HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΓια κολοτούμπες και άλλα

Για κολοτούμπες και άλλα

Δεν προσθέτω τίποτε καινούργιο, αν επαναλάβω αυτό που έχει γραφτεί κατά κόρον τα τελευταία δυο χρόνια για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε ούτε πρόγραμμα, ούτε σχέδιο, ούτε ιδεολογία. Ένα τσούρμο καιροσκόποι και εξουσιομανείς, βρήκαν την ευκαιρία, λέγοντας αμέτρητα ψέματα, να καταλάβουν την κάθε μορφής εξουσία.

Το αποτέλεσμα για όσους δεν έχουν ασθενή μνήμη είναι για γέλια, και, σε ό,τι αφόρα τον τόπο, για κλάματα. «Δεν θέλουμε την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά αναγκαζόμαστε να το κάνουμε» δήλωσε προχθές ψηλά ιστάμενος της κυβέρνησης. Τέτοιο χάος…

✔ Και στα τοπικά πράγματα οι κολοτούμπες δίνουν και παίρνουν. Έτσι προχθές δεν πίστευα στα αυτιά μου, όταν άκουσα τον Δήμαρχο στο δημοτικό συμβούλιο να υπεραμύνεται της αξιολόγησης στο δημόσιο. «Επιτέλους πρέπει να προχωρήσει» δήλωσε, με έμφαση! «Σε όλες της χώρες της Ευρώπης εφαρμόζεται», συνέχισε. Και άντε τώρα, όποιος έχει ελάχιστη μνήμη και κρίση, να ξεχάσει και να δικαιολογήσει τους «αγώνες» του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της αξιολόγησης. Είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζεται ότι η αξιολόγηση θα οδηγούσε δήθεν σε απολύσεις. Τρομοκρατούσε τους δημοσίους υπαλλήλους και τους καλούσε να απέχουν της αξιολόγησης, για κάτι που σήμερα πρέπει να…. προχωρήσει!

✔  Η σημερινή Κίνα, στον οικονομικό τομέα εφαρμόζει έναν από τους πιο σκληρούς καπιταλισμούς. Στο πολιτικό σύστημα υπάρχει η δικτατορία του κομουνιστικού κόμματος. Τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε τοπικό, οι Συριζαίοι δειχνουν μια ξεχωριστή αγάπη για τους κινέζους. Έξαλλου και ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Μάο. Το αίμα νερό δεν γίνεται, βλέπετε. Ο μεγάλος τιμονιέρης δεν ξεχνιέται! Τι κι αν το «Άλμα προς τα μπρος» που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε, κόστισε τη ζωή σε 50 εκατομμύρια Κινέζους.

✔ Αίσθηση προκάλεσαν οι κινέζες μοντέλες -μις τουρισμός- που έκαναν την εμφάνισή τους στην αίθουσα της Φιλαρμονικής στο τέλος μιας εκπληκτικής μουσικής παράστασης από κινέζους μουσικούς και την μαντολινάτα του Ορφέα, την περασμένη Κυριακή. Ακόμα προσπαθούν οι θεατές να καταλάβουν, τι δουλειά είχαν οι τέσσερις γυναίκες που ανέβηκαν στο πατάρι «σεινάμενες και λυγάμενες», βουβές και αμίλητες, με τίτλους μις τουρισμός! Ευτυχώς δεν βγήκαν με μαγιό! Προσωπικά πίστευα πως ο θεσμός των καλλιστείων είναι από τις πιο σεξιστικές εκφάνσεις εναντίων των γυναικών. Μάλλον γελάστηκα. Με το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και την κινέζικη… χροιά, όλα μπορούμε να τα δούμε με άλλο μάτι!

✔ Το κοινωνικό Φαρμακείο και τα κοινωνικά Συσσίτια διαχειρίζεται για λογαριασμό του δήμου μια Μ.Κ.Ο. «Δεν μπορούσαμε να τα διαχειριστούμε εμείς» δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Περδικάρης. Προσωπικά δεν έχω θέμα ούτε με την συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. ούτε και με την παραχώρηση αυτών των δομών του Δήμου. Έχουμε όμως θέμα μνήμης, με τα όσα καταλόγιζαν στο παρελθόν οι Συριζαίοι και στις ΜΚΟ αλλά και στην ιδιωτικοποίηση Δομών του Δήμου. Απλώς σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν κάτι τέτοιο είχε γίνει στη θητεία π.χ. του προηγούμενου δημάρχου. Πόσες κορώνες θα είχαν εκστομιστεί για τον κακό ιδιωτικό τομέα, για τις μνημονιακές επιλογές του Δήμου και για τις «ύποπτες» Μ.Κ.Ο και πόσοι αγώνες θα είχαν λάβει χώρα. Ενώ τώρα «συμπράττουμε», δήλωσε ο κ Περδικάρης και… καθάρισε.

✔ Για τρικυμία εν κρανίω έγραψα σε προηγούμενο σχόλιό μου για κάποιους εγκεφάλους της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου. Σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν, πως δεν βρίσκονται στο σώμα για να κάνουν αντιπολίτευση αλλά για να προωθούν τα συμφέροντα των πολιτών. Είναι να απορεί κανείς με αυτό το σκεπτικό. Από πότε τα συμφέροντα των δημοτών και η αντιπολίτευση έγιναν αντίθετες έννοιες; Από πότε η αντιπολίτευση δεν προασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών;
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους εν μέσω τρικυμίας. Για την ύπαρξη αντιπολίτευσης -κάθε είδους και μορφής- χύθηκε πολύ αίμα. Στο πολίτευμά μας ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι θεσμοθετημένος και συνταγματικά κατοχυρωμένος. Η λειτουργία της είναι εξίσου σημαντική με την λειτουργία της πλειοψηφίας. Ας τα ξεμπερδέψουν λοιπόν στο μυαλό τους. Τα συμφέροντα των δημοτών προασπίζονται και μέσα από τη λειτουργία της αντιπολίτευσης. Γιατί έτσι όπως το πάνε, στο τέλος θα μας πουν, πως είναι και ρετσινιά η αντιπολίτευση.
Βέβαια πρέπει να παραδεχτούμε πως η αντιπολίτευση έχει πολύ σκληρή δουλειά, θέλει γερά κότσια. Θέλει τρέξιμο, ψάξιμο, σκέψη, αντιπρόταση, διαφορετική ματιά και φιλοσοφία. Ενώ το «ναι» είναι αντίθετα πολύ εύκολο και χαλαρό. Ο καθένας διαλέγει το ρόλο του. Θεμιτό, αλλά όχι και να φέρνει τους θεσμούς στα μέτρα του.

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Καταγγελία - διαμαρτυρία συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Το χρυσαφένιο στάρι: από το όργωμα στο ψωμί

1 Σχόλιο

  1. MIDAS
    4 Οκτωβρίου 2017 at 15:06 — Απάντηση

    Δημοτικέ Σχολιαστή, μη εκπλήτεσσαι. Η δύναμη των ανίκανων, των αγράμματων, των καιροσκόπων ήταν σε όλες τις εποχές ακριβώς αυτά τα μαύρα χάλια τους! Που επέτρεπαν στη “μπλέμπα” να ταυτίζεται μαζί τους. τόσο απλό και τόσο κυνικό!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.