HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΔεν μας τα λένε καλά για το Θέατρο

Δεν μας τα λένε καλά για το Θέατρο

Απομένουν 12 ή 18 μήνες μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρότι το διάστημα μέχρι τότε είναι μεγάλο, το προεκλογικό παιχνίδι στο νησί μας έχει… χοντρύνει τόσο, που εύλογα αναρωτιέται ο καθένας, τι θα δούμε στο μέλλον.

Το ταξίδι του Περιφερειάρχη για την φιέστα της λογοδοσίας του Δημάρχου πρέπει να ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις από μεριά του και με «βούληση» να μας φτιάξει το θέατρο. Τελικά τόσο τα γνωστά παρατράγουδα με το αυτοκίνητό του, όσο και αυτά που είπε για το θέατρο, στην μεν πρώτη περίπτωση αποδείχτηκαν επιεικώς τραγικά, όσον δε αφορά το θέατρο, μας… μπέρδεψε περισσότερο.

Θα αφήσουμε τα τραγικά και σκανταλιάρικα κατά μέρος και θα ασχοληθούμε με το θέατρο που σαν θέμα είναι σοβαρό. Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό άρθρο μας, ήταν ασαφής. Δήλωσε πως δεν λύθηκε το σοβαρό πρόβλημα με το θέατρο αλλά θα το εντάξει στα ΠΕΠ το 2019!!

Το Θέατρο όπως είναι γνωστό βαρύνεται με ένα πρόστιμο 3.871.820,37. Αν το πρόστιμο δεν πληρωθεί ή αν η απόφαση καταλογισμού του δεν ανασταλεί, καμιά ενέργεια χρηματοδότησης του Θεάτρου δεν μπορεί να προχωρήσει. Θυμίζουμε πως το 2014 είχε ασκηθεί έφεση κατά αυτής της απόφασης η οποία όμως τρία χρόνια αργότερα, το 2017, απορρίφτηκε. Δες εδώ.

Σήμερα με την γραπτή ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης μπέρδεψε ακόμα περισσότερο το θέμα. Κάτω από την επικεφαλίδα: «Τη βούληση της ΠΙΝ για την ένταξη του Θεάτρου της Λευκάδας στο ΠΕΠ-Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης», αναφέρει: «Σήμερα αγωνιζόμαστε για δυο πράγματα. Το ένα είναι να αποφύγουμε τον καταλογισμό αυτό δικαστικά. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε- και το δεύτερο κι αυτό είναι το θετικό ότι μέσα στο 2019 και μετά την αναθεώρηση του ΠΕΠ που είναι σε εξέλιξη θα εκδοθεί πρόσκληση για την ένταξη του θεάτρου Λευκάδας.» Δες εδώ.

Θωρούμε πως η «βούληση» του Περιφερειάρχη ήταν δεδομένη από την αρχή της θητείας του. Και του Περιφερειάρχη και όλων των αιρετών και πολιτών. Αυτό έλλειπε να μην ήταν. Στην περίπτωση του θεάτρου η βούληση δεν αρκεί…

«Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε, να αποφύγουμε τον καταλογισμό» συνεχίζει. Μα αν δεν τα καταφέρουμε, πως θα ενταχθεί το Θέατρο το 2019, όπως μας υπόσχεται παρακάτω. Θα πληρώσει η Περιφέρεια το πρόστιμο; Είναι στις δυνατότητες της ένα τόσο μεγάλο ποσό; Το ξεκαθάρισμα του προστίμου πρέπει να προηγηθεί και να ακολουθήσει η ένταξη. Έχει τη δυνατότητα ο Περιφερειάρχης να εντάξει έργο που έχει πρόβλημα; Από όσο ξέρουμε όχι, όταν πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ποια δεδομένα έχει ο Περιφερειάρχης, ώστε να πιστεύει πως μέσα σε ένα χρόνο που απομένει μέχρι το 2019, θα εκδικαστεί πιθανόν νέα προσφυγή – μάλλον δεν έχει γίνει ακόμα- ή θα βρεθεί το κονδύλι  για την πληρωμή του προστίμου και το έργο να ενταχθεί το 2019;  Γιατί αυτή η ασαφής και πονηρή διατύπωση δεν κάνει λόγο για το σημαντικότερο;  Για να μας καλοκαρδίσει;  Ή μήπως πρόκειται για προεκλογική εξαγγελία με όλη την… ελαφρότητα του όρου;

Προηγουμενο αρθρο
Όταν τα σύννεφα κινούνται!
Επομενο αρθρο
Άνοιξη- Της Ειρήνης Περδικάρη

1 Σχόλιο

  1. χαρις Δουφλιας
    28 Μαρτίου 2018 at 00:34 — Απάντηση

    το θεατρο εχει τοσες τετραετιες ολημενο Εναν πολυχωρο χρειαζομαστεεεεε για τις αναγκες μας για τις αναγκες των παιδιων μας οσοι επιμενουν για το θεατρο παιζουν το παιχνιδι των δημρχων που ουτως ει αλλως ειναι κατα του πολιτισμου!!!!!!….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.