HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΒρετανικά και αμερικανικά πανεπιστήμια σφάζονται στην ποδιά ενός… εννιάχρονου

Βρετανικά και αμερικανικά πανεπιστήμια σφάζονται στην ποδιά ενός… εννιάχρονου

Ο Oλλανδοβέλγος Λορέν Σιμόν είναι ένα παιδί-θαύμα: με IQ 145 που σε λίγες ημέρες παίρνει το πτυχίο του (!) ως Μηχανικός από το πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν, και τώρα η Οξφόρδη και το Cal.Tech. τον διεκδικούν για μεταπτυχιακές σπουδές

Ολοκλήρωσε τις έξι τάξεις του δημοτικού μέσα σε ένα χρόνο.

Τις έξι τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου μέσα σε δυόμιση χρόνια. Και τα τέσσερα χρόνια σπουδών που απαιτούνται για να πάρει κάποιος το πτυχίο του μηχανικού, μέσα σε μόλις 10 μήνες!

Ο εννιάχρονος Λορέν Σιμόν, ο πατέρας του οποίου είναι Βέλγος και η μητέρα του Ολλανδή, έχει IQ 145 και όπως υποστηρίζουν οι γονείς του, σε λίγες ημέρες θα αποφοιτήσει επισήμως και από το πανεπιστήμιο, δίπλα σε 22χρονους και 23χρονους!

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Σιμόν παίρνει τον Δεκέμβριο το πτυχίο του (!) ως μηχανικός από το πανεπιστήμιο του Αϊντχοβεν, με πολλά βρετανικά και αμερικανικά πανεπιστήμια να… σφάζονται στην ποδιά του μικρού, διεκδικώντας από αυτόν το πολυπόθητο «ναι» του για μεταπτυχιακές σπουδές.

Όπως τονίζει ο πατέρας του, ο Αλεξάντερ Σιμόν, ο Λορέν είναι ανάμεσα στην φημισμένη Οξφόρδη και το εξίσου διάσημο τεχνολογικό ίδρυμα Cal.Tech. της Καλιφόρνιας -την ακαδημαϊκή «μήτρα» πολλών σπουδαίων επιστημόνων που στη συνέχεια βρέθηκαν στην Σίλικον Βάλεϊ.

Ο Λορέν, που διαθέτει και έναν δραστήριο λογαριασμό στο Instagram, λέει ότι το αγαπημένο του μάθημα ήταν τα μαθηματικά «γιατί έχουν εύρος και πολλούς διαφορετικούς τομείς, στατιστική, γεωμετρία, άλγεβρα».

Και μπορεί ο εννιάχρονος να ονειρεύεται τις ΗΠΑ «επειδή στην Καλιφόρνια είναι όλα τόσο ηλιόλουστα», όπως λέει όμως ο 37χρονος Βέλγος οδοντίατρος ευελπιστεί πως ο γιος του θα επιλέξει την Οξφόρδη, καθώς εκεί είναι κοσμήτορας ο προσωπικός του καθηγητής, ο φημισμένος βρετανός μαθηματικός Τζον Ουίλκς.

Η ολλανδή μητέρα του, η 29χρονη Λίντια, πάλι, δεν έχει πρόβλημα για το πού θα καταλήξει ο γιος της.

«Του δίδασκα μαθηματικά από όταν ήταν έξι ετών και βρισκόταν ήδη στο επίπεδο ενός 16χρονου», είπε ο Ουίλκς, «οπότε θα ήθελα να τον δω στην Οξφόρδη».

«Πρέπει να αναπτύξει τις ικανότητές του σε ένα περιβάλλον που σε ωθεί περισσότερο να μάθεις, παρά να διδαχθείς», είπε ο καθηγητής με νόημα και επιλέγοντας προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποίησε.

Πάντως η ουσία είναι μια: ο εννιάχρονος «έσπασε» ήδη το ρεκόρ του νεότερου ατόμου που παίρνει πτυχίο από ανώτατο ίδρυμα, παίρνοντας τα πρωτεία από τον δεκάχρονο αμερικανό Μάικλ Κίρνι που το 1994 πήρε πτυχίο από το πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ουίλκς κινείται και ένας εκ των καθηγητών του Σιμόν στο πανεπιστήμιο του Άιντχοβεν. «Είναι τρεις φορές πιο έξυπνος από τον καλύτερο μαθητή που είχα ποτέ στην μακρά ακαδημαϊκή μου καριέρα», τόνισε ο Πέτερ Μπάλτους.

Ο μπαμπάς Αλεξάντερ είπε ότι σε μικρότερη ηλικία ο Λορέν αντιμετώπιζε προβλήματα στις παρέες του, στο παιχνίδι με τα άλλα παιδιά και ότι δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα παιχνίδια. Όσο για το τι σκέφτεται να κάνει όταν μεγαλώσει;

Όπως λέει ο ίδιος ο Λορέν, το όνειρο του είναι είτε να γίνει αστροναύτης, είτε καρδιοχειρουργός. «Αν αύριο αποφασίσει να γίνει ξυλουργός, δεν θα είναι πρόβλημα για εμάς, αρκεί να είναι ευτυχισμένος», καταλήγει με νόημα ο πατέρας του.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Σβήστηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε τουριστικό λεωφορείο στο Νυδρί
Επομενο αρθρο
Ο Λευκαδίτης μετανάστης που έμπλεξε σε σκάνδαλο τον Πρόεδρο Τρούμαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.