HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑψιμαχίες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αψιμαχίες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Έχει παρατηρηθεί στα Δημοτικά Συμβούλια πως ο πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Γεωργάκης συνήθως θυμάται το ρολόι, δηλαδή το χρόνο ομιλίας που ορίζει ο κανονισμός για τους ομιλητές, σπάνιες φορές. Τυχαίνει όμως πάντα αυτές οι φορές να είναι όταν μιλούν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης!

Περιορισμός στο χρόνο ομιλίας με βάσει τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. υπάρχει και για τους συμβούλους της πλειοψηφίας και για τους αντιδημάρχους και νομίζω για τον ίδιο το Δήμαρχο. Αρκετές φορές ο πρόεδρος έχει λογομαχήσει με τον κ. Μαργέλη για το θέμα του χρόνου. Κατά σύμπτωση θέλει να ακολουθείται πιστά το χρονόμετρο σχεδόν μόνο στον ίδιο.

Στη χτεσινή (30/11) συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκαν όπως ήταν φυσικό τα προβλήματα του σεισμού. Η διαδικασία ξεκίνησε με ενημέρωση από το Δήμαρχο.

Ο βουλευτής κ. Θανάσης Καββαδάς που εξακολουθεί να είναι και δημοτικός σύμβουλος, όταν ήρθε η σειρά του, θέλησε να ενημερώσει και ο ίδιος για τις απαντήσεις που έχει πάρει από τους αρμόδιους, στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει στην επίλυση των προβλημάτων του σεισμού. Ξεπέρασε όπως ήταν φυσικό τα τρία λεπτά που έπρεπε να μιλήσει και ο πρόεδρος άρχισε να του κάνει παρατηρήσεις. Ο ίδιος ευγενικά απάντησε πως νομίζει ότι χρειάζεται για ενημέρωση, να πει περισσότερα πράγματα.

IMG_3828

Να εξηγήσουμε εδώ πως ο κ. Καββαδάς εξακολουθεί να είναι χαμηλών τόνων, ήπιος και ευγενικός. Όσοι τον βλέπουμε στα συμβούλια πριν γίνει βουλευτής αλλά και μετά, δεν έχει αλλάξει καθόλου. Προξένησε άσχημη εντύπωση η νουθεσία του προέδρου «να μην γίνουν τα δημοτικά συμβούλια χώρος ενημέρωσης του κόσμου της Λευκάδας από τον ίδιο».

Τόσο ο τόνος της ομιλίας όσο και τα λεγόμενα του βουλευτή, κάθε άλλο παρά χροιά προσωπικής προβολής είχαν. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο σεισμός είναι τεράστια και κανένας δεν περισσεύει. Η επιμονή του προέδρου για την τήρηση του χρόνου και οι “νουθεσίες” του προς τον βουλευτή, είναι μάλλον μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και όχι η επιμονή του βουλευτή για ενημέρωση.

Ο βουλευτής απάντησε στον πρόεδρο ότι τον προκαλεί και ότι αν αναφέρει αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες τότε θα φύγουν τσακωμένοι από το Δημοτικό συμβούλιο. Ανέφερε δε, ότι ως βουλευτής δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

DSCN2720

Για να προσθέσει θυμωμένος και ο αντιδήμαρχος κ. Φίλιππας «ό,τι θέλει λέει ο καθένας εδώ μέσα κι εγώ είμαι υπεύθυνος, αλλά δεν με κάλεσε κανένας στο Συντονιστικό.»

Να αναφέρουμε εδώ ότι το συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συγκαλείται από τον αντιπερειφερειάρχη. Ήταν ανοιχτό και μπορούσε να παραβρεθεί όποιος ήθελε.

Προηγουμενο αρθρο
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας σε απεργία στις 3 Δεκέμβρη
Επομενο αρθρο
Δημοτικό Σχολείο Πηγαδισάνων: Εκδρομή στο Ζάλογγο

1 Σχόλιο

  1. ανθη
    1 Δεκεμβρίου 2015 at 18:49 — Απάντηση

    Εχουμε μπλεξει: Με τυπους καφενειου που θελουν μονο να χαιδευουν τον κυριο τους κι αυτος να προφυλασει το κομμα!!
    Ο σεισμος δεν ξερει απο κολπα που ειναι και αδεξιοι να κανουν.Θελει συμπνοια και -οπως σωστα το λετε-δεν περισευει κανενας!!Ειδικα οταν ειναι ο μοναδικος βουλευτης του νησιου.
    Μα αφου οι μισοι ειστε απ το πρωην πασοκ,παιδια..Δεν γινεστε πιστευτοι.
    Τα πραματα ειναι απλα:Λετε σε ολα..ΨΕΜΑΤΑ!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.