HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΓιορτή Νεολαίας 2016: «Μερικές φορές τα μικρά πράγματα είναι πολύ σημαντικά!»

Γιορτή Νεολαίας 2016: «Μερικές φορές τα μικρά πράγματα είναι πολύ σημαντικά!»

Η Εκκλησία μας μιλάει διαχρονικά τη γλώσσα του «κόσμου». Γίνεται «τοις πάσι τα πάντα, ίνα πάντως τινάς κερδήση». Είναι αποστολή Της να ανιχνεύει ό,τι θετικό διαθέτει ο «κόσμος», να το προσλαμβάνει, να αναδεικνύει κάθε μήνυμα θετικό και ουσιαστικό και να βάζει σε «καινούριους ασκούς» το «αιώνιο κρασί», το λόγο του Θεού.

Η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου και με την οργανωτική ευθύνη του «Κέντρου Νεότητας» αυτής, δημιουργεί για το λόγο αυτό στη διάρκεια της χρονιάς ένα σωρό αφορμές συνάντησης, συνεργασίας και συνδημιουργίας για μικρούς και μεγάλους.

Τελευταία απ’ αυτές ήταν η «7η Γιορτή Νεολαίας», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016 στο Φουαγιέ του νέου Θεάτρου της πόλης της Λευκάδας, με την παρουσία πλήθους κόσμου που απόλαυσε μια γιορτή ενθουσιώδη και μεστή σε μηνύματα.

Τη Γιορτή άνοιξε η Παιδική Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας «Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός». Τα παιδιά παρουσίασαν με τις μελωδικές τους φωνές τραγούδια από την πλούσια μουσική μας παράδοση, στην οποία μυούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με τη βοήθεια της δασκάλας τους, κυρίας Μαρίας Κακλαμάνη.

Στη συνέχεια, η μόλις τριών μηνών Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Νεότητας παρουσίασε σε θεατρική διασκευή την ιστορία της “Mary Poppins”, βασισμένη στην ομότιτλη ταινία.

Η μυστήρια Αγγλίδα νταντά, όπως την ενσάρκωσε η μαθήτρια Βιργινία Ζαβερδινού, μαζί με τον καπνοδοχοκαθαριστή Μπερτ (κ. Αντώνη Χρυσοβιτσάνο) μύησε τους μικρούς Μάικλ (Πέτρο Πανάκη) και Τζέιν (Φαίδρα Γκριγκόρε) σ’ έναν αλλιώτικο τρόπο ζωής, γεμάτο φαντασία και ευχάριστη διάθεση, που κάνει τον άνθρωπο να βλέπει την άλλη όψη των πραγμάτων, αυτήν που πραγματικά αξίζει. Οι γονείς των παιδιών, ο κύριος και η κυρία Μπανκς (Μιχάλης Γκριγκόρε και Μυρσίνη Σταματέλου), απασχολημένοι ο μεν με τις επιχειρήσεις, η δε με το φεμινιστικό κίνημα, είχαν παραμελήσει τα παιδιά τους στη φροντίδα άλλων, αυστηρών νταντάδων (Ακριβή Ζαβιτσάνου). Ήταν αρκετή η αγάπη και το ενδιαφέρον της Μαίρης Πόππινς, με τις ολωσδιόλου παράδοξες συνήθειες και πρακτικές, για να μεταμορφωθούν όχι μονάχα τα δύο παιδιά, αλλά η οικογένεια ολόκληρη, το προσωπικό του σπιτιού (Νίκη Ντάγκα και Βασιλική Σταματέλου) κι αυτοί ακόμη οι τραπεζίτες (Βασίλης Γκούντης, Βαγγέλης Κοψιδάς).

(Έπαιξαν ακόμη και χόρεψαν οι μαθητές Ελένη Γκριγκόρε, Κρίστα Ντίνη, Μελιτίνη Σταματέλου, Στέφανος Γκριγκόρε, Μαρία Χριστοφόρου, Χριστίνα Κατωπόδη και Θεοδώρα Μέτσο).

Τα παιδιά κοπίασαν, προκειμένου να μάθουν τους ρόλους, να αποδώσουν χορογραφίες, να τραγουδήσουν στα Αγγλικά… Η ομάδα δούλεψε με όρεξη και διάθεση ευχάριστη, με την ευθύνη και την εθελοντική προσφορά της κ. Σόνιας Βαγγέλη και του δασκάλου χορού κ. Αντώνη Χρυσοβιτσάνου, ενώ η παράσταση πήρε σάρκα και οστά χάρη στην τεχνική επιδεξιότητα και το μεράκι του π. Βασίλειο Κακλαμάνη και των κ. Στέφανου Ζακυνθινού και Κων. Ζ. Αραβανή.

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε στο μιούζικαλ και σε όλη τη γιορτή ομάδα εκλεκτών μουσικών της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας», ενηλίκων και παιδιών, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού του ιστορικού μας Σωματείου κ. Κων/νου Μεσσήνη, που απέδωσαν με τον εξαίσιο τρόπο της ζωντανής μπάντας τη μουσική της ταινίας.

Ακόμη, πολλοί εθελοντές αφιέρωσαν χρόνο και κόπο στα πρακτικά της διοργάνωσης, ενώ τη διεξαγωγή της Γιορτής διευκόλυναν έμπρακτα, προσφέροντας τα αναγκαία υλικά, το Τεχνικό Σούπερ Μάρκετ PROFI, η Εταιρεία Οικοδομικών Υλικών Παν. Χαρ. Κοντογεώργη, το Μουσείο Φωνογράφου, το ανθοπωλείο «ΑΖΑΛΕΑ», το κομμωτήριο της κ. Λίτσας Κτενά, ο κ. Πέτρος Λάζαρης και το “Peter Smart Gadgets”. Τέλος, τα Ζαχαροπλαστεία «Σταύρακας» δρόσισαν με απολαυστικό παγωτό όσους συμμετείχαν στη Γιορτή.

Ήταν μια Γιορτή που ανέδειξε τη μεγάλη αλήθεια ότι «μερικές φορές τα μικρά πράγματα είναι πολύ σημαντικά» κι ότι η αγάπη, το ενδιαφέρον, ο σεβασμός και η διάκριση είναι αξίες που δίνουν στο παιδί φτερά για ν’ ανέβει ψηλά. Αλήθειες δηλαδή που και η Αγία μας Εκκλησία διαρκώς τονίζει εμφατικά.

Λευκάδα, 6 Ιουλίου 2016

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Προηγουμενο αρθρο
«3ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας» & «Συμμετέχω κι εγώ – Taste Lefkada»
Επομενο αρθρο
Απάντηση προς το άρθρο που καταγγέλλει τα parking μας για αυθαιρεσία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.