HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔελτίο Τύπου Κ.Ο Λευκάδας του ΚΚΕ

Δελτίο Τύπου Κ.Ο Λευκάδας του ΚΚΕ

Είναι ώρα επιλογής και ευθύνης για όλους.

Θα θέλαμε πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσουμε τους ψηφοφόρους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο της Λευκάδας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και στήριξαν τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Χαιρετίζουμε όλους εκείνους οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις Σειρήνες του νέου διπολισμού της κυβέρνησης της ΝΔ απ’ τη μια και του ΣΥΡΙΖΑ απ’ την άλλη. Το αποτέλεσμα το οποίο καταγράφεται αποτελεί παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα, για να βρει το λαό μας όρθιο και πιο ισχυρό.

Αρνητικό θεωρούμε το γεγονός, ότι αυτοί που μας καταδίκασαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση υλοποιώντας κάθε κατεύθυνση αντιλαϊκής πολιτικής (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) συγκεντρώνουν πάνω από το μισό των ψηφισάντων. Με μια τέτοια πλειοψηφία, η επόμενη δημοτική αρχή θα είναι σίγουρα εφαρμοστής της κυβερνητικής πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα που παραδώσει τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους και στο μεγάλο κεφάλαιο.

Για το β γύρο. Ψηφίζουμε στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο με ενιαία κριτήρια, δεν αλλάζει η πολιτική των συνδυασμών και των κομμάτων τους ανάμεσα στο 1ο και 2ο γύρο, ούτε το κριτήριο ψήφου. Συνεπώς δε στηρίζουμε κανέναν από τους δύο συνδυασμούς που πάνε στο β’ γύρο, που πέφτει μαζί με τις Ευρωεκλογές. Ο εργαζόμενος, ο άνεργος που θα πάει να ψηφίσει θα βρεθεί μπροστά σε τρεις κάλπες. Δεν μπορεί στη μία κάλπη να του λέμε όχι στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και στα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική και στις άλλες δύο κάλπες να λέμε το αντίθετο.

Καλούμε το λαό της Λευκάδας, και όσους στήριξαν τη Λαϊκή Συσπείρωση να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους. Απορρίπτουμε τη λογική του “μικρότερου κακού” στο β’ γύρο και στις ευρωεκλογές. Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με βάση αποπροσανατολιστικά διλήμματα, εκβιασμούς, την τρομοκρατία και λόγω εκλογικού νόμου για τους δύο γύρους, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.

Για μας, όπως είναι φυσικό, η εκλογική μάχη δεν τελειώνει εδώ. Πρέπει να ολοκληρωθεί, για ακόμη πιο θετικό αποτέλεσμα για το λαό μας την επόμενη Κυριακή, με την αποφασιστική και ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στο ευρωψηφοδέλτιο.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την επόμενη μέρα, τη ζωή και τον τόπο μας.

Είναι ώρα επιλογής και ευθύνης για όλους. Όποιος και όποια δυσανασχετεί, αντιτάσσεται στα μέτρα της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν, προσβλέπει σε πολιτική προς όφελος του λαού, ανεξάρτητα από την επιλογή του στον α’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, είναι ανάγκη να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ

Το πραγματικό δίλημμα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας, γενικά τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, είναι αν ο λαός πρέπει να παραμείνει υποταγμένος στην πολιτική της ΕΕ που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα και τις ανάγκες των μονοπωλίων. Αν πρέπει να μείνει υποταγμένος σε όλους όσοι συναινούν σε αυτή την πολιτική, δηλαδή στα κόμματα της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αν πρέπει να παραμείνει και να έχει αυταπάτες ότι μπορεί να ικανοποιήσουν τις λαϊκές του ανάγκες τα κόμματα που αποδέχονται την ΕΕ, την εξωραΐζουν όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιπες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Ή αν θα πρέπει να χειραφετηθεί από τον ευρωμονόδρομο, από όσους τον αποδέχονται. Χειραφέτηση εμείς λέμε από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, χειραφέτηση, αλλά και ταυτόχρονα ισχυροποίηση του αντίπαλου δέους, που για μας το αντίπαλο δέος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός, ο ταξικά προσανατολισμένος λαϊκός παράγοντας, η Λαϊκή Συμμαχία που πρέπει να οικοδομήσουμε.

Η ισχυροποίηση αυτή θα σημάνει την καταδίκη των αντιλαϊκών πολιτικών, ενώ παράλληλα θα αποτελεί και την αφετηρία, θα αποτελεί και το ισχυρό όπλο που έχει ο λαός μας για να πάρει μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, αλλά και ταυτόχρονα να ανοίξει το δρόμο για την ελπίδα και την προοπτική, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που κριτήριο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ισχυρό ΚΚΕ παντού είναι το εκλογικό σύνθημα που πρέπει να πάρει σάρκα και οστά στις 25 Μάη.

Προηγουμενο αρθρο
Το πρώτο τρακτέρ στη Νότιο Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Ο Κώστας Δρακονταειδής για τον δεύτερο γύρο των εκλογών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.