HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓια 50 χρόνια η παραχώρηση του οικοπέδου στον Δήμο Λευκάδας για την ανέγερση του Θεάτρου

Για 50 χρόνια η παραχώρηση του οικοπέδου στον Δήμο Λευκάδας για την ανέγερση του Θεάτρου

Την αυτοδίκαιη διάθεση, αποφάσισε η διεύθυνσης δημόσιας περιουσίας με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου, δυνάμει της με αριθμό 7616/1606/16.03.1998 απόφασης του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 342/Δ΄/22-05-1998, περί «έγκρισης τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή δήμου Λευκάδος για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης κτιρίων πολιτιστικών εγκαταστάσεων και καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης αυτού»), δωρεάν, κατά χρήση για (50) πενήντα χρόνια στο Δήμο Λευκάδας, του Δημοσίου Κτήματος με ΑΒΚ 134 Λευκάδας, εμβαδού 14.489,39 τ.μ., όπως απεικονίζεται στο με ημερ. θεώρησης 8-3-2019 από την Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λευκάδας, τοπογραφικό διάγραμμα σε υπόβαθρο Ορθοφωτοχάρτη ΕΚΧΑ Α.Ε, με κλίμακα σχεδίου 1:1000, με σκοπό την ολοκλήρωση της κατασκευής του χώρου του Θεάτρου και του περιβάλλοντα χώρου αυτού.

2. Η παραχώρηση γίνεται με τους εξής όρους:

α) Την πραγματοποίηση του παραπάνω σκοπού εντός πενταετίας (5ετίας) από την έκδοση της παρούσας.

β) Τη μη μεταβίβαση σε τρίτους του πιο πάνω ακινήτου του Δημοσίου. Η μη τήρηση των πιο πάνω όρων, σωρευτικά ή διαζευκτικά, συνεπάγεται την αυτοδίκαιη ανάκληση της παραχώρησης και απόδοση του εν λόγω ακινήτου στο Δημόσιο.

γ) Ο Δήμος Λευκάδας αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη, μέριμνα και δαπάνη για τη λήψη όλων των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την τήρηση των πολεοδομικών διατάξεων και των διατάξεων περί αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού για την υλοποίηση του σκοπού της παραχώρησης καθώς και τη δαπάνη των εργασιών που απαιτούνται προς τούτο.

δ)Μετά την λήξη του χρόνου παραχώρησης το ακίνητο, αποδίδεται με πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπ. Οικονομικών, σε καλή κατάσταση, δεκτική χρήσης για τους αντίστοιχους
σκοπούς.

3. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν ευθύνεται απέναντι στο Δήμο για οποιαδήποτε εκνίκηση του κτήματος ούτε για την γενική κατάσταση αυτού ή για τα τυχόν υφιστάμενα σε αυτό βάρη ή δουλείες (άρθρο 74 του από 11/12 Νοεμβρίου 1929 Δ/ τος, ΦΕΚ 399 τ. Α΄).

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά! Με ελπίδα και πίστη φτιαγμένη από άστρα
Επομενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το 204ο φύλλο της εφημερίδας «Ηχώ της Λευκάδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.