HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔελτίο Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

Δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φ. Γεννηματά: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

19187874848_38dfc885e7_oΠραγματοποιήθηκε σήμερα, 6/3/2016, η 4η σύνοδος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Κλιμάκιο της Ν.Ε. Λευκάδας, συμμετείχε στις εργασίες. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης και αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

’’Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα παράλληλα με την οικονομική, μια ακόμα μεγάλη κρίση. Πρόκειται για ένα τεράστιο Ευρωπαϊκό και Διεθνές ζήτημα, μια βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδας και της Ευρώπης και αφορά το θέμα του τού προσφυγικού-μεταναστευτικού. Γεννήθηκε και κλιμακώνεται σε συνδυασμό με γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις συμφερόντων, με στρατιωτικές επεμβάσεις, με πολεμικές συρράξεις, με εμφύλιες συγκρούσεις και διάλυση Κρατών.

Η Κυβέρνηση κατά τη δεκατετράμηνη θητεία της, με τους ατυχείς χειρισμούς των στελεχών της, με την αναβλητικότητα και την απραξία της και συνολικά με την αδυναμία διαχείρισης, έχει επιτείνει το πρόβλημα. Δυστυχώς η Ελλάδα εγκλωβίστηκε μέσα από αδυναμίες, αστοχίες και λάθη και σήμερα προβάλλει ως μέρος του προβλήματος και ως ο αδύναμος κρίκος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αποδεικνύει πως αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΑΙΤΕΙΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ.
• ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
• ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για εκλογές κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η ΝΔ και ο κ.Μητσοτάκης ως πρόεδρός της, ακολουθεί τη λογική του “ώριμου φρούτου”, μια στρατηγική με στόχο την παλινόρθωση της δεξιάς και την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου. Μετά τα Ζάππεια, που η ΝΔ έσυρε τη χώρα σε διπλές εκλογές για να πληρώσουν οι πολίτες το βαρύ λογαριασμό λίγους μήνες μετά, τώρα κάνουν και πάλι το ίδιο, αρνούμενοι για μια ακόμη φορά να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Είναι ώρα να δεχθούμε όλοι την αναγκαιότητα μιας Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης, από όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και θα αντιμετωπίσει πειστικά ΚΑΙ την προσφυγική κρίση.
ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Προτείνουμε να σχηματισθεί το ταχύτερο νέα Κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή όλων των φιλοευρωπαικών δυνάμεων:
• Κυβέρνηση με τη συμμετοχή (ως απαράβατος όρος) του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.
Κανείς δεν θα ξεφύγει από τις ευθύνες του. Εμείς θα στηρίξουμε μια τέτοια κυβέρνηση, χωρίς να επιζητούμε σώνει και καλά καρέκλες και αξιώματα.
• Η Κυβέρνηση αυτή θα έχει ως πρώτο στόχο την επιτυχή εφαρμογή του «Προγράμματος» και την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια. Όμως θα έχει και την απαραίτητη διαπραγματευτική δύναμη και το σχέδιο για να βελτιώσει ιδιαίτερα άδικους και υφεσιακούς όρους του Μνημονίου, προστατεύοντας την Ελληνική Παραγωγή, και τις αδύναμες Κοινωνικές ομάδες.
• Σημαντικός επίσης στόχος θα είναι η απομείωση εξυπηρέτησης του Δημόσιου Χρέους, ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή δυνατότητα της χώρας
• Παράλληλα η Κυβέρνηση αυτή θα στηρίζεται σε μια Προγραμματική Συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και τις τομές που πρέπει να υπάρξουν για να διασφαλισθεί η Ανάπτυξη, η Κοινωνική Συνοχή, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τομές που αφορούν την λειτουργία του κράτους και του πολιτικού μας συστήματος.
• Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος και την έξοδο από το Μνημόνιο, θα κριθούμε όλοι από τον Ελληνικό λαό.’’

6/3/2016

Προηγουμενο αρθρο
Δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Επομενο αρθρο
Ο Αποκριάτικος χορός και οι τυχεροί λαχνοί της Νέας Χορωδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.