HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔιαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “πόλεμος και ενέργεια”

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “πόλεμος και ενέργεια”

Η πρωτοβουλία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθρακων “ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΆΔΑ STOP” διοργανώνει το Σάββατο 16/1 στις 18:30, διαδικτυακή εκδήλωση στη σελίδα μας στο Facebook, περί ΑΟΖ, ενέργειας και διακρατικών εντάσεων.
Συμπολίτες και Συμπολίτισσες, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις (ψήφιση του Αντι – Περιβαλλοντικού νόμου, κλιμάκωση αντιδράσεων των κινημάτων υπεράσπισης του περιβάλλοντος κλπ) επισημαίνουμε τους φόβους μας που δεν στηρίζονται σε αβάσιμες φήμες αλλά σε πραγματικά γεγονότα.Επιγραμματικά και μόνο σας αναφέρουμε τις τραγικές επιπτώσεις από:
• Την κλιματική αλλαγή και την συνέχιση της εξάρτησης της παραγωγής από τους ρυπογόνους γαιάνθρακες που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τη συνέχιση της ζωής στον πλανήτη μας!
• Την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο (την πλέον σεισμογενή περιοχή της Ευρώπης) με άμεσο κίνδυνο ρύπανσης της θάλασσας του Ιονίου των παραλίων στα νησιά του και στις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας που βρέχονται από αυτό με καταστροφικές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον, την αλιεία τον τουρισμό και οριστική κατάρρευση των τοπικών κοινωνιών!
• Τον ολοένα και αυξανόμενο κίνδυνο εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές συγκρούσεις και ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πετρελαίων στην περιοχή .
• Την ουσιαστική σχέση της ποιότητας του περιβάλλοντος με την ποιότητα της διατροφής, των πολλαπλών και συνεχώς αυξανόμενων επιπτώσεων στην υγεία μας και την εμφάνιση ακραίων φαινομένων όπως της πρόσφατης επιδημίας του κορονοϊού με τις τραγικές επιπτώσεις του.
• Το νέο ΑΝΤΙ-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που βάζει σε άμεσο κίνδυνο τις δημόσιες δασικές εκτάσεις, προστατευόμενες περιοχές, αιγιαλούς και κοινόχρηστες παραλίες με παραχωρήσεις προς όφελος των ολίγων και ισχυρών.
• Τον κίνδυνο φαραωνικών έργων σκοπιμότητας και καταστροφικής επέμβασης στα βουνά της Λευκάδας με το πρόσχημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και πάλι προς όφελος μόνο κάποιων ισχυρών.
• Την συνεχιζόμενη επί δεκαετίες προκλητική διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων με ελλειμματική την διαδικασία ανακύκλωσης συσκευασιών.

Ανεξάρτητα από το έργο και τις δράσεις του κάθε φορέα και συλλογικότητας με βάση τα παραπάνω υπάρχουν προβλήματα και κίνδυνοι που πρέπει να συζητήσουμε και να κατανοήσουμε όλοι άμεσα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις για την προάσπιση της φύσης και της ζωής μας . Για αυτό κρίνουμε απαραίτητη τη συμβολή σας στην εκδήλωση μας και θα χαρούμε ιδιαίτερα να συζητήσουμε για κάτι που δεν αφορά το μακρινό μέλλον αλλά την επιβίωση μας στον πλανήτη. 

Προηγουμενο αρθρο
Άδωνις Γεωργιάδης: Εμβληματικής σημασίας η τουριστική επένδυση στον Σκορπιό
Επομενο αρθρο
Δ.Ε.Ε.Π Λευκάδας Νέας Δημοκρατίας: Ναι στον εμβολιασμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.