HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Γιατροί Χωρίς Κόμματα»: Ανακοίνωση-Κάλεσμα

«Γιατροί Χωρίς Κόμματα»: Ανακοίνωση-Κάλεσμα

Λευκάδα 8 Οκτώβρη 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφε,

Είναι πολύ πιθανόν να μην γνωρίζεις πως την Κυριακή στις 12 Οκτώβρη ψηφίζουμε στον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας για Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή, Αντιπροσώπους στον ΠΙΣ και νέα Πειθαρχική Επιτροπή. Όπως δεν το γνωρίζαμε μέχρι πολύ πρόσφατα ούτε κι εμείς, ούτε κι οι περισσότεροι συνάδελφοι. Κι αυτό γιατί ο απερχόμενος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και κάποια από τα σημερινά μέλη του Δ.Σ., έχοντας προφανώς αποφασίσει να παραμείνουν οι ίδιοι σ’ αυτές τις θέσεις, δεν θεώρησαν σκόπιμο να μας πληροφορήσουν έγκαιρα για τις εκλογές, όπως είχαν την υποχρέωση κι ούτε να κάνουν την σειρά των ενεργειών που όφειλαν από το νόμο.

Έτσι κάποιοι από μας το πληροφορηθήκαμε -περίπου τυχαία- την τελευταία εβδομάδα και νομίζοντας πως θα υπάρξει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, προσφερθήκαμε να συμμετάσχουμε κι εμείς, με σκοπό να θέσουμε την γνώση και την εμπειρία μας στο αντικείμενο στην υπηρεσία του Συλλόγου, που θα πρέπει να πούμε πως μέχρι τώρα ήταν τόσο αδρανής, ώστε να μοιάζει εντελώς ανύπαρκτος! Με πολύ έκπληξη λοιπόν, τους ακούσαμε να μας απαντάνε, λίγο πριν απ’ τα μεσάνυχτα(!) της Παρασκευής, πως δεν γινόμαστε δεκτοί στον δικό τους συνδυασμό αλλά αν θέλουμε μπορούμε να καταθέσουμε δικό μας μέχρι το μεσημέρι του …Σαββάτου!

Αντιλαμβάνεσθε συνάδελφε πως στο ασφυκτικό κι εντελώς ακατάλληλο αυτό χρονικό διάστημα, ήταν απολύτως αδύνατο να επικοινωνήσουμε με σας και με τους περισσότερους άλλους συναδέλφους, για να σας ζητήσουμε -όπως πολύ θα το θέλαμε- να συμμετάσχετε και να συμπορευθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι στην ευγενική αυτή προσπάθεια. Στον αντίποδα όμως, ήταν για μας εντελώς απαράδεκτο να αδιαφορήσουμε, επιβραβεύοντας ουσιαστικά έτσι αυτές τις μεθοδεύσεις. Γι αυτό και παρά τις ασφυκτικές προϋποθέσεις που μας επέβαλαν, τελικά συμμετέχουμε στις εκλογές, με μοναδική μας φιλοδοξία να αναβαθμίσουμε τον Σύλλογο, να τον βγάλουμε από την απραξία του, για να μπορέσει επιτέλους ν’ ανταποκριθεί στην αποστολή του προς το κοινωνικό σύνολο της Λευκάδας αλλά και να υποστηρίξει το λειτούργημα και κυρίως την αξιοπρέπεια των γιατρών, που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά απ΄ τις συνέπειες της κρίσης, περισσότερο ίσως παντός άλλου επιστημονικού κλάδου.

Ο συνδυασμός μας συνάδελφε, όπως ακριβώς δηλώνει κι ο τίτλος του, είναι πραγματικά ακομμάτιστος κι εντελώς ανεξάρτητος. Γιατί θεωρούμε πως ο κομματισμός δεν έχει να προσφέρει τίποτε θετικό στον Σύλλογο και στην αποστολή του. Είναι ακόμη συνδυασμός στ’ αλήθεια ενωτικός και ανοιχτός σ’ όλους τους συναδέλφους και λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς.

Δηλώνουμε τέλος υπεύθυνα και κατηγορηματικά πως κανείς από μας δεν έχει και δεν προωθεί δια του Συλλόγου πολιτικές φιλοδοξίες ή άλλες ιδιοτελείς στοχεύσεις κι ούτε κανείς μας ονειρεύεται να γίνει βουλευτής…

Γι αυτό σας ζητούμε την Κυριακή να μας επιλέξετε για το Δ. Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας και σας καλούμε να προχωρήσουμε μαζί και μετά τις εκλογές.

Ο συνδυασμός μας για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας είναι:

«ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ»

Αυδίκου Κωνσταντίνα – Νεφρολόγος Ε.Σ.Υ.
Καββαδά Ελένη – Παθολόγος ιδιώτης
Κατωπόδη Ευανθία – Ακτινολόγος Ε.Σ.Υ.
Κωσταράκη Κωνσταντίνα – Αγροτικός (Καλάμου)
Παπαδημητρίου Λάμπρος – Οφθαλμίατρος Ε.Σ.Υ.

Προηγουμενο αρθρο
Η νέα Δημοτική Αρχή δεν αναφέρεται στα λάθη της προηγούμενης λες και επικρατεί μια ομερτά
Επομενο αρθρο
Στην Πακιστανή Μαλάλα και τον Ινδό Σατιάρτι το Νομπέλ Ειρήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.