HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔεύτερη μέρα των εκδηλώσεων της Ε’ Συνάντησης Αλεξάνδρου: Με λογισμό και μ’ όνειρο

Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων της Ε’ Συνάντησης Αλεξάνδρου: Με λογισμό και μ’ όνειρο

Ολοκληρώθηκαν χτες 29/06/2014 οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά ο σύλλογος «Φηγός». Τίτλος των χτεσινών εκδηλώσεων ήταν «Υφαίνουμε ξανά το δίχτυ του πολιτισμού μας με λογισμό και μ’ όνειρο».

Η εκδήλωση περιλάμβανε μια πρόταση ανάπτυξης για την ορεινή Λευκάδα με βάση το δίκτυο των Μοναστηριών. Εισηγητές ήταν ο Νίκος Κονδυλάτος, ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος και ο πατέρας Ιωαννίκιος Ζαμπέλης.

Έγινε επίσης παρουσίαση και γνωριμία της ΕΛΛΕΤ, μιας από τις σπουδαιότερες οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της Λυδίας Καρρά, «Φωνή Αιγαίου».

Το κλείσιμο των εκδηλώσεων έγινε με την προσφορά των εκλεκτών εδεσμάτων που φτιάχνουν γι’ αυτό το σκοπό γυναίκες του χωριού.

Αντιγράφουμε από την πρόσκληση των φετινών εκδηλώσεων αυτό που συνοψίζει και όλη τη φιλοσοφία των μέχρι τώρα διοργανώσεων.

«Η Λευκάδα ακολούθησε έναν τρόπο ανάπτυξης απόλυτα συμβιβασμένο με τις ανάγκες εξυπηρέτησης του μαζικού τουρισμού με συνέπεια να έχουν προκληθεί μεγάλες πληγές τόσο το εξωτερικό περίβλημα (τοπίο, περιβάλλον, ομορφιά) όσο και στον ευαίσθητο πυρήνα της (πολιτισμός, παραδόσεις).

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα μεγαλύτερα τραύματα, σχεδόν ανεπανόρθωτα, έχουν προξενηθεί στην παράκτια ζώνη. Η ορεινή Λευκάδα έχει ακόμα τα περιθώρια να αντισταθεί αρκεί να πορευτεί σε έναν διαφορετικό δρόμο ο οποίος θα εμπνέεται από την τοπική παράδοση και τον πολιτισμό και θα αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο και την ομορφιά της.

» Ο τουρισμός, απαραίτητο στοιχείο για την επιβίωσή της, θα εντάσσεται αρμονικά, θα συνυπάρχει και θα συγχρωτίζεται με τον τοπικό πολιτισμό, θα είναι δηλαδή ένας τουρισμός με πολιτισμική και περιβαλλοντική ταυτότητα».

(Τις προσεχείς μέρες θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά την ομιλία του κ. Νίκου Κονδυλάτου καθώς και την εξαιρετική παρουσίαση του πατέρα Ιωαννίκιου για τα Μοναστήρια της Λευκάδας.)

Προηγουμενο αρθρο
Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων
Επομενο αρθρο
Βόλτα στη Κουζούντελη, Λευκάδα 1962

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.