HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ«Δανεικά παπούτσια»: μουσική παράσταση με την Χριστίνα Μαξούρη στην ARTηρία

«Δανεικά παπούτσια»: μουσική παράσταση με την Χριστίνα Μαξούρη στην ARTηρία

ARTηρία Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015- ώρα: 21.00
ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ( Μια a cappella μουσική παράσταση με την Χριστίνα Μαξούρη)

Folk τραγούδια σε ρυθμούς funky,ρεμπέτικα του ’30 με μεταλλόφωνο, μοιρολόγια αναμεμειγμένα με τραγούδια του σήμερα.
Η Χριστίνα Μαξούρη δανείζεται παλιές και νέες μελωδίες και τις ερμηνεύει a cappella, σε μια χειροποίητη και “κατ’οίκον” συναυλία,αφήνοντας χώρο στα ενδεχόμενα λάθη και τα απρόβλεπτα της συνύπαρξης.
Τραγούδια κοντινά,αποδεσμεύονται από τις εισαγωγές και τα finale και συνομιλούν πότε μ’ένα κείμενο του Χατζιδάκι, πότε μ’ένα ποίημα του Λειβαδίτη,πότε με τη σιωπή.

Η Χριστίνα Μαξούρη γεννήθηκε στην Αθήνα.Αριστούχος απόφοιτος της ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Βασίλη Παπαβασιλείου, Γιώργο Αρμένη, Νίκο Καραθάνο, Κώστα Τσιάνο, Peter Stein, Διαγόρα Χρονόπουλο, Σωτήρη Χατζάκη, Έφη Θεοδώρου, Δημήτρη Λιγνάδη, Γ.Μαργαρίτη, Σοφία Σπυράτου, Τάκη Βουτέρη, Μάρθα Φριvτζήλα, Γιάννη Καλαβριανό, Φωτεινή Μπάνου, Τάκη Τζαμαριά, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη και Μαρία Πρωτόπαππα. Στο Εθνικό Θέατρο, το ελεύθερο θέατρο και το Φεστιβάλ Αθηνών ‘εχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με την Ariane Mnouchkine στο Teatre du Soleil (2008)και με τον Anatoli Vassiliev στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος ‘Δεσμοί'(2009) Από το 2005 έως το 2010,ήταν μέλος του θιάσου «Δρόμος με Δέντρα» της Μάρθας Φριντζήλα.Υπήρξε δυο φορές υποψήφια για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», για την παράσταση «Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες», σε σκηνοθεσία Γ.Καλαβριανού.
Ως τραγουδίστρια,έχει συνεργαστεί με τους: Γιώργο Ψυχογιό («Από το ρεμπέτικο στην τζαζ» – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), Γιάννη Μπέζο («Μέσα απ’τα φύλλα της καρδιάς», ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο – Θέατρο Κιβωτός), Μαριώ («Έξι λαϊκές ζωγραφιές» του Μάνου Χατζιδάκι – Black Duck) Απόστολο Ρίζο, Σταμάτη Μορφονιό, Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη («ον έαρ», συναυλία του διαδικτυακού toradiofono.gr – Σταυρός του Νότου Plus) και Άγγελο Τριανταφύλλου («Επικίνδυνη Ηλικία», κύκλος μελοποιημένης ελληνικής ποίησης – Μικρή Επίδαυρoς). Υπήρξε μέλος του σχήματος «78στροφές», με το οποίο παρουσίασαν έναν κύκλο ρεμπέτικων τραγουδιών, σε Καλαμάτα, Αθήνα και Στουτγκάρδη. Το Νοέμβριο του 2012, πραγματοποίησε, μαζί με μια τετραμελή ορχήστρα, μια σειρά εμφανίσεων υπό τον τίτλο «Απ’το γραμμόφωνο στη σκηνή» με τραγούδια των Στ.Χασκήλ,Μ.Νίνου και Σ.Μπέλλου,στη μουσική σκηνή Χαμάμ, με καλεσμένους τη Ματούλα Ζαμάνη, τη Μάρθα Φριντζήλα, την Ελένη Κοκκίδου, τη Λένα Κιτσοπούλου, τη Λυδία Κονιόρδου και το Φώτη Σιώτα. Την τρέχουσα περίοδο παρουσιάζει μια solo, a cappella μουσική παράσταση με τον τίτλο «Δανεικά Παπούτσια», συμμετέχοντες της οποίας έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής οι τραγουδοποιοί Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ξυδάκης και Απόστολος Ρίζος.
( www.artiria.gr τηλ: 26450.22820)

u03B1u03C6u03B9u03C3u03C3u03B11 (1)

 

 

Προηγουμενο αρθρο
Η γυναίκα της Νεάπολης!
Επομενο αρθρο
Μετεκλογική ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών με το Ποτάμι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.