HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔράσεις και Μέτρα του Εργατικού Κέντρου υπέρ των Ανέργων

Δράσεις και Μέτρα του Εργατικού Κέντρου υπέρ των Ανέργων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο στα πλαίσια της δίμηνης πλατιάς δράσης και πιο ειδικά για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους πραγματοποίησε σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων πολλών σωματείων. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις και κινητοποιήσεις που αφορούν τους ανέργους. Πιο συγκεκριμένα:

1. Να συσταθεί στα πλαίσια του Εργατικού Κέντρου Επιτροπή Ανέργων με συμμετοχή και των ίδιων, με στόχο:

i. Καταγραφή των ανέργων
ii. Συγκέντρωση και διανομή τροφίμων
iii. Διανομή πακέτων σχολικών ειδών σε παιδιά ανέργων.

2. Παρέμβαση στο ΔΣ του Νοσοκομείου για την εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους.

3. Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ για επίδομα μόνιμο δηλ. όσο διαρκεί η ανεργία, με αύξηση από τα 360 στα 600€

4. Παρέμβαση στον Δήμο:

i. για την εγγραφή στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς των παιδιών των ανέργων, χωρίς τροφεία
ii. για την απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη

5. Δημιουργία φροντιστηρίου σε αίθουσες του Εργατικού Κέντρου για τα παιδιά των ανέργων και των φτωχών οικογενειών. (αναλυτικά σε αποκλειστικό δελτίο τύπου)

ΛΕΥΚΑΔΑ 4-10-2014

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, στα πλαίσια των δράσεων για την προστασία και την ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους, αποφάσισε και την οργάνωση δωρεάν μαθημάτων σε έναν αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου παιδιά ανέργων. Είναι κατανοητό ότι ούτε μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, γιατί ούτε σχολείο, ούτε φροντιστήριο είναι.

Οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες πληρώνουν τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της επίθεσης της εργοδοσίας, γι’ αυτό θεωρούμε ότι η ταξική αλληλεγγύη σε όσους έχουν πιο οξυμένα προβλήματα, σε όσους αγωνίζονται, πρέπει να αποτελεί στοιχείο της δράσης των συνδικάτων, όχι με τη μορφή της ελεημοσύνης, αλλά δεμένα με την οργάνωση της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων.

– Η στήριξη μπορεί να καλύψει ένα περιορισμένο αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου, στα μαθήματα (Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική, Πληροφορική και πιθανόν και άλλα μαθήματα).

– Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία και για να λυθούν μια σειρά πρακτικά θέματα, χρειάζεται να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014.

– Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Μεσσήνη 7 δίπλα στην παλιά ΔΕΗ) μέχρι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου από τις 8,30 π.μ έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 4,30μμ εως τις 8,30μμ.

Για πρόσθετες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Κέντρου 26450 22466.

– Η δήλωση για συμμετοχή, πρέπει να συνοδεύεται με αντίγραφο της κάρτας ανεργίας, των ανέργων (του ενός ή και των δυο γονέων αν είναι άνεργοι).

ΛΕΥΚΑΔΑ 4-10-2014
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Φθινοπωρινά σινιάλα
Επομενο αρθρο
Το Μεγαλείο της Άμμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.