HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΓιατί έπρεπε να χαθούν τόσες ζωές; Της Ελένης Μαυροκεφάλου

Γιατί έπρεπε να χαθούν τόσες ζωές; Της Ελένης Μαυροκεφάλου

3Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας κ. Bέρνερ Φάινμαν να ζητήσει να επισκεφθεί την γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί ο κ. Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη.

Και έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία – με την διαμεσολάβηση της ΕΕ – έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας» και είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα.

Η ενεργοποίηση της ΕΕ έπρεπε να είχε γίνει από την άνοιξη πριν ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Αλλά την Άνοιξη η Ευρώπη αδρανούσε και η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για μετανάστες που το πρωί «λιάζονται» και το βράδυ εξαφανίζονται.

Προηγουμενο αρθρο
Η πρώτη ομιλία του Θανάση Καββαδά στη βουλή (video)
Επομενο αρθρο
Τουρισμός: Καλές ειδήσεις από την Αυστριακή αγορά

1 Σχόλιο

  1. Παϊσιος
    10 Οκτωβρίου 2015 at 17:28 — Απάντηση

    Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πάγιο αίτημα (επιδίωξη καλλίτερα) της Τουρκίας ήταν να εισχωρήσει στα Ελληνικά χωρικά νερά για έρευνα και διάσωση. Ξέρουμε οτι όποιος έχει την ευθύνη για έρευνα και διάσωση, έχει και πολλά άλλα γύρω από το νησί. Τώρα έστω και με τον συντονισμό της frontex το πετυχαίνει. Προσωπικά προβληματίζομαι με την παραπάνω εξέλιξη. Μακάρι οι προβληματισμοί μου αυτοί να αποδειχθούν αβάσιμοι. Έ, δεν περιποιεί ασφάλεια να βλέπεις από το μπαλκόνι σου πολεμικά πλοία της γείτονος να περιπολούν το νησί σου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.