HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑχ! Μανούλα μου

Αχ! Μανούλα μου

Ηλίας Γεωργάκης

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (ΧΗΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ) 87 ετών, κηδεύουμε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, στη 1 μμ, στον ιερό ναό της Παναγίας των Ξένων στην Λευκάδα.

Τα παιδιά: Αναστασία και Ηλίας

Τα εγγόνια: Γιώργος, Μυρτώ, Παναγιώτης.

Αχ! Μανούλα μου

Αχ ! μανούλα μου. Έτσι θα σε θυμάμαι τη μοναδική καλοσύνη σου. Και τη στοργική σου ψυχή. Με την χορτασμένη με αγάπη καρδιά σου. Αγέρωχη να τρυγίζεις στον Αη Θόδωρο.
Δυναμική. Με την πίκρα χορηγό. Αεικίνητη στη φτώχεια και στις κακουχίες. Καρτερική, φιλόξενη, εγκάρδια υπομονετική. Έτσι θα σε θυμάμαι. Γεννημένη να νικάς στη ζωή. Μάνα ηρωίδα.

Όμως, εγώ θα σε ξαναβρώ στις βάρκες του Αη Γιάννη με το μενεξεδένιο ηλιοβασίλεμα. Και στα κλάματα πάνω από τα μνήματα των αδελφών σου. Εκεί στο μονόξυλο του πατέρα μου, στον Αη Λια, κάτω από τις αστροφεγγιές της Γύρας. Στις αξημέρωτες νύχτες στο πάνθεον’. Και στις κατανυκτικές ολονυκτίες στη κυρά-Φανερωμένη.

Ήσουν μια ανεμοδαρμένη ιτιά στα Χορτάτα. Κι έτσι θα σε θυμάμαι για πάντα. Περήφανη. Τεράστιο θα είναι το κενό της απουσίας σου. Θα το «σηκώσω» όμως με την γλυκιά σου θύμηση. Με το καλοσυνάτο χαμόγελό σου.

Και θα σ΄ αποχαιρετήσω με ένα φιλί του Αυγουστιάτικου μαΐστρου στην αμμόγλωσσα. Να σου παίρνει το μαντήλι και να γελάς.
Όπως θα γελάς για πάντα στην καρδιά μου.

Αχ !μανούλα μου…

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΣ (ΤΟΥΛΑΣ) ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ 1ΜΜ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Προηγουμενο αρθρο
Σεισμός 7,1 Ρίχτερ με δεκάδες νεκρούς στο νότιο Μεξικό
Επομενο αρθρο
«Αντίο στον αγαπημένο Δημήτρη Σεϊτάνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.