HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΓιώργος Καλούδης: Βάρβαρη πράξη, εναντίον της πιο φτωχής Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

Γιώργος Καλούδης: Βάρβαρη πράξη, εναντίον της πιο φτωχής Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

Κατά τη χθεσινή με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ιονίων Νήσων:

1. Για το κατεπείγον θέμα του επικείμενου νομοτελειακού κλεισίματος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, τονίσαμε:

Το θέμα είναι παλιό και γνωστό. Το πρόβλημα δημιούργησαν οι Μνημονιακές κυβερνήσεις και οι μνημονιακοί βουλευτές:Γκερέκου, Δένδιας και Σία. Η απόφαση να κλείσει ελήφθη από το 2014 γι΄αυτό, και όχι τώρα όπως βιάστηκε να κατηγορήσει ο κ.Γουλής. Γι΄αυτό και δεν εισήγαγε πρωτοετείς φοιτητές.  Η νέα κυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει άμεσα την  αδικία αυτή. Το αποικιοκρατικό κράτος της Αθήνας μας οφείλει από το 1864 πολλά και δεν του χρωστάμε. Δεν συμφωνούμε με τα μισόλογα των άλλων παρατάξεων.

Μία η θέση μας: Να ληφθεί άμεσα απόφαση να εισαχθούν πρωτοετείς φοιτητές τον Σεπτέμβρη 2015 και στη συνέχεια η Σχολή να ανωτατικοποιηθεί και να ενταχθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπως η αντίστοιχη της  Ρόδου.

Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές και κοροιδία του λαού της Κέρκυρας και της Επτανήσου.

2. Για το θέμα της υπεξαίρεσης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (και μετά με νόμο) των αποθεματικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και  των Δήμων, ο Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης τόνισε:

Πρόκειται για βάρβαρη πράξη, εναντίον της πιο φτωχής Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης και της Αμερικής. Ήδη οι κυβερνήσεις της Αθήνας των τελευταίων 12 χρόνων έχουν υπεξαιρέσει 10 δις ευρώ από νομοθετημένους πόρους της Αυτοδιοίκησης. Εάν υπήρχε κράτους δικαίου οι πρωθυπουργοί και υπουργοί οικονομικών θα είχαν πάει όλοι φυλακή.  Ας αφήσουμε το γεγονός του πανικού που δημιούργησε και πάγωσε ακόμα και τις μικροσυναλλαγές στην αγορά.

Εάν σωζόνταν η παρτίδα και η πατρίδα θα το ψηφίζαμε αλλά δεν σώζεται με αυτά τα ψιχία που είναι ζωτικά για μπαλώματα στα τουριστικά νησιά μας. Ας έφερναν πίσω τα 100 δις που έκλεψαν υπουργοί και βουλευτές και τά στειλαν στην Ελβετία, όπως ο ίδιος ο υπουργός κατά της διαφθοράς Νικολούδης, δήλωσε.

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, στο μέλλον. Είναι λυπηρή αυτή η απόλυτη εξάρτηση από τα αθηναικά κόμματα.

Η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να στραγγαλίσει τη Περιφέρεια και τους Δήμους. Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλουμε αυτή την ενέργεια της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου και …Σπύρου. Δεν αρκεί η καταγγελία μας. Δεν αρκεί να ψηφίσουμε αρνητικά. Τη βαρβαρότητα και τον στραγγαλισμό αυτό μαζί με τις μαύρες μέρες που έρχονται δεν τις νομιμοποιούμε ούτε πολιτικά ούτε ηθικά ούτε επτανησιακά ούτε νομικά. Καταγγέλουμε και Αποχωρούμε από την υπόλοιπη  διαδικασία και τη διαδικασία ψήφισής της  νεοβαρβαρότητας αυτής.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ
eptanisiakianagennisi.com


eptanisiaki-anagenisi-thumb

Η  ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ.
“Mε λογισμό και τ΄όνειρο”
Διονύσιος Σολωμός

ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627,6944 624 839,  fax: 2661 0 48517
e-mail: yorgoskaloudis@gmail.com

 

Προηγουμενο αρθρο
Ένα «ταξίδι» στη Λευκάδα από το Νηπιαγωγείο Κερατσινίου
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση σε εκδήλωση από το Ποτάμι Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.