HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔιευκρινήσεις του ΔΙΕΚ Λευκάδας σχετικά με την λειτουργία των διετών προγραμμάτων

Διευκρινήσεις του ΔΙΕΚ Λευκάδας σχετικά με την λειτουργία των διετών προγραμμάτων

Διευκρινήσεις του ΔΙΕΚ Λευκάδας σχετικά με την λειτουργία των διετών προγραμμάτων Επαγγελματικής κατάρτισης στα ΑΕΙ και των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)

Μετά την πρόσφατη δημοσίευση στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας και στην Λευκάδα των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, αρκετοί σπουδαστές και υποψήφιοι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Λευκάδας θορυβήθηκαν και ανησυχούν ότι κλείνει το ΔΙΕΚ Λευκαδας.

Για τον λόγο αυτό η Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Λευκάδας διευκρινίζει με το παρόν Δελτίου Τύπου ότι η λειτουργία του ΔΙΕΚ Λευκάδας καμμία σχέση δεν έχει με την παραπάνω αναστολή. Θεωρούμε χρήσιμο να υπενθυμίσουμε εδώ ότι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ που θα φοιτούσαν στα διετή προγράμματα μπορούν να φοιτήσουν στις ειδικότητες που επιθυμούν εντελώς δωρεάν στα Δημόσια ΙΕΚ.

Επιπλέον εάν συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ΙΕΚ σε συναφή ειδικότητα με την κατεύθυνση που αποφοιτησαν από τα ΕΠΑΛ εχουν την δυνατότητα να εγγραφούν απευθείας στο Γ΄ εξάμηνο και να παρακολουθήσουν μόνο το Γ΄ και Δ΄ εξάμηνο + ΠΑ ή μαθητεία (για παράδειγμα ο απόφοιτος τομέα πληροφορικής, γράφεται στο Γ΄ εξάμηνο ειδικότητας πληροφορικής ΙΕΚ). Εαν πάλι επιθυμεί να αλλάξει κατεύθυνση, (για παράδειγμα έστω ότι ο απόφοιτος τομέα πληροφορικής, θέλει να ακολουθήσει την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτικής Γεν.Νοσηλείας) έχει την δυνατότητα να εγγραφεί σε οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα θέλει, της οποίας η φοίτηση περιλαμβάνει 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας.

Οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για το ΙΕΚ Λευκάδας την νέα χρονιά κατάρτισης 2019-20 είναι οι παρακάτω:

1 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
2 ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
3 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
4 ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

Οι ειδικότητες θα λειτουργήσουν εφόσον εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός καταρτιζομένων. Η ανακοίνωση για την έναρξη εγγραφών των υποψηφίων σπουδαστών ΔΙΕΚ αναμένεται από το υπουργείο παιδείας στις 2/09/2019 και γίνεται μόνο ηλεκτρνικά.

Σχετικά με τα διετή προγραμματα ΑΕΙ και τα ΔΙΕΚ δείτε εδώ την αναφορά της Υπουργού Παδείας Ν.Κεραμέως: https://www.minedu.gov.gr/news/42457-02-08-19-open-kerameus-diadikasias-epilogis-ton-melon-ton-paidagogikon-omadon-ton-k-e-a-4

και εδώ την τοποθέτηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ Γ.Διαμαντόπουλου: https://www.esos.gr/arthra/63698/o-proedros-ton-dieythynton-ton-iek-apanta-meso-toy-esos-ston-syriza-poy-katigorei-ti?fbclid=IwAR0rZyWpSq_8Lw0j7T1R3hAaMIWD1-HE8guviAVRFspiYWTEtUk5rd8seRs

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Λευκάδας Ιωάννης Κουσουράκος

Προηγουμενο αρθρο
Σύλληψη 22χρονου στη Λευκάδα – Περισσότερο από 1 κιλό κάνναβης στη κατοχή του
Επομενο αρθρο
Βιβλιοπαρουσίαση της «Αγιομαυρίτικης Τριλογίας» του Θοδωρή Γεωργάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.