HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΓια την απόρριψη συζήτησης του προβλήματος του κτηματολογίου από την «δημοτική πλειοψηφία»

Για την απόρριψη συζήτησης του προβλήματος του κτηματολογίου από την «δημοτική πλειοψηφία»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Του Τοπικού Συμβούλιου και της Επιτροπής Αγώνα των Τσουκαλάδων

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ»

Μετά τις αρνητικές εξελίξεις στο θέμα του κτηματολογίου, πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου. Ακούσαμε την ενημέρωση τόσο από την αντιπροσωπεία του χωριού (τοπικό συμβούλιο και επιτροπή αγώνα), όσο και από τον βουλευτή. Στο τέλος η Λαϊκή Συνέλευση κατέληξε σε ένα πλαίσιο αιτημάτων πάνω στα ανακύψαντα προβλήματα. Το σοβαρότερο που έπεσε σαν κεραμίδα στο κεφάλι όλων, ήταν η πληροφόρηση από το ΔΣ του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές οι μετρήσεις που δεν φέρουν τις υπογραφές ΟΛΩΝ των όμορων ιδιοκτητών. Αυτό λέγονταν πρώτη φορά και δεν ήταν εφικτό να γίνεται κατά την μέτρηση. Αυτό μας έβαλε όλους σε μεγάλη ανησυχία, συντάξαμε ένα κείμενο με παραλήπτες από την κυβέρνηση μέχρι τα ΜΜΕ τοπικά και πανελλαδικά.

Το πλαίσιο αυτό συντάχτηκε την Κυριακή και το θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε την Δευτέρα. Η επίσημη δημοτική «πλειοψηφία» μαζί και η ανεπίσημη, αρνήθηκαν να το συζητήσουν γιατί το θέμα δεν ήταν επείγον!!!

Όταν για 25 χρόνια ένα χωριό είναι καταδικασμένο από το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» και τους κάθε φορά πολιτικούς του προϊσταμένους, η δημοτική πλειοψηφία έκρινε ότι δεν είναι επείγον, τη στιγμή που την επομένη μέρα (23/12) λόγο της σοβαρότητας της κατάστασης ήταν προγραμματισμένη κρίσιμη συνάντηση του εργολάβου με τον πρόεδρο του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ και με νέο δεδομένο την επίσπευση του χρόνο περάτωσης του κτηματολογίου για όλη τη χώρα μέχρι τις 31-12-2020.

Αξιοσημείωτη ήταν η υπέρμετρη αλαζονεία του Δημάρχου που έφτασε να μην επιτρέπει στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει αν θα συζητηθεί το θέμα ή όχι. Μετά από πίεση των υπόλοιπων παρατάξεων έγινε ψηφοφορία για το αν θα συζητηθεί ή όχι. Το αποτέλεσμα ήταν 13 υπέρ να συζητηθεί και 13 κατά, όμως, με την διπλή ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου, «φτιάξανε» πλειοψηφία και η συζήτηση αναβλήθηκε για το 2020.Δεν θέλησαν να αποδεχτούν την συζήτηση και υιοθέτηση των αιτημάτων μας για να μην στενοχωρήσουν την κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε ότι εκτός από τους Τσουκαλάδες το πρόβλημα είναι σοβαρότερο για τις υπόλοιπες περιοχές επαναπροσδιορισμού των ορίων (Απόλπαινα τέως Δ. Λευκάδας, Σφακιώτες και Αλέξανδρο) όπου δεν συγκεντρώνονται μετρήσεις άνω του 30% και όπως είπαν από το κτηματολόγιο δεν θα ληφθούν υπόψη. Δηλαδή όλες οι μετρήσεις και η ταλαιπωρία των κατοίκων θα πάνε στο καλάθι των αχρήστων. Μετά δε και την επίσπευση των ημερομηνιών λήξης σε όλη την Ελλάδα για την σύνταξη του κτηματολογίου (31-12-2020) δεν θα είναι δυνατή ούτε η δικαστική προσφυγή για διόρθωση. Αυτά τα άκουσε στην Λαϊκή Συνέλευση ο εκπρόσωπος του Δημάρχου, αναπληρωτής Δήμαρχος, αλλά δεν τα θεώρησε σοβαρά και επείγοντα η «δημοτική πλειοψηφία» και ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην γίνει συζήτηση.

Είναι η πρώτη φορά στα 20 χρόνια ομηρίας από το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» που αιρετό τοπικό συμβούλιο αρνείται να συζητήσει αυτό το θέμα. Τους δείχναμε το πρόβλημα και αυτοί κοίταζαν το δάχτυλο. Επικαλέστηκαν ακόμα την απουσία του βουλευτή και του εργολάβου για να μας εξετάσουν κατ’ αντιπαράσταση!!!!

Γνώριζαν όμως, μέσω του αναπληρωτή Δημάρχου, ότι ο κ. Βουλευτής, παρ’ ότι στέλεχος της Ν. Δημοκρατίας δεσμεύτηκε στη Λαϊκή Συνέλευση, ότι, κόντρα στην Διοίκηση του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, θα συνταχθεί με τους Τσουκαλαδιώτες καταθέτοντας τροπολογία για να μην απορριφτούν τα μέχρι σήμερα μετρημένα λόγω έλλειψης υπογραφών όλων των όμορων.

Αντίθετα η «συγκυβέρνηση» της δημ. αρχής αποδείχτηκε βασιλικότερη του βασιλέως. Χάραξε μικροπολιτική αλλά και παλαιοκομματική πολιτική. Ήθελαν να μπορούν να ανακοινώσουν το…. κατόπιν ενεργειών μας …

Δεν είμαστε κατηγορούμενοι κύριοι. Κατηγορούμενοι είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι διοικήσεις του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ τα 20 τελευταία χρόνια.

Δώσατε εξετάσεις και περάσατε με άριστα

Προηγουμενο αρθρο
Νέα γενιά αυθαιρεσιών στην Λευκάδα δημιουργεί η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
Επομενο αρθρο
«Λησμονημένα και αξέχαστα» του Ανδρέα Σταύρακα (Κόκορου)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.