HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑυτή η προτίμηση στις μεταλλικές κολώνες!

Αυτή η προτίμηση στις μεταλλικές κολώνες!

Κανένας φαντάζομαι δεν θα τοποθετούσε στην ιδιοκτησία του μεταλλικές κολώνες μπηγμένες εδω κι εκεί, χωρίς λόγο. Θα το έκανε μόνο αν η χρησιμότητα τους ήταν αδιαμφισβήτητη και αφού είχε αποκλειστεί κάθε άλλη πιο καλαίσθητη λύση.

Ο Δήμος όμως, από το καλοκαίρι και δώθε έχει τοποθετήσει τρεις μεταλλικές κολώνες στην παραλία, στην είσοδο της πόλης για… ψύλλου πήδημα.

Η αρχή έγινε με εκείνη την φαεινή ιδέα να τοποθετήσουν εκείνο το… μπιχλιμπίδι λίγο πριν από το πάρκο των ποιητών, πρώην Μποσκέτο.  Είναι δυσδιάκριτη η χρησιμότητα,  ο σκοπός που εξυπηρετεί και ακατάλληλος ο χώρος που επιλέχτηκε. «Ο δήμος Λευκάδας σας καλωσορίζει, απόψε χορεύει το συγκρότημα της Σερβίας» και άλλα γραφικά διαβάζαμε στις φωτεινές επιγραφές το καλοκαίρι, μέχρι το «εργαλείο» να χαλάσει και να προκαλεί μόνο γέλιο. Αφήνω κατά μέρος την άθλια αισθητική και την «καρακιτσαριά» που εκπέμπει το όλο κατασκεύασμα.

Οι στάσεις του ΚΤΕΛ και οι ανάλογες φωτεινές επιγραφές τους, είναι πιο καλαίσθητες και στο κάτω κάτω, έχουν χρησιμότητα όλο το χρόνο. Όμως δεν υπάρχει στάση ΚΤΕΛ κοντά στο πάρκο των ποιητών, ούτε ευτυχώς, γειτνιάζει με εθνική οδό στην οποία θα μπορούσε να έχει θέση κάτι τέτοιο.

Πριν από τις γιορτές και λίγα μέτρα παραπέρα έστησαν δυο ακόμα μεταλλικές κολώνες αρκετά ψηλότερες από την πρώτη. Ο λόγος: η τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου σλόγκαν: Χρόνια Πολλά Δήμος Λευκάδας! Μα έλεος, για κάτι πρόσκαιρο, για δέκα μέρες που διαρκεί ο στολισμός, να τοποθετήσουν μόνιμα δυο θεόρατες κολώνες, σαν μπούμστρα.

Ήταν τόσο ωραίο το «άνοιγμα» που είχε δημιουργηθεί στην αρχή του πεζόδρομου μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, (την πρώην οικία Τζεβελέκη), με το μικρό κηπάριο και τους δυο παραδοσιακούς στύλους φωτισμού. Τι χρειάζονταν τα μπαστούνια; Μάλιστα θα τους αρέσουν ιδιαίτερα και σκέπτονται να τα μονιμοποιήσουν, γιατί από ότι είδα, πήγαν και έδεσαν κάτι αναρριχώμενα φυτά πάνω στις κολώνες!

Πριν πάρουν τέτοιες αποφάσεις στο Δήμο, συμβουλεύονται κανέναν ειδικό, η κάποιον παλιότερο και γνώστη της παραδοσιακής αισθητικής της πόλης ή πειραματίζονται εδω κι εκεί με ό,τι ετερόκλητο βρουν μπροστά τους;

Προηγουμενο αρθρο
4ωρη στάση εργασίας προκηρύσσει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Καποδίστριας - Η Σύναξη της Λευκάδας - Η συνειδητοποίηση

1 Σχόλιο

  1. αμελιαζ
    8 Ιανουαρίου 2018 at 08:53 — Απάντηση

    Καλημερα
    Μην εκπλησεστε…
    Αυτο το μπιχλιμπιδι ταιριαζει απολυτα μ εκεινο το…γυρο στο καθισμα(χωρος ευθυνης του δημου!!) που καθε τοσο… σκουζει για να διαφημιζει το καμενο λιπος χοιρου!!!
    Μπλεξαμε….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.