΣ 26/1/2015

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ιατρών ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης 26 Ιανουαρίου η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας στην οποία είχαν επίσης προσκληθεί και παρίσταντο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, εκπρόσωπος του Δ.Σ. των Φαρμακοποιών,του Οδοντιατρικού Συλλόγου και του ΤΕΕ. Προηγήθηκε εκτενή ανάλυση του νομοσχεδίου και οι γιατροί εξέφρασαν στο σύνολό τους την αντίθεσή τους σε αυτό το σχέδιο, το οποίο χαρακτήρισαν καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό, καθώς δεν δίνει προοπτική για το μέλλον και οδηγεί πολλούς επιστήμονες στην μετανάστευση, στην υπαλληλοποίηση, ενώ άλλους τους αναγκάζει ακόμη και να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους.

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

Συμμετοχή στη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

Αποχή όλων των ιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2016.

Προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και τη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς.

Εμείς οι Ιατροί εμμένουμε στη θέση μας να παραμείνει ανεξάρτητο το ταμείο μας (ΕΤΑΑ), καθώς είναι βιώσιμο, στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης.

Ο ιατρικός κόσμος της Λευκάδας, καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την αντίδραση του ιατρικού κόσμου, γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγειονομική τους περίθαλψη.

Ζούμε σε μία κρίσιμη στιγμή όπου κρίνεται το μέλλον μας καθώς και το μέλλον των επόμενων γενιών επιστημόνων στη χώρα μας.

Ζητούμε από την Κυβέρνηση την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ            ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΕΝΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Στο κτήμα Γαζή έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το νέο 144ο φύλλο της εφημερίδας «Αγιοπετρίτικα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.