HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒεργίνης Ξενοφών: Επιτέλους… Ελπίζουμε

Βεργίνης Ξενοφών: Επιτέλους… Ελπίζουμε

05/12/2018

Βεργίνης Ξενοφών

Επιτέλους… Ελπίζουμε

Πληροφορήθηκα από τα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνήλθε στις 3 Δεκεμβρίου 2018, ότι εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε το θέμα: «Παροχή σύμφωνής γνώμης για την χρήση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων των κοινοτικών εκτάσεων με σκοπό την κατασκευή Λιμνοδεξαμενής».

Εισηγητής ήταν ο κ. Στάθης Βλάχος.
Ακολούθησε συζήτηση, οπού μίλησαν, σύμφωνα με τα Πρακτικά, εκτός από τον εισηγητή και οι εξής: κ.κ. Γρηγόρης Γκογκάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Εγκλουβής κ. Ηλίας Κούρτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Κυρίες Εύα Κατωπόδη και Μαριάννα Καρφάκη και οι κύριοι: Ευτύχιος Ζουριδάκης, Κώστας Γληγόρης, Θωμάς Καββαδάς και Πέτρος Μήτσουρας.

Κατά τη συζήτηση όλοι είπαν ότι το έργο μπορεί να υλοποιηθεί, αφού υπάρχει έτοιμη εγκεκριμένη μελέτη. Το ερώτημα που έμπαινε ήταν αν θα έπρεπε να παρθεί νέα απόφαση από το Δήμο Λευκάδος ή αρκούσε η απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Καρυάς (Δήμαρχος τότε ή κυρία Σεβαστή Ρεκατσίνα – Κωνσταντινίδη) όπως ανέφερε ο σημερινός Πάρεδρος της Εγκλουβής Ηλίας Κούρτης!

Προσωπικά, χαίρομαι γι’ αυτή την ξαφνική εξέλιξη!
Είναι ένα έργο πνοής για τον ορεινό όγκο της Εγκλουβής – Καρυάς!
Είναι έργο καθαρό αναπτυξιακό – παραγωγικό και περιβαλλοντικό!
Έδωσα σκληρή μάχη, σε όλα τα επίπεδα για να πετύχω την έγκριση και χρηματοδότηση των δύο μεγάλων έργων:
Α) Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής στην Εγκλουβή και
Β) Κατασκευή Λιμνοδεξαμενών στον Άγιο Πέτρο – Ρουπακιά – Βασιλική.

Θυμίζω στους αναγνώστες της Εφημερίδας «ΝΕΑ της ΛΕΥΚΑΔΑΣ» και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα στους κατοίκους των περιοχών όπου αναφέρονται οι «Λιμνοδεξαμενές», αλλά και στη Δημαρχιακή Αρχή και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λευκάδος, τι έγραφα ως Βουλευτής στην «Αναφορά μου στους Λευκαδίτες» ως «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ», που διανεμήθηκε κατά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2007 στο κεφάλαιο Β3 Ύδρευση, σελίδα 19, όπως φαίνεται κάτωθι στη φωτογραφία με κίτρινο φόντο.

Αυτά! Για να θυμόμαστε τα γεγονότα και να μην ξεχνιόμαστε, αν και είναι πρόσφατα.

Και βέβαια χάρηκα που ο κ. Περιφερειάρχης αποφάσισε να επαναχρηματοδοτήσει το έργο. Όμως, δεν μπορώ να μην σας εξομολογηθώ! Θέλω να είμαι μαζί σας πάντα ειλικρινής! Μελαγχόλησα όταν διαπίστωσα, από τα πρακτικά, ότι κανένας, μα κανένας και από καμμιά παράταξη, δεν ανέφερε ότι αυτά τα έργα «χρεώνονται» αποκλειστικά στον τότε Βουλευτή Ξενοφώντα Βεργίνη.

Κρίμα, πραγματικά κρίμα. Μάλλον τους ξέφυγε! Δεν πειράζει για το τόπο και τους κατοίκους το έκανα! Και όταν θα χρειαστεί, θα το επαναλάβω με επιτυχία και πάλι!

Και τα ερωτήματα μου προς τον κ. Περιφερειάρχη τον κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο και Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Χαλκιά:

Πρώτον: γιατί το συγκεκριμένο έργο το θυμήθηκαν λίγους μήνες προ των εκλογών; Πρόκειται να υλοποιηθεί στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές ή είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημά;

Δεύτερον: Γιατί ούτε «μια κουβέντα» για το άλλο μεγάλο έργο, δηλαδή, τη Λιμνοδεξαμενή στον Άγιο Πέτρο – Ρουπακιά – Βασιλική;

Έργο πολλαπλάσιας δυναμικότητας και απόδοσης, αφού αφορά λιμνοδεξαμενή 700.000 κυβικά νερού έναντι 50.000 κυβικών της λιμνοδεξαμενής της Εγκλουβής; Εάν δεν υπάρχουν χρηματοδοτικοί πόροι, τουλάχιστον, ας μας πουν για την προοπτική του έργου!

Προηγουμενο αρθρο
Φρένο στους σχεδιασμούς της Λευκάδας για τον Αβλέμονα βάζει το Μεγανήσι
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση υποψηφιότητας Κατερίνας Καββαδά για το Δήμο Μεγανησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.