HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΔιαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία – Η οδός Ι. Μαρίνου το 1930

Διαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία – Η οδός Ι. Μαρίνου το 1930

Λευκάδα 1930 αναγράφει η λεζάντα αυτής της πολύ σπάνιας και επίκαιρης σήμερα φωτογραφίας. Δεν έχουμε δυστυχώς κανένα στοιχείο να επιβεβαιώσουμε την ημερομηνία.

Εικονίζεται στα αριστερά του δρόμου, το καμπαναριό και η εκκλησία της Παναγίας των Ξένων και πίσω τα κτίρια (σημερινοί ιδιοκτήτες) οικία Αραβανή και παραπίσω οικία Κονιδάρη (καταστράφηκε από την πυρκαγιά). Στα δεξιά της φωτογραφίας εικονίζεται ο μαντρότοιχος που περιέβαλε την Βιβλιοθήκη και μετά ακόμα ένα κτίριο.

Στα δεξιά της φωτογραφίας, στο χώρο που δεν φαίνεται, υπήρχε ή χτίστηκε αργότερα το Σχολείο του Μαρκά. (Το Σχολείο χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1930 στον τεράστιο χώρο που κατελάμβανε η άλλοτε δημοτική αγορά, η γνωστή ως Μαρκάς)

Μπροστά μας στη φωτογραφία εικονίζονται δυο κτίρια που καταστράφηκαν επίσης από την πυρκαγιά της 8ης Αύγουστου. Το σπίτι του Σβορωνου ευθεία και δεξιά και στα αριστερά το σπίτι του Φραγκούλη.

Προηγουμενο αρθρο
Δημήτρης Γαρύφαλλος ο νέος δημοτικός σύμβουλος
Επομενο αρθρο
Από την παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Κούρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.