HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑυτά είναι τα ψυγεία που θα αποθηκευτούν τα εμβόλια της Pfizer στην Αττική

Αυτά είναι τα ψυγεία που θα αποθηκευτούν τα εμβόλια της Pfizer στην Αττική

Σε μυστική τοποθεσία στην Αττική βρίσκονται, ήδη, 14 ψυγεία που θα αποθηκεύσουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία αναμένονται στη χώρα μας.

Κάθε ένα από τα ψυγεία χωράει 80.000 δόσεις εμβολίου της Pfizer/BioNTech, το οποίο πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία -70° Κελσίου μέχρι τη χρήση του, για την προστασία του γενετικού υλικού που περιέχει.

Αμέσως μετά την έγκριση του εμβολίου, θα ξεκινήσει η διανομή σε χώρες της ΕΕ, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μετά την έγκριση το εμβόλιο της Pfizer θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επομένη, στις 27, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας. Άλλωστε, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στον εμβολιασμό θα προηγούνται οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφίες: IntimeNews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Πηγή: iefimerida.gr – https:


Προηγουμενο αρθρο
ΠΟΥ: «Σε συνεχή επικοινωνία» με τη Βρετανία για το νέο στέλεχος του ιού
Επομενο αρθρο
Ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού στη Λευκάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (20/12)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.