HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑπόφαση Δ Σ Λευκάδας για ονοματοδοσία του νέου Νοσοκομείου σε «Γιατρός Ξενοφώντας Γρηγόρης»

Απόφαση Δ Σ Λευκάδας για ονοματοδοσία του νέου Νοσοκομείου σε «Γιατρός Ξενοφώντας Γρηγόρης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας για ονοματοδοσία του νέου Νοσοκομείου σε Νοσοκομείο «ΓΙΑΤΡΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ»

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας με μια ισχυρής συμβολικής και ιστορικής σημασίας ομόφωνη απόφασή του, ενέκρινε την εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής εισήγηση του Αντιδημάρχου Θανάση Περδικάρη για την υποβολή στον Υπουργό Υγείας αιτήματος – πρότασης ονοματοδοσίας του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας σε Νοσοκομείο «ΓΙΑΤΡΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ».

H εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο:

κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
Σας είναι γνωστό ότι οι εργασίες κατασκευής του νέου Νοσοκομείου ολοκληρώνονται και σύντομα θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά της δομής από το παλιό κτίριο στο νέο.
Με αφορμή αυτό το γεγονός θέλω να εισηγηθώ την υποβολή αιτήματος –πρότασης, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, στον κ. Υπουργό Υγείας σχετικά με την ονοματοδοσία του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας σε Νοσοκομείο «ΓΙΑΤΡΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ».

Σίγουρα δεν χρειάζεται να αναφερθώ εκτεταμένα στον Αείμνηστο Ξενοφώντα Γρηγόρη προκειμένου να σας πείσω να υποστηρίξετε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Αντίθετα θα μου επιτρέψετε να θεωρώ μεγάλη τιμή για όλους μας τη δυνατότητα που μας δίνεται να προτείνουμε την ονοματοδοσία του νέου συγκροτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, τιμώντας Αυτόν που υπηρέτησε την κοινωνία μας με απόλυτα θετικό τρόπο. Θα πρόκειται για ισχυρής συμβολικής και ιστορικής σημασίας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας.

Γιατί ο Ξενοφώντας Γρηγόρης δεν ήταν απλά «ο Γιατρός – ο Άνθρωπος – ο Αγωνιστής». Ήταν το στήριγμα πονεμένων και αδικημένων, ο ζωντανός θρύλος που ταύτισε το όνομά του με την απέραντη καλοσύνη, την πρωτοφανή προσφορά, την απόλυτη ανιδιοτέλεια, αυτός που με τη συμπεριφορά και το έργο του έχει καταγραφεί στις πιο λαμπρές σελίδες της μακράς ιστορίας του μικρού μας τόπου.

Στη Λευκάδα, το Κάλαμο, το Καστό, το Μεγανήσι αλλά και στις κοντινές περιοχές της Ακαρνανίας μέχρι το Μύτικα, δεν χρειάζονταν να αναφέρει κανείς το όνομά του, αρκούσε να πει «Ο ΓΙΑΤΡΟΣ» και όλοι γνώριζαν ποιόν εννοούσε.

Γι’ αυτό οι Λευκαδίτες και όχι μόνο, τον λάτρεψαν και τον τίμησαν τότε, τον θυμούνται σήμερα και θα τον θυμούνται για πάντα!

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας να υποβάλει αίτημα – πρόταση στον Υπουργό Υγείας για την ονοματοδοσία του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας σε Νοσοκομείο «ΓΙΑΤΡΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ».

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Δήλωση του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Σωτήρη Σκιαδαρέση
Επομενο αρθρο
Πρωτομαγιάτικη εορταστική εκδήλωση στο μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς

1 Σχόλιο

  1. Γεωργία Σκορδα
    3 Μαΐου 2019 at 09:30 — Απάντηση

    Καλημέρα, αν και η απόσταση που με χωρίζει από το πανέμορφο νησί μας, νιώθω ότι δεν μπορώ να το φτάσω οπότε έχω την ανάγκη να είμαι στην αγκαλιά της. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες σας για τις υπέροχες αναρτήσεις τους, τις καταπληκτική φωτογραφίες. Παραφραζοντας κάποιους στίχους από το το υπέροχο τραγούδι του Θ. Μικρούτσικος, αν η μισή μου καρδιά γιατρέ βρίσκεται γιατρέ εδώ πέρα, η άλλη μισή στη Λευκάδα βρίσκεται……. Καλή σας ημερα

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.