HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑυτό ποιος Δήμαρχος θα το σταματήσει;

Αυτό ποιος Δήμαρχος θα το σταματήσει;

Η πρώτη εικόνα της ημέρας! Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή μου, μου μοστράρεται στο facebook! Ο φίλος που αμέσως αναζήτησα και μίλησα μαζί του, ήταν πολύ «ψύχραιμος». Είναι γεμάτη η Λευκάδα με τέτοιες και χειρότερες εικόνες, δεν ανακάλυψες δα και την Αμερική, μου είπε.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε μέσα από το καράβι ερχόμενο από την Κεφαλονιά προς τη Βασιλική. Η περιοχή είναι κάπου στην Πόντη.
Μέσα σ’ ένα όμορφο και ειδυλλιακό περιβάλλον μια τεραστία εκσκαφή έχει καταστρέψει σχεδόν διακόσια στρέμματα πράσινο. Χτίστηκαν δυο… κοτέτσια. Δεν ξέρει κανείς τι να «πρωτοθαυμάσει» στην εικόνα. Το κακό γούστο, το πανάθλιο αισθητικά αποτέλεσμα, τη λεηλασία του τοπίου, την καταπάτηση ενδεχομένως δασικής έκτασης…
Και οι αρμόδιοι τι κάνουν;  Στηρίζουν την «ανάπτυξη» απαντώ εγώ!
Βιολέττα Σάντα
Προηγουμενο αρθρο
There is no more story.
Επομενο αρθρο
Συνέντευξη Περιφερειάρχη Σ. Σπύρου στη Λευκάδα

2 Σχόλια

  1. 10 Απριλίου 2014 at 13:13 — Απάντηση

    Όπως βλέπετε τη λέξη ανάπτυξη την έχω σε εισαγωγικά. Θεωρώ ότι είναι η πιο κακοποιημένη λέξη της ελληνικής γλώσσας. Εξαιτίας αυτής της κακοποίησης, ο καθένας (πολίτης, πολιτικός, φορέας) την ορίζει κατά το δοκούν, γεγονός που μόνο ανάπτυξη δεν φέρνει.

  2. μ μελας
    10 Απριλίου 2014 at 11:35 — Απάντηση

    Αγαπητη Κα Σαντα, σας ευχομαι καλη πορεια και δυναμη…..Η φωτογραφια ειναι απο τις εγκαταστασεις του Βιολογικου Σταθμου Επεξεργασιας Λυματων της Βασιλικης που εγιναν σε ιδιοκτησια της πρωην κοινοτητας Αθανιου [ μετα Δημου Απολλωνιων] και σε μικρη εκταση 8- 10 στρεμματα καθως μπροστα ειναι ο δρομος. Στις εγκαταστασεις αυτες , αρχες καλοκαιριου του 2006 οταν εμεις ως Δημοτικη Αρχη λειτουργησαμε το εργο ειχε αναπτυχθει στο πισω μερος της εκσκαφης πρασινο οπως προεβλεπε η μελετη για να μειωθουν οι επιπτωσεις της παρεμβασης, και μπροστα ειχαν φυτευθει δενδρα…Το εργο χρηματοδοτηθηκε απο Ευρωπαικο Προγραμμα και οταν εγιναν οι τυπικοι ελεγχοι απο τους αρμοδιους ζητηθηκαν πχ οι αδειες οικοδομης , οι μελετες περιβαλοντικης αποκαταστασης κα παρουσιαστηκαν . Επισης εγιναν ουσιαστικοι ελεγχοι κτηριακων εγκαταστασεων , λειτουργιας μηχανηματων ,τελικου αποδεκτη , βαθμου καθαροτητας κα Ο κατασκευαστης ειχε υποχρεωση να λειτουργηση το εργο καποιο χρονικο διαστημα και να βελτιωνει τις αποκαταστασεις…Μεχρι εδω ολα καλα….Εμεις αποχωρησαμε και παραδωσαμε το εργο [ στο οποιο να πουμε δεν καναμε εγκαινια παρα τις πιεσεις του Περιφερειαρχη και των κυβερνητικων παραγωντων να γινουν , γιατι υποχρεωση ειχαμε να ειμαστε οφελιμοι κι οχι ευχαριστοι με φιεστες] στη νεα δημοτικη αρχη του κου Λογοθετη. Η νεα δημοτικη αρχη προσελαβε με συμβαση εργου τον ΨΥΚΤΙΚΟ κ Εκ Κατηφορη με ετησια αποζημιωση περιπου 24000 ευρω σαν συνυπευθυνο στη λειτουργια του εργου…. ετσι οι εγκαταστασεις , τα αντλιοστασια και τα δικτυα αρχισαν να εμφανιζουν προβληματα , παρα τα τεραστια ποσα που δωθηκαν απο την ΣΑΤΑ ολων των χωριων για συντηρησεις κα….Με την νεωτερη δημοτικη αρχη του κ Αραβανη εγιναν προσπαθειες για την επαναφορα της λειτουργιας της Μοναδας στα αρχικα σταδια και με προσπαθειες κυριως του κ Ζωγκου….αλλα οι αποκαταστασεις απ οτι προκυπτει απο την εικονα εγκαταληφτηκαν .Δικιο εχετε γραφωντας για την αισθητικη εικονα αλλα τι φταιει η αναπτυξη….Ο Βιολογικος ηταν εργο ζωης για τη Βασιλικη και τη Ποντι .Πριν γινειη Μοναδα δεν μπορουσε να καθηση καποιος στις παραλιες και κυριως στα πλατανια απο τη βρωμα των βοθρολυμματων…Και για την ιστορια στην ενταξη του εργου το 2000 στο Γ ΚΠΣ το μεγαλο βαρος σηκωσαν ο Βουλευτης μακαριτης Βαγ Βλασσοπουλος ,ο τοτε Νομαρχης κ Μαργελης και η πλειοψηφια του τοτε Δημοτικου Συμβουλιου Απολλωνιων καθως η αντιπολιτευση…. απειχε γιατι νωριτερα δεν μπορεσε να μας επεβαλλει σαν προεδρο του Δημοτικου Συμβουλιου ….εναν απιθανο δικο μας .Συμπερασματικα , δεν μας φταιει ο κακος μας ο καιρος αλλα εμεις κι ας μη το αποδεχομαστε Αν υπαρξει απαντηση απο τριτο θα επανελθω. Μ εκτιμηση Μακης Μελας

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.