HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔραματική η κατάσταση στις Κεχριές Κορινθίας: – Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Δραματική η κατάσταση στις Κεχριές Κορινθίας: – Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή

Για δεύτερη μέρα μαίνεται η φωτιά της Κεχριές Κορινθίας, με την πυρκαγιά να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες.

Έτσι, δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων να εκκενωθούν προληπτικά ο οικισμός Δράσσα καθώς και μια κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο πρώτο δημοτικό σχολείο Κορινθίας.

Νωρίτερα και λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις Κεχριές και δεδομένο πως η πυρκαγιά είναι δύσκολη λόγω των δυνατών ανέμων το χωριό Αλαμάνο εκκενώθηκε ξανά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.

Παράλληλα ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφό του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτό συνέβη διότι, όπως εξήγησε, «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη». Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Βασίλης Νανόπουλος, «παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».

Προηγουμενο αρθρο
Συλλυπητήρια Δήμου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Τουρίστες στην Κέρκυρα βρέθηκαν νεκροί σε αυτοκίνητο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.