HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΒόλτες στη Βαγιά

Βόλτες στη Βαγιά

Της Καίτης Κακαβούλη

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την ονομασία της περιοχής όπως: «Βαγιά», «Τρύπα», «Διαβασίδια». Δεν είναι ευρύτατα γνωστή. Είμαστε τυχεροί όσοι πάμε και ξαναπάμε.

12

14

Η λιμνοθάλασσα σχηματίζει κάθε λογής σχήματα και σχέδια. Υπάρχουν πανέμορφα φυτά μέσα στο νερό που δίνουν στο τοπίο μια μαγευτική διάσταση.

5

6

7

11

Σε κάποια μάλιστα σημεία, είναι τόσο μεγάλη η έκταση των «κόκκινων» φυτών που φύονται μέσα στο νερό, που νομίζεις ότι έχεις μπροστά σου έναν πυρακτωμένο τάπητα.

15

16

Τα πουλιά δείχνουν πανευτυχή, γιατί στο τοπίο επικρατεί ησυχία και γαλήνη. Στη διαδρομή μάλιστα κάποιες φορές έχεις την αίσθηση, ότι είσαι «εισβολέας» και περιττός, σε μια τέλεια οικολογική ισορροπία.

17

22

Η ξύλινη γέφυρα, κομψή και καλοφτιαγμένη. Έχει μήκος πάνω από 50 μέτρα και σε οδηγεί σε μια πανέμορφη αμμουδιά και σε μια πεντακάθαρη θάλασσα.

9

10

Σε μικρή απόσταση από την ακτή και σχεδόν παράλληλα με αυτή, αντικρίζεις ένα μοναδικό θέαμα. Μέσα στη θάλασσα υπάρχουν βράχια που σου δίνουν την αίσθηση ότι είναι ένας συνεχόμενος βράχος, κάτι σαν «φράχτης», που χωρίζει τη θάλασσα στα δυο. Τα βράχια στην πραγματικότητα είναι πολλά και σε κάποια σημεία τους υπάρχουν περάσματα για τις βάρκες. Οι άνθρωποι της θάλασσας τα λένε «διαβασίδια».

21

Η καλύτερη θέα για το πανέμορφο νησάκι του Αη Νικόλα.

Οι φωτογραφίες είναι της Καίτης Κακαβούλη, το κείμενο είναι της Βιολέττας Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Στην Ομορφιά
Επομενο αρθρο
Σπύρος (Ράκιας): ο πλοιοκτήτης του πίσω Μώλου!

1 Σχόλιο

  1. Tsakalov
    5 Αυγούστου 2017 at 15:36 — Απάντηση

    Σε ευχαριστώ, για αυτή τη δημοσίευση.
    Σύντομα, θα επισκεφθούμε τη Λευκάδα και ένας από τους προορισμούς μας, είναι αυτό το όμορφο “νησάκι”!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.