HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΒάψαμε αυγά με… παραδοσιακό τρόπο

Βάψαμε αυγά με… παραδοσιακό τρόπο

Στο χωριό μου τους Πηγαδισάνους βρίσκομαι κάθε Μεγάλη Πέμπτη τα τελευταία χρόνια. Με τη σημερινή ευκαιρία ζήτησα από την ξαδέλφη μου τη Γίτσα να με περιμένει για να παρακολουθήσω το βάψιμο των αυγών.

DSC_1797

Το αποτέλεσμα ήταν άψογο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Το αξιοσημείωτο όμως είναι η διακόσμιση των αυγών. Ένας τρόπος που μας πάει πολλά χρόνια πίσω και κυρίως μας δείχνει την εφευρετικότητα των γυναικών.

Η Γίτσα έβρασε τα αυγά από βραδύς. Σήμερα το πρωί σε βραστό νερό έλιωσε τη βαφή προσθέτοντας και ξύδι. Άφηνε τα αυγά μέσα στη βαφή πέντε με δέκα λεπτά και είχε ένα άψογο αποτέλεσμα.

DSC_1805DSC_1818

Για τη δικόσμιση χρησιμοποίησε φύλλα από διάφορα … χορταρικά. Τριφύλλι, μέντα και μια γυναικεία κάλτσα! Αφού τοποθέτησε το φύλλο πάνω στο αυγό, το πέρασε μέσα στην κάλτσα, το έδεσε με κλωστή και το έκοψε. Το έριξε στη συνέχεια μέσα στη βαφή και αποτυπώθηκε το σχήμα του φύλλου πάνω στο αυγό. Είναι μια διαδικασία γρήγορη και καθόλου μπελαλίδικη και το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο.

Προηγουμενο αρθρο
Κι η θάλασσα σωπαίνει για να ακούσει
Επομενο αρθρο
Εντατικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας κροτίδων και βεγγαλικών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.