HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓέμισε ξανά αεροπλάνα ο ευρωπαϊκός ουρανός -Άνοιξε ο τουρισμός: Υποδοχή με λύρες και… τραγούδια

Γέμισε ξανά αεροπλάνα ο ευρωπαϊκός ουρανός -Άνοιξε ο τουρισμός: Υποδοχή με λύρες και… τραγούδια

Οι πύλες της Ελλάδας άνοιξαν από σήμερα για τους τουρίστες και ήδη στα αεροδρόμια της χώρας καταφθάνουν τουρίστες από το εξωτερικό προκειμένου να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται μία από τις πιο ασφαλείς χώρες την εποχή του κορωνοϊού.

Ενδεικτικά πάντως σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο κια Ζάκυνθο η υποδοχή των πρώτων τουριστών ήταν ιδιαίτερα θερμή! Μάλιστα σε Ηράκλειο αλλά και Ρόδο η υποδοχή «μύριζε» Ελλάδα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Χαρούμενη τουρίστρια που έφτασε στην Κρήτη για διακοπές μετά το κλείσιμο των συνόρων λόγω κορωνοϊού

Συνολικά στην Ελλάδα θα φτάσουν σήμερα 235 πτήσεις

Με λύρα και παραδοσιακά τραγούδια υποδέχθηκαν στην Κρήτη τους τουρίστες

Πέτσας για άνοιγμα των συνόρων: «Αν προσέξουμε, θα τα καταφέρουμε -Είμαστε έτοιμοι»

«Να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επιδημιολογικό κομμάτι, αν προσέξουμε θα τα καταφέρουμε. Είμαστε έτοιμοι», δήλωσε σχολιάζοντας το άνοιγμα των συνόρων ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως θα δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό.

«Τρεις μήνες πριν κανείς δεν πίστευε ότι θα ανοίγαμε τα σύνορά μας, αλλά τα καταφέραμε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας πως συνεχίζουμε προσεκτικά μέχρι τις 15 Ιουλίου, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί περιορισμοί στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας, είπε μιλώντας στο Mega.

Στα 27 αεροδρόμια αναμένεται να γίνονται συνολικά 5.634 τεστ ανά ημέρα

Οι τελευταίες λεπτομέρειες όπως αποφασίστηκαν σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη περιλαμβάνουν: στοχευμένα τεστ, πρωτόκολλα εισόδου και μεταφοράς σε νοσοκομεία κλπ.

Οι τουρίστες θα πρέπει 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώνουν μία ειδική φόρμα στο Διαδίκτυο, ενώ στη συνέχεια θα λαμβάνουν ένα ειδικό κωδικό. Αυτός είναι που θα τους διαχωρίζει σε «πράσινους» και «κόκκινους» ταξιδιώτες, σε ποια κατηγορία δηλαδή επικινδυνότητας ανήκουν.

Ειδικότερα οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ελλάδα, καλούνται 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα Passenger Locator Form, η οποία είναι διαθέσιμη στο app Visit Greece και στην ιστοσελίδα travel.gov.gr.

Στα 27 αεροδρόμια που άνοιξαν από σήμερα, έχει προγραμματιστεί να γίνουν συνολικά 5.634 τεστ σε μία μέρα, ως εξής:

1.200 στην Αθήνα
500 στη Θεσσαλονίκη
825 στο Ηράκλειο
605 στη Ρόδο
400 στην Κέρκυρα
309 στην Κω
275 στα Χανιά
250 στη Ζάκυνθο
150 στη Μύκονο
150 στη Σαντορίνη
100 στην Κεφαλονιά
100 στο Άκτιο
60 στη Λέσβο
60 στη Σκιάθο
50 τεστ στα υπόλοιπα 13 μικρότερα αεροδρόμια.

Στα λιμάνια αναμένεται να γίνονται 4.137 τεστ σε μια μέρα

1.490 στο λιμάνι του Πειραιά
309 στο λιμάνι της Πάτρας
117 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
1.060 στο λιμάνι της Κέρκυρας
612 στο λιμάνι της Ρόδου
504 στο λιμάνι του Κατάκολου
45 στο λιμάνι του Βόλου

Στους μεθοριακούς σταθμούς έχει προγραμματιστεί να γίνονται 1.652 τεστ
1.029 στον Προμαχώνα
571 στους Ευζώνους
52 στις Καστανιές

Ηράκλειο:Υποδοχή από λυράρηδες, αναμένονται σήμερα 4.000 τουρίστες

Η πρώτη πτήση που έφτασε στο Ηράκλειο της Κρήτης ήταν από την Τσεχία. Πρόκειται, όπως εξηγεί το cretapost.gr, για μία πτήση που δεν ήταν προγραμματισμένη και προσγειώθηκε στις 7.30 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Οι 167 επιβάτες βγήκαν από το αεροπλάνο με τους ανθρώπους του αεροδρομίου να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις που προβλέπονται. Η υποδοχή μάλιστα ήταν εντυπωσιακή καθώς για τους επιβάτες της πτήσης είχε προγραμματιστεί μουσική υποδοχή με κρητική λίρα.

8 πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Χανίων

Στο αεροδρόμιο των Χανιών ποδαρικό έκανε πτήση από το Βερολίνο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων του εξωτερικού σήμερα στα Χανιά αναμένονται να φτάσουν περίπου έξι πτήσεις από Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία.

Με χορούς και παραδοσιακά προϊόντα η υποδοχή των τουριστών στη Ρόδο

Με πέντε πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να έρθουν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», ξεκινά σήμερα η τουριστική περίοδος στη Ρόδο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η κίνηση για τις επόμενες ημέρες. Οι πρώτες πτήσεις θα φέρουν τουρίστες από Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τσεχία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Αντιπροσωπεία του δήμου Ρόδου και χορευτικά συγκροτήματα θα υποδεχθούν τους τουρίστες, ενώ θα τους προσφερθούν παραδοσιακά γλυκά και αναμνηστικά δώρα.
Η υποδοχή των πρώτων τουριστών, όπως έγινε και στο Ηράκλειο Κρήτης, έχει μεγάλη σημασία και για επικοινωνιακούς λόγους, γι’ αυτό και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από τον δήμο Ρόδου, όπως τονίστηκε από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Κώστα Ταρασλιά.

Οι πρώτες αφίξεις πτήσεων και τουριστών στην Κέρκυρα

Και το αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας στην Κέρκυρα άνοιξε για τις πτήσεις εξωτερικού με τους πρώτους τυρίστες να καταφθάνουν χαρούμενοι στο νησί. Συνολικά στην Κέρκυρα αναμένονται 21 αφίξεις πτήσεων από το εξωτερικό σήμερα, ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας στο αεροδρόμιο. Παρών στην άφιξη της πρώτης πτήσης στην Κέρκυρα ήταν και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Στην Ζάκυνθο έφτασαν λίγο μετά τις 8.30π.μ. οι πρώτοι τουρίστες

Η πρώτη πτήση που προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο της Ζακύνθου προέρχεται από την Πράγα της Τσεχιάς και συνολικά μετέφερε 124 επιβάτες, όπως αναφέρει ermisnews.gr. Στην συνέχεια από το κλιμάκιο των υγειονομικών των Ενόπλων Δυνάμεων ελήφθησαν δειγματοληπτικά τέστ.

Εως 15 Ιουλίου αναστολή πτήσεων από Τουρκία και Σουηδία

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τις νέες αεροπορικές οδηγίες, επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία. Επίσης, με ΝΟΤΑΜ παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών. Από τη συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία (Νοtam) εξαιρούνται οι ακόλουθες 14 χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Πόρτο Κατσίκι: Ελλιμενισμός πλοίου δίπλα στους λουόμενους με μουσική στη διαπασών
Επομενο αρθρο
Λιμνοδεξαμενή Εγκλουβής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.