HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΔημήτρης Γ. Γαρύφαλλος: Απέναντι στην Λάσπη των Ανωνύμων

Δημήτρης Γ. Γαρύφαλλος: Απέναντι στην Λάσπη των Ανωνύμων

Απέναντι στην Λάσπη των Ανωνύμων

Δεν ένιωσα έκπληξη όταν δέχτηκα προσωπική επίθεση, επειδή εξέφρασα τη άποψή μου πάνω σε ένα ζήτημα που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήταν περίπου αναμενόμενο ότι θα δεχτώ λάσπη επειδή δεν «λούφαξα», δεν προτίμησα να αποστασιοποιηθώ και να μην κακοκαρδίσω κανέναν, αλλά με το θάρρος της γνώμης μου, δημόσια και επωνύμως, τοποθετήθηκα παρουσιάζοντας τα δικά μου επιχειρήματα, παρότι απουσίαζα δικαιολογημένα από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση και θα μπορούσα να την προσπεράσω «αβρόχοις ποσί».

Αυτό όμως που συνέβη με τους ανώνυμους σχολιαστές και υβριστές, με άφησε πραγματικά άναυδο. Όποιος θέλει καλόπιστα ή και κακόπιστα να μάθει οτιδήποτε για την προσωπική μου διαδρομή, δεν έχει παρά να με ρωτήσει και θα του απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια.

Αυτούς που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα επειδή δεν έχουν το θάρρος και το ήθος να με ρωτήσουν επωνύμως και κατά πρόσωπο, τους παραπέμπω στη Γραμματεία της Σχολής Βιολογίας του Πανεπιστημίου St. Kliment Ohridski της Σόφιας και στη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις λεπτομέρειες της μετεγγραφής μου από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα το 1990. Εκεί βρίσκονται τα στοιχεία του φακέλου μου, μόνο που θα πρέπει να τα ζητήσουν με το αληθινό τους όνομα και όχι κρυμμένοι πίσω από ευφάνταστα ή μη ψευδώνυμα.

Δεν αξίζει τόση κακία και τόση αλητεία μεταξύ ανθρώπων. Ακόμη κι αν οι μεν είναι επώνυμοι και οι δε ανώνυμοι.

Δημήτρης Γ. Γαρύφαλλος.
Δημοτικός Σύμβουλος (Χωρίς Ποσόστωση)

Σχετικό άρθρο: Περιμένοντας το Σεισμό: Φυσικό Φαινόμενο ή «Από Μηχανής Θεός» για την Εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;

Προηγουμενο αρθρο
Φθινοπωρινές ομορφιές από τις παραλίες Αβάλι και Πόρτο Κατσίκι [videos]
Επομενο αρθρο
Απομνημονεύματα ιερέως Κωνσταντίνου Κακαβούλη - Επιστροφή στο μέτωπο - Μέρος Γ΄

1 Σχόλιο

  1. θοδωρής Αραβανής
    27 Οκτωβρίου 2016 at 07:14 — Απάντηση

    Δεν θα πρέπει η ανωνυμία , κύριο χαρακτηριστικό του κάθε καθημερινού κατεργάρη και της γενικευμένης κοινωνικής κατεργαρίας, να ενοχλεί τον Κο Γαρύφαλλο.
    Κάθε λογής κοινωνικά νούμερα , κοτφά και σπροσάρμοστα της μικροαρπαγής κυκλοφορούν ελέω επικοινωνιακών σκοταδιών της γενικευμένης μαζικής ανέξοδης κουλτούρας , που εδράζεται στο υπόβαθρο της εκλαμβσνόμενης χωρίς κόπο ( δωρεάν) παιδείας κσι ώς ατομική ή οικογενειακή προσπάθεια χρόνια.
    ΌΛος αυτός ο μπουχός ανωνύμων της αρπαχτής στην καθημερινότητα χρόνια , τις περισσότερες φορές επ μικροωφελεία προσωπική , ψάχνουν να εδραστούν και να νομιμοποιηθούν ει δυνατον και μέσω του διαδικτύου , μήπως και βγάλουν κάτι ή αρπάξουν γενικά ότι μπορέσουν .Πάντα προηγείται το υλικό όφελος και αυτό πάντα επιδιώκεται μέσω της χρήσης της ανωνυμίας.
    Και δυστυχώς ,όσο μικρότερος και στενώτερος είναι ο τόπος , τόσο μεγαλύτερος είναι ο ανταγωνισμός των ανωνύμων κατεργαραίων ,γιατί τόσο περιορισμένα είναι διεκδικούμενα , απ τους κατεργαραίους ανώνυμους κοτφούς, που στην γενικευμένη έκφραση η Ελληνική τους αποκαλεί : χαυχέδες ή χαφιέδες.
    Το μόνο που δεν γνωρίζουν οι ανώνυμοι κατεργαρέοι ελιναι ότι η λέξη κατεργάρης εμπεριέχει και την αυτότητα της κοινωικής τελεστοτητσς της , μια κσι προέρχεται απ το κάτεργο που είναι χώρος φυλάκισης . Παραπέμποντας έτσι στην αυτοφυλάκιση του κάθε κατεργάρη , που σε κάθε πρώτο στάδιο δεν είναι άλλο παρά η αυτοαποκαλυψή του.
    Ο κσθε ανώνυμος ( κατεργάρης) ζεί σε προλογικό στάδιο και αγωνίζεται ο ίδιος να φτάσει και να κατακτήσει την αποκαλυψή του.
    Κσι σε αυτή την προσπάθεια ( κστάκτησης της αποκαλυψής του) ενοχλεί καθημετινά και τους συνανθρώπους του και τον κοινωνικό περίγυρο.
    Δυστυχώς ( καλά να μην ήταν έτσι ) ο ανώνυμος είνσι ένα φυσικό πρόβλημα ( τον δημιούργησε η φύση έτσι λειψό και προβληματικό ).
    Που κσλά είναι οι δρώντες καθημερινοί άνθρωποι στην διαφάνεια να τον απομονώνουν απ την ίδια την κσθημερινότητα., γιατί αποτελεί μίασμα ( χειρότερο απ την πανώλη και τις πανδημείες πιυ ιστορικά εξολόθρευσαν κατά καιρούς μεγάλα κομμάτια πληθυσμού ιδιαίτερα στον μεσαίωνα).

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.