HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔημιουργία έξι νέων κοινωνικών δομών 1.338.480ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Δημιουργία έξι νέων κοινωνικών δομών 1.338.480ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημιουργία έξι νέων κοινωνικών δομών, προϋπολογισμού 1.338.480ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Την ένταξη στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 πέντε νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.338.480,00€, που αφορούν σε έξι κοινωνικές δομές παροχής βασικών αγαθών (Κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια) σε τρεις Δήμους των Ιονίων Νήσων, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

• Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου στην Πόλη του Δήμου Κέρκυρας, προϋπολογισμού 290.160,00€, με δικαιούχο τον KOI.Σ.ΠΕ

• Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου στην περιφέρεια (βόρειο και νότιο Τμήμα) του Δήμου Κέρκυρας, προϋπολογισμού 290.160,00€ με δικαιούχο τον KOI.Σ.ΠE.

• Δομή παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λευκάδας, προϋπολογισμού 117.000,00, με δικαιούχο το Δήμο Λευκάδας.

• Δομή Παροχής Συσσιτίου Δήμου Λευκάδας, προϋπολογισμού 234.000,00€, με δικαιούχο την EQUAL SOCIETY (ΜΚΟ)

• Δομή παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου Δήμου Ζακύνθου, προϋπολογισμού 407.160,00€, με δικαιούχο την ΜΚΟ «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών».

Οι δομές αυτές χρηματοδοτούνται ώστε να λειτουργήσουν για τα επόμενα τρία χρόνια (2017-2019) και να παρέχουν βασικά αγαθά σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια καθώς και σε δικαιούχους/αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Ειδικότερα, τα κοινωνικά παντοπωλεία θα παρέχουν τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και είδη ψυχαγωγίας, ενώ τα συσσίτια θα παρέχουν γεύματα.

Με την λειτουργία των παραπάνω δομών προβλέπεται να εξυπηρετούνται τουλάχιστον 400 νοικοκυριά σε καθημερινή βάση από τα παντοπωλεία και πάνω από 400 ωφελούμενοι από τα συσσίτια.

Μέσω του έργου προβλέπεται η κάλυψη του κόστους προσωπικού και των λειτουργικών δαπανών των δομών.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Προηγουμενο αρθρο
Την Δευτέρα 12/12 η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Επομενο αρθρο
Άφησε το αυτοκίνητο στο ΚΤΕΛ και έφυγε ο Ουέλς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.