HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑταξίες στο λιμάνι…

Αταξίες στο λιμάνι…

Πριν από ένα χρόνο, άνθρωπος που φύσει και θέσει γνωρίζει τα του λιμανιού της Λευκάδας, μας είχε πληροφορήσει ότι τα σκάφη που δένουν εκτός μαρίνας, δηλαδή από το πάρκινγκ πίσω από το περίπτερο του Νώντα μέχρι τον Πόντε, δεν υποχρεώνονται από καμιά Αρχή του νησιού, να πληρώσουν τέλη ελλιμενισμού. Αν και όποτε οι ίδιοι θελήσουν, προσέρχονται για πληρωμή! Δεν υπήρχε δηλαδή μέχρι σήμερα κανένας μηχανισμός είσπραξης από τη μεριά του Λιμενικού ταμείου.

Μπορεί για μας να ήταν έκπληξη η πληροφορία, αλλά η κατάσταση ήταν γνωστή σε όλες της Αρχές του νησιού. Κανένας όμως δεν είχε θορυβηθεί για τα χρήματα που έχανε το Λιμενικό ταμείο για πολλά χρόνια. Το νερό επίσης που παρείχετο στα σκάφη, είχε ανατεθεί σε ιδιώτη, που λειτουργούσε ως μεσάζων.

DSCN2250

Με χαρά είδαμε εδώ και ένα σχεδόν μήνα ότι τοποθετήθηκαν πήλαρ νερού από το Λιμενικό ταμείο με κερματοδέκτες. Πάντως την ημέρα που τα φωτογραφίσαμε, δεν λειτουργούσαν … Σκάφος που χρησιμοποιούσε εκείνη τη στιγμή νερό από «άλλη πηγή», μας πληροφόρησε ότι δεν δουλεύουν ακόμα τα νέα πήλαρ.

Το Λιμενικό ταμείο βρίσκεται πλέον στην αρμοδιότητα του Δήμου. Το λιμάνι όλο το χρόνο είναι γεμάτο σκάφη. Τα τέλη ελλιμενισμού είναι σοβαρό ποσό. Η τάξη επίσης όσον αφορά το νερό και το ηλεκτρικό που χρησιμοπείται στο λιμάνι, είναι θέμα ευνομίας και δημοκρατίας.

Οψόμεθα στους νέους άρχοντες για την οικονομική ευταξία του λιμανιού;

Προηγουμενο αρθρο
Σπύρος Κονιδάρης: Ένας ταλαντούχος μουσικός
Επομενο αρθρο
Να πούμε στο βουλευτή να ζητήσει από τον Υπουργό να τοποθετηθεί ένας κάδος απορριμμάτων στο Κάστρο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.