HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔελτίο τύπου ΚΚΕ για την ταλαιπωρία των καταναλωτών στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Λευκάδας

Δελτίο τύπου ΚΚΕ για την ταλαιπωρία των καταναλωτών στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το υποκατάστημα της ΔΕΗ Λευκάδας εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού. Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται οι πολίτες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πληρωμών γίνονται μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες του μήνα που πληρώνονονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι οι ουρές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Πέρα από τη δυσκολία, το άγχος, τη πίεση που δημιουργεί η εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε. στους άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενος για την αποπληρωμή των λογαριασμών, έρχεται να προστεθεί και η ταλαιπωρία για να φτάσει να καταφέρει να κάνει κάποιος διακανονισμό ή να πληρώσει στον γκισέ.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να παλέψουν ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του κλάδου της Ενέργειας και λειτουργία του με βάση το κέρδος που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτή η πολιτική που συνοδεύεται από περικοπές φέρνει αυτά και άλλα αρνητικά για τους λαό αποτελέσματα.

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με μόνιμη σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για την καθημερινή εξυπηρέτηση των καταναλωτών και την κάλυψη άλλων κενών για την εύρυθμη λειτουργία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Να υπάρξει μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Να σταματήσει τώρα η «επίθεση» απειλών διακοπής ρεύματος στους άνεργους, ασθενείς, άπορους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους με προβλήματα και να μην γίνεται καμία διακοπή ρεύματος στις περιπτώσεις αυτές.

Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται προκαταβολή.

Ο λαός να διεκδικήσει ο κλάδος της Ενέργειας να αποτελέσει λαϊκή περιουσία και να σταματήσει να είναι αντικείμενο εμπορίου, παραμένοντας μακριά από τη λογική του κέρδους και του «κόστους-οφέλους». Μόνο έτσι μπορούν να λυθούν όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που, τελικά, φορτώνονται στις πλάτες του λαού.

Λευκάδα, 4/10/2018

Προηγουμενο αρθρο
Ομιλία Θανάση Καββαδά στη Βουλή για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων
Επομενο αρθρο
Πανλευκάδιος- Εθνικός Φιλιππιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.