HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΓιώργος Καλούδης: κομματική φιέστα ΣΥΡΙΖΑ με χρήματα του Λαού η συνεδρίαση ΠΣΙΝ

Γιώργος Καλούδης: κομματική φιέστα ΣΥΡΙΖΑ με χρήματα του Λαού η συνεδρίαση ΠΣΙΝ

Αντί για συνεδρίαση του Π.Σ.Ι.Ν., ..συνέβη μία εξαπάτηση των μελών του ΠΣΙΝ να προσέλθουν σε μία προσχεδιασμένη κομματική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ πληρωμένη με χρήματα του Λαού !

14-02-2014

Για σήμερα 14 Φλεβάρη 2016 η Εξουσία ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου της Π.Ι.Ν. είχε καλέσει την Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων με θέμα τον απολογισμό δράσης της Περιφερειακής Αρχής 2014-2015.
Ορθά προσεκλήθησαν και οι φορείς για να τοποθετηθούν, εάν το επιθυμούσαν.

Ήταν όμως συνεδρίαση. Ή έπρεπε να είναι συνεδρίαση !

Στη συνεδρίαση μιλά πρώτος ο Περιφερειάρχης και ακολουθούν οι Επικεφαλής των Παρατάξεων ! Αυτά ορίζει ο νόμος και ο Κανονισμός Λειτουργίας του Συμβουλίου, που εκδόθηκε κατά νομοθετική εξουσιοδότηση ! Για να μη μετατρέπονται οι Περιφερειάρχες σε Σατράπες ή Κιμ-Ιλ-Σούνγκ.

Η Περιφερειακή Αρχή δεν είναι ο Περιφερειάρχης ή η πλειοψηφία μόνη της. Περιφερειακή Αρχή είναι και οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης !

Νομικό, πολιτικό και ηθικό καθήκον του Περιφερειάρχη και της Πλειοφηφίας ήταν η εισήγησή του να είχε δοθεί προ 5 ημερών στις Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Δεν είχε δοθεί καμμία εισήγηση.

Σήμερα μέχρι τις 10.45 που προσήλθα στην αίθουσα του ξενοδοχείου, δεν είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση (μολονότι οι φορείς ήταν από τις 10.00) διότι δεν υπήρχε απαρτία ! Με τη προσέλευσή μου επιτεύχθηκε απαρτία.

Ξεκίνησε η διαδικασία και ο Πρόεδρος κ. Μωραίτης Χρήστος αυθαίρετα ανακοίνωσε την ετσιθελική διαδικασία τους για τη κομματική φιέστα που είχαν προαποφασίσει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τη σύμπραξη των ΑΝΕΛ: Εισηγείται όση ώρα θέλει ο Περιφερειάρχης και μετά αντί…. να μιλήσουν οι Αρχηγοί των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης θα μιλούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, (οι οποίοι δεν είχαν εμφανισθεί ποτέ σε συνεδρίαση, μολονότι προσκαλούνται σε κάθε συνεδρίαση υποχρεωτικά από το νόμο), μετά οι φορείς και μετά … από κάποιες ώρες, και αφού θα είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές και οι φορείς, τότε σε κενές καρέκλες θα… μιλούσαν οι Παρατάξεις !

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ήθελαν:

– να κάνουν και να πασάρουν μία κομματική φιέστα με χρήματα του λαού,
– να διευκολύνουν τους εξαφανισμένους βουλευτές τους να κάνουν πασαρέλλα στο απομακρυσμένο ξενοδοχείο που επέλεξαν,
– να φιμώσουν την Αντιπολίτευση, ώστε να μην ακούσουν.. τη κριτική της Αντιπολίτευσής για την ανυπαρξία τους και για τα Μηνημόνια που δεν ..έσκισαν , αλλά σκίζουν τις σάρκες του Λαού με τα βάρβαρα και αδιέξοδα φορολογικά τους μέτρα !

Ήταν μία σταλινικής έμπνευσης μεθόδευση !

Ζητήσαμε να εφαρμοσθεί ο νόμος και ο Κανονισμός, που διασφαλίζουν τη δημοκρατία στις συνεδριάσεις, ο Πρόεδρος ΠΣΙΝ του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε και πράξαμε το αυτονόητο: Καταγγείλαμε το φιάσκο συνεδρίασης, τον ευτελισμό του θεσμού και αποχωρήσαμε άμεσα !

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν στη Περιφέρεια και στο Δήμο τα αθηναικά κόμματα επιβάλλουν-εκλέγουν τους υποτελείς τους !

Τα δικαιώματα υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι για να καταπατούνται ! Όποιος ανέχεται τη καταπάτηση των δικαιωμάτων του, αποθρασύνει τον καταπατητή και θα κάνει χειρότερα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εξουσία ΣΥΡΙΖΑ- Γαλιατσάτου καταπατεί δικαιώματα και παραβιάζει νόμους, μία εξουσία που ξέχασε ότι πήρε μόνον 20% στον α΄γύρο το 2014, και νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει σε βάρος του Λαού της Επτανήσου και υπέρ των στενών συμφερόντων της προνομιούχας κομματικής ομάδας.

Η Παράταξή μας θα συσκεφθεί την προσεχή εβδομάδα εάν θα πρέπει να υποβάλλει μήνυση και προσφυγή για να μη πληρωθούν τα έξοδα της κομματικής φιέστας από το ταμείο της Περιφέρειας !

EptanisiakiAnagennisi

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ

Η ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ
η μόνη ανεξάρτητη από τα αθηναικά κόμματα περιφερειακή δύναμη της χώρας

– ΣΥΝΕΠΗΣ από το 2010 ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627,6944 624 839, fax: 2661 0 48517
e-mail:yorgoskaloudis@gmail.com,

Προηγουμενο αρθρο
Νοσταλγίες από το «Τρίο Λευκάδα» (video)
Επομενο αρθρο
Επ' αόριστον κλειστός ο κόμβος Κεφαλόβρυσου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.