HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΒαθύ: Ο πιο δημοφιλής οικισμός στο Μεγανήσι-video

Βαθύ: Ο πιο δημοφιλής οικισμός στο Μεγανήσι-video

Vathi: The most popular settlement in Meganisi island (2,7k) ©

Το Βαθύ είναι ίσως ο πιο πολύβουος οικισμός του νησιού. Το Βαθύ διαθέτει μια μεγάλη μαρίνα και πολλές επιλογές εστίασης. Αν ψάχνετε για parking στο Βαθύ η καλύτερη επιλογή είναι η μαρίνα.

Εξάλλου ο δρόμος μπροστά από τα μαγαζιά πεζοδρομείται από το απόγευμα. Περπατήστε λοιπόν παραλιακά και διαλέξτε ανάμεσα σε αρκετές εναλλακτικές. Εδώ θα βρείτε ψαροταβέρνες, εστιατόρια και καφέ, ενώ η συνολική εικόνα του συμπίπτει με αυτή ενός γραφικού παραθαλάσσιου χωριού, με μια σύγχρονη μαρίνα που φιλοξενεί πλήθος σκαφών.

Διοικητικά ανήκει στην Κοινότητα Βαθέος και υπάγεται στο Δήμο Μεγανησίου. Το Μεγανήσι, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Θεωρείται το μεγαλύτερο ανάμεσα στα λεγόμενα «Πριγκηπόνησα», έχοντας έκταση 20,1 τ.χλμ. Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 οι μόνιμοι κάτοικοί του ανέρχονται σε περίπου 1.000 άτομα. Δημοφιλής παραλίες του νησιού είναι το Φανάρι, η Αμμόγλωσσα, Κουταλάδες και Λιμονάρι.

Προηγουμενο αρθρο
Μια μαγευτική Αυγουστιάτικη Βαρκαρόλα
Επομενο αρθρο
Ο Θεόδωρος Στάμος επιστρέφει στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.