HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΔεν ανοίγει ο δρόμος προς τους Εγκρεμνούς το καλοκαίρι – Ανοίγει προς το Γιαλό χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο

Δεν ανοίγει ο δρόμος προς τους Εγκρεμνούς το καλοκαίρι – Ανοίγει προς το Γιαλό χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο

Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Γληγόρη για την πορεία των έργων της διάνοιξης των δρόμων που οδηγούν στις παραλίες των Εγκρεμνών και του Γιαλού απάντησε ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 27 Μαρτίου.

«Επισκεφτήκαμε τα έργα την προηγούμενη Πέμπτη με στελέχη του Υπουργείου. Αυτά τα έργα είναι δύσκολα από τη φύση τους. Συνεχώς προκύπτουν προβλήματα. Πρόσφατα είχαμε κατολισθήσεις και στους Εγκρεμνούς και στο Γιαλό. Το πιο δύσκολο έργο από τα δυο, είναι αυτό των Εγκρεμνών. Η εκτίμηση των υπευθύνων είναι πως είναι από δύσκολο ως αδύνατο να ανοίξει ο δρόμος στους Εγκρεμνούς μέχρι το καλοκαίρι.

Εκτός των κατολισθήσεων που συμβαίνουν σε περισσότερα από ένα σημεία, υπάρχει πρόβλημα και με την σκάλα. Περίπου στο 1/3 της απόστασης έχει κοπεί κομμάτι από το βουνό. Υπάρχει δυσκολία. Πρέπει να γίνει με προδιαγραφές ασφαλείας. Επίσης στο 1ο και στο 2ο πάρκινγκ γίνονται συνεχείς κατολισθήσεις. Δεν μπορεί το υπουργείο να παραδώσει ένα έργο που δεν είναι ασφαλές. Έχει παρ’ όλα αυτά προχωρήσει ένα μεγάλο μέρος του έργου. Δεν θα αλλάξει το κόστος. Το έργο θα εκτελεστεί με 2.700.000 στους Εγκρεμνούς και 3 εκατομμύρια ο Γιαλός. Πριν από λίγες μέρες κατέθεσε ο εργολάβος την μελέτη εφαρμογής.

Στα Γιαλό τα έργα είναι πολύ πιο προχωρημένα. Ο Γιαλός θ’ ανοίξει το καλοκαίρι. Φυσικά το έργο δεν θα είναι ολοκληρωμένο. Ένας εκτιμώμενος χρόνος για να ανοίξει ο Γιαλός είναι 15 Ιουνίου. Ο χρόνος είναι εξαιρετικός. Υπάρχουν και εκεί δύσκολα σημεία. Γίνεται όμως καλή δουλειά.»

Προηγουμενο αρθρο
Δελτίο Τύπου Νομικού Συμβούλου Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος
Επομενο αρθρο
Το Μεγανήσι στους κορυφαίους παραθαλάσσιους παραδείσους για το 2017

3 Σχόλια

  1. Peter
    30 Μαρτίου 2017 at 14:37 — Απάντηση

    Just leave the gate open at the top please, so that we can go down at own risk. We’ll go down on foot, no problem.

  2. ΕΓΚΡΕΜΝΙΩΤΗΣ
    28 Μαρτίου 2017 at 21:34 — Απάντηση

    Ωραίο μάνατζμεντ!!! Δοξάστε ένα δήμο στην κοσμάρα του. Αλλά οτι συμβαίνει στη χώρα μια σμικρογραφία εχουμε και στην Λευκάδα. .. Δυστυχως δεν εχουν μεσα τους την έννοια του χρόνου!!! Εινα δυνατον μωρέ δυο δρόμοι που είναι η ναυαρχίδα του νησιού να παραμείνουν ο ένας κλειστος και ο άλλος ανασφαλής για το καλοκαίρι? Τα μαυρομάνικα που φορούσε ο Χορν στη γνωστή ταινία σας λείπουν για να είστε οι τέλειιο εκφραστες του καρεκλοκενταυρισμού… Έπρεπε να είστε πάνω καταπάνω και να δοθούν και οι δυο δρόμοι Ιούνιο μάλιστα σε χρήση. Κρίμα την έπαρση που ακούσαμε προ ημερών από στόματος του δημάρχου πως… κάποιοι για τους Εγκρεμνούς και τον Γιαλό μπήκαν στο καβούκι τους…

  3. μακης μελας
    28 Μαρτίου 2017 at 11:00 — Απάντηση

    Παλι τα ιδια παραμυθια,,,και μπουρδες, οπως για τις πληρωμες των λογαριασμων των διαφορων εργων [και εντος των οικισμων ] που θα γινοταν μεχρι 15 Μαρτιου….και πηγαν Απριλιο… Αληθεια ειναι πως η εταιρεια συζηταει για 1 εκατ ευρω επι πλεον για να ολοκληρωθει το εργο του δρομου στο Γιαλο… Aληθεια ειναι και πως αν δωθει προσωρινα σε χρηση το καλακαιρι θαναι με διχως ολοκληρωμενη την ασφαλτοστρωση… Αληθεια ειναι οτι στο εργο του δρομου των Εγκρεμων που….φτασαμε στη σκαλα και στην ασφαλη χρηση, ο εργολαβος δεν βρισκει φτηνη πετρα [ θελει 2 χιλιαδες κυβικα παρακαλω ] και υπολογιζει να την παρει απο… το δρομο η την παραλια του Γιαλου [απο την εκει εργολαβια κι οποιος καταλαβει καταλαβε ] γιατι απο την Βονιτσα και το λατομειο Σολδατου, στοιχιζει το κυβοχιλιομετρο… Ωραιες μελετες …ωραιες προβλεψεις ….Ωραιες εξελιξεις… Η Ιονιος Τεχνικη ο, τι ειναι να κανει, θα το κανει διχως να ζημιωθει, ο εργολαβος του δρομου των Εγκρεμων μπροστα στα προβληματα… [λεω εγω ο … καουμποης ]…μηπως τα παρατησει…καθως δεν νομιζω να του επιτραπει να φτιαξει νταμαρι στη περιοχη Γιαλου για τις αναγκες του και μαλλον δεν σκεφτεται να χρηματοδοτηση εξ ιδιων πορων το εργο. Για αλλες αληθειες, σπουδαιοτερες απ αυτες των Δρακονταειδη Νικητακη και σια …αργοτερα
    28 μαρτη 2017
    μακης μελας

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.