HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπόφαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Απόφαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Στηρίζουμε το δύσκολο έργο της σημερινής κυβέρνησης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και αγωνιζόμαστε για την επίτευξη των πολιτικών της στόχων. Γνωρίζουμε τα ασφυκτικά όρια που θέτουν οι μηχανισμοί των δανειστών που μοναδικό στόχο έχουν την παράταση του καθεστώτος λιτότητας και την υποταγή της χώρας μας στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές ελίτ.

Σε αυτή τη βάση υπερασπιζόμαστε την δέσμευση μας για τη μη παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες επενδυτές. Είναι μια δέσμευση για την οποία παλέψαμε πάνω από τρία χρόνια μαζί με όλα τα κινήματα κατά των αποκρατικοποιήσεων και με την οποία καταφέραμε να συσπειρώσουμε το λαό της Λευκάδας των γειτονικών της περιοχών και των Ιονίων Νήσων.

Η νησιωτικότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθιστά τα αεροδρόμια άκρως αναγκαία για την ενδοπεριφερειακή κοινωνική συνοχή, την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών και την εθνική ασφάλεια. Τα Αεροδρόμια είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας – κερδοφορίας τους. Επιπρόσθετα θεωρούμε επιζήμια για την οικονομική εξέλιξη του τόπου τη δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου στον τομέα των αερομεταφορών.

Ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται η ιδιωτικοποίησή τους. Εμείς σαν Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας εμμένουμε στην πολιτική μας θέση και θεωρούμε ότι ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα του Αεροδρομίου Ακτίου και των λοιπών περιφερειακών Αερολιμένων, αποτελεί ύψιστο πολιτικό μας καθήκον μέσα στην κοινωνία.

Προηγουμενο αρθρο
Στις γειτονιές της Καρυάς – Στα «Σαββάτα»
Επομενο αρθρο
Ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Ηλία Κοντογεώργη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.