HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΔιήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κεφαλλονιά του Σωματείου φίλων Μονής Φανερωμένης

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κεφαλλονιά του Σωματείου φίλων Μονής Φανερωμένης

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ»

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κεφαλλονιά.

Στις 4 και 5 Ιουνίου το Σωματείο μας πραγματοποίησε διήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Κεφαλλονιά με τη συμμετοχή 80 μελών και μη μελών τού Σωματείου μας.

Το απόγευμα της πρώτης ημέρας είχαμε την ευκαιρία και την χαρά να επισκεφθούμε την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Αποστόλου Ανδρέου. Περιηγηθήκαμε στο πραγματικά αξιόλογο και εντυπωσιακό Εκκλησιαστικό Μουσείο με μοναδικό τρόπο από τον διευθυντή κ. Στάβερη, τον οποίο ιδιαιτέρως ευχαριστούμε. Στη συνέχεια συμμετείχαμε στις Ακολουθίες τού Εσπερινού και τού Αποδείπνου. Τύχαμε δε και της εγκάρδιας υποδοχής και φιλοξενίας από τις μοναχές. Το βράδυ απολαύσαμε το κοσμοπολίτικο Αργοστόλι, την πρωτεύουσα τής νήσου.

Το επόμενο πρωί της Κυριακής είχαμε μία σπάνια και πλούσια Πνευματική εμπειρία. Συμμετείχαμε στην Ακολουθία τού Όρθρου και τής Θείας Λειτουργίας μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό τού Αγίου Γερασίμου, όπου προσκυνήσαμε το Ιερό και Άφθαρτο Λείψανό του και κοινωνήσαμε τών Αχράντων και Ζωοποιών τού Χριστού Μυστηρίων. Πολλοί μάλιστα επισκέφθηκαν το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευσε ο Άγιος και Θαυματουργός Γεράσιμος.
Συναντήσαμε ακολούθως τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. κ. Δημήτριο, Λευκαδίτη στην καταγωγή, ο οποίος αφού μας καλωσόρισε εγκαρδίως, μάς χάρισε αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο και την πλούσια εμπειρία του. Ομολογουμένως μας συνάρπασε η απλότητα και αμεσότητά του.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως τής ψυχής τού προκατόχου του, Μακαριστού Γερασίμου, μνημονεύοντας μάλιστα και τους προκατόχους αυτού Μητροπολίτες Κεφαλληνίας, αλλά και τις Κεκοιμημένες μοναχές καθώς και τους Ιερείς που είναι ενταφιασμένοι στο Κοιμητήριο τής Ιεράς Μονής. Λάβαμε ιδιαίτερα χαρά και ευλογία από το θείο Κήρυγμα και τον εγκάρδιο χαιρετισμό τού Λευκάδιου στην καταγωγή Μητροπολίτου Κεφαλληνίας τον οποίο και ευχαριστούμε.

Θερμή ήταν η υποδοχή που μας επιφύλαξε η επίσης Λευκαδίτισσα στην καταγωγή Ηγουμένη Κασσιανή μετά της συνοδείας της. Να σημειωθεί ότι στην Ιερά Μονή οι μοναχές μάς προσέφεραν άψογη φιλοξενία, επιτρέποντας την διανυκτέρευση στον ξενώνα της Ιεράς Μονής δεκάδων προσκυνητών. Τους εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας. Ήταν για όλους μας μία αξέχαστη εμπειρία.

Επίσκεψη πραγματοποιήσαμε και στον τοπικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρομπόλα, όπου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το περίφημο ομώνυμο τοπικό κρασί. Μια ευχάριστη έκπληξη μάς περίμενε προς το τέλος τής εκδρομής. Κατά τη διάρκεια τού γεύματος σε παραδοσιακή ταβέρνα τραγουδήσαμε και χορέψαμε παρέα με την συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Από το Δ.Σ.

IMG_8642

Προηγουμενο αρθρο
Νομαρχιακή Συνέλευση μελών του ΠΑΣΟΚ
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση στον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.