HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔιάλογοι ενηλίκων σε Καλαμίτσι, Άγιο Πέτρο, Πινακοχώρι και Σύβρο

Διάλογοι ενηλίκων σε Καλαμίτσι, Άγιο Πέτρο, Πινακοχώρι και Σύβρο

Διάλογοι ενηλίκων
«Η Ορθόδοξη ΠΙΣΤΗ μας και οι παραχαράξεις της ΑΛΗΘΕΙΑς»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας δημιουργεί σε τέσσερις περιοχές του νησιού μας (Καλαμίτσι, Άγιος Πέτρος, Πινακοχώρι, Σύβρος) μια ακόμη ευκαιρία διαλόγου για γονείς και γενικά για ενήλικες.

Αληθεύει πράγματι πως τη βάση της χριστιανικής αγωγής συνιστά η οικογένεια. Ο λόγος του Θεού καρποφορεί στο εύφορο χωράφι της παιδικής ψυχής, όταν και το οικογενειακό περιβάλλον είναι σε θέση να το καλλιεργήσει. Χρειάζεται, λοιπόν, και οι σημερινοί γονείς να ξαναγνωρίσουμε την Πίστη μας, για να μεταλαμπαδεύεται και στις νεότερες γενιές η Αλήθεια που σώζει και ελευθερώνει.

Σε εποχή σύγχυσης και πανσπερμίας «πνευματικών» μηνυμάτων, οι «ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ» έρχονται να παρουσιάσουν την Ορθόδοξη Πίστη μας σε αντιπαραβολή με τις παραχαράξεις της Αλήθειας που παρέδωσε ο Χριστός μας στους Αποστόλους και μέσω εκείνων στην Εκκλησία Του.

Με επιμελημένες ηλεκτρονικές προβολές – παρουσιάσεις και έντυπο υλικό οι ενήλικες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα χριστιανικά σχίσματα και τις αιρετικές ομάδες που χτυπούν την πόρτα μας ή συναντάμε στον κοινωνικό μας περίγυρο, να κατανοήσουν τον τρόπο γένεσής τους και την Ορθόδοξη απάντηση στις θέσεις τους.

Θα ακολουθεί ελεύθερος διάλογος, προκειμένου να επιλύονται απορίες και να συζητούνται επιφυλάξεις, ενστάσεις και προβληματισμοί γύρω από τη δογματική παράδοση της Εκκλησίας μας και την «απολογητική» της, την υπεράσπιση της Αλήθειας από μέρους Της.

Η πνευματική αυτή ευκαιρία διοργανώνεται με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, με τη φροντίδα του Ιεροκήρυκος και Διευθυντού του Κέντρου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ιωαννικίου Ζαμπέλη.

Όσοι θα ήθελαν, προσκαλούνται ελεύθερα να συμμετάσχουν.

Πληροφορίες στις Ενορίες και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως (τηλ.: 2645022415, εσ.: 21-23 και 6974795265).

Λευκάδα, 23 Νοεμβρίου 2018

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Προηγουμενο αρθρο
Λειτουργία Εργαστηρίου Ψηφιακής Φωτογραφίας στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Το Χριστουγεννιάτικο γκαλά του Λυκείου Ελληνίδων Μοντρεάλ με την αύρα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.