HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑπό την Λευκάδα στο Πλοέστι!

Από την Λευκάδα στο Πλοέστι!

Τι σχέση μπορεί να έχει το πανέμορφο νησί του Ιονίου, η Λευκάδα μας, με την μυστηριακή και ιστορική πόλη της Ρουμανίας, το Πλοέστι; Ποιο νήμα δένει αυτές τις δύο επικράτειες;

Η απάντηση είναι πολύ απλή: είναι αδελφοποιημένες πόλεις! Σε συνέχεια των πολλών ιστορικών δεσμών που δένουν την Βλαχία με την Ελλάδα η Λευκάδα και το Πλοέστι αποφάσισαν ότι πρέπει να είναι αδέλφια. Είναι μια ευκαιρία αυτό για να γνωρίσουμε μια πανέμορφη κοιλάδα, να δούμε έναν παραμυθένιο τόπο και να κάνουμε ιαματικά λουτρά σε έναν παράξενο ποταμό! Και να δούμε όμορφα κάστρα, βέβαια!

2

Η επικράτεια της Πράχοβας

Το Πλοέστι είναι πρωτεύουσα σε μια ασύλληπτης ομορφιάς περιοχή, που κάποτε την ορίζαμε ως Βλαχία. Η ίδια η πόλη ιδρύθηκε το 1596, κατά τη βασιλεία του Μιχαήλ του Γενναίου. Η σημαντική της ακμή συνδέθηκε με την ύπαρξη στην περιοχή κοιτασμάτων πετρελαίου. Αυτός είναι ο λόγος που λειτουργεί εδώ η έδρα της Ανώτατης Σχολής Πετρελαίου και Αερίου. Το Πλοέστι το ίδιο είναι μια πόλη που έχει καταφέρει να κρατήσει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μιας παραδοσιακής ρουμάνικης ταυτότητας. Είναι πολύ σπουδαίο πολιτιστικό κέντρο, με μια από τις κορυφαίες φιλαρμονικές ορχήστρες της Ρουμανίας.

Υπάρχουν πάμπολλα αξιοθέατα και αρχιτεκτονικά μνημεία, όπως το Ανάκτορο του Πολιτισμού, το Μουσείο Ωρολογίων (μοναδικό στην Ευρώπη, με εντυπωσιακή συλλογή ρολογιών που συλλέχθηκαν από τον N. Simache) και το Μουσείο Hagi Prodan που στεγάζει πολλά εθνικά και διεθνή έργα τέχνης. Γύρω όμως από το Πλοέστι ανοίγεται μια εκπληκτική φύση. Η Πράχοβα είναι μια απέραντη κοιλάδα στην προστασία των Καρπαθίων, με άφθονα τρεχούμενα νερά, πολύ πράσινο, μεγάλα δάση και λιβάδια, αλλά και τον πανέμορφο ομώνυμο ποταμό, τον Πράχοβα, να στολίζει την περιοχή. Πάντοτε στην ιστορία της η Πράχοβα, με τις σημαντικές πόλεις αλλά κυρίως την εκρηκτική της φύση υπήρξε θέρετρο των βασιλέων της Ευρώπης και της αριστοκρατίας. Πάμπολλα κάστρα είναι διασκορπισμένα στην Πράχοβα, δημιουργώντας ένα μοναδικό, παραμυθένιο σκηνικό.

3

Τα ιαματικά θαύματα

Ο ποταμός Πράχοβα που πηγάζει από το Καρπάθια είναι πολύ σημαντικός, πολύ όμορφος, με τις συστροφές του να δημιουργούν ονειρικά τοπία, αλλά είναι και ένας παντοδύναμος θεραπευτής. Τα κρυστάλλινα νερά του είναι ιδανικά για ένα πλήθος ασθενειών, ενώ το κλίμα το οποίο είναι εξαιρετικό για την ανανέωση του οργανισμού συμβάλλει και αυτό στο να δημιουργηθεί ένας ιαματικός παράδεισος. Τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι εξειδικευμένα στις υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, ενώ η πολυτέλεια που θα απολαύσει κάποιος δεν έχει απαγορευτικό κόστος.

Χρήσιμες Πληροφορίες
Το Πλοέστι εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Χένρι Κοάντα
Διεύθυνση: Calea Bucureştilor 224E, Otopeni 075150, Ρουμανία
Κωδικός: OTP
Ανύψωση: 96 m
Τηλέφωνο: +40 21 204 1000

1

Πηγή: www.newsit.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ανάσταση στην Πλατεία του Μαρκά
Επομενο αρθρο
Τα κόκκινα πανό της Κεντρικής Πλατείας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.