HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΒγήκε η απόφαση του €1,4 εκατ. για τα αδέσποτα ζώα – 5.000 στο Δήμο Λευκάδας

Βγήκε η απόφαση του €1,4 εκατ. για τα αδέσποτα ζώα – 5.000 στο Δήμο Λευκάδας

Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 1.410.500,00 ευρώ σε 244 δήμους αποκλειστικά και μόνο για τροφή και φάρμακα στα αδέσποτα ζώα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι δήμοι καλούνται να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία κωδικού ώστε τα χρήματα να εγγραφούν στον προϋπολογισμό τους. Τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, οπότε με τη δημιουργία του κωδικού μπορούν να εκταμιεύσουν τα χρήματα και να τα χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων. Εκτός από την απόφαση στη Διαύγεια έχει σταλεί σχετικό email από το υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους δήμους για ενημέρωση τους.

Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την έκτακτη επιχορήγηση ήρθε μετά την επιστολή του κ. Λιβάνιου «ειδική μέριμνα για αδέσποτα ζώα» εν μέσω πανδημίας, την αντίστοιχη προτροπή του κατά τη διάρκεια των κυβερνητικών δηλώσεων στις 22 Μαρτίου και με αρκετούς δήμους να ισχυρίζονται ότι δε διαθέτουν τους ανάλογους πόρους.

Σημειωτέον ότι ήδη έχει δημιουργηθεί από την 4η Απριλίου το AnimalSolidarity.gov.gr που καλεί σε συστράτευση τις επιχειρήσεις, τους φορείς, καθώς και τους κτηνιάτρους της χώρας προκειμένου να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 17 τόνοι τροφής και 4.000 αντιπαρασιτικά χάπια, κ.ά.
Σε κάθε περίπτωση βάσει νόμου υπεύθυνοι για τα αδέσποτα ζώα είναι οι δήμοι και αυτή την περίοδο δεν έχουν καμία δικαιολογία μετά τη μεγάλη χρηματοδότηση που έλαβαν από το υπουργείο Εσωτερικών. Τα φιλοζωικά σωματεία και οι εθελοντές της περιοχής πρέπει να διεκδικήσουν τα αυτονότητα.

Οι μόλις 88 δήμοι που δεν περιλαμβάνονται στη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιήσουν ποσό που έχει κατανεμηθεί από πρόσφατη απόφαση επιχορήγησης ορεινών και νησιωτικών δήμων, ανάλογα με το πληθυσμό τους.

Αναλυτικά το ποσό που παίρνει κάθε δήμος

Προηγουμενο αρθρο
Κραυγή αγωνίας από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες: “Δεν μπορούμε ν΄ ανταπεξέλθουμε στα έξοδα”
Επομενο αρθρο
Συνελήφθη ημεδαπός, για κατοχή κροτίδων στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.