HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔυναμική κινητοποίηση των Μεγανησιωτών στην Λευκάδα για την υποβάθμιση του σχολείου

Δυναμική κινητοποίηση των Μεγανησιωτών στην Λευκάδα για την υποβάθμιση του σχολείου

Με μια πολυπληθή, δυναμική και με παλμό κινητοποίηση σήμερα το πρωί το Μεγανήσι έδωσε την δική του απάντηση σε όσους θεωρούν ότι μπορεί να κουτσουρεύουν το μέλλον των παιδιών μας, με την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του σχολείου μας. Η ανταπόκριση των Μεγανησιωτών στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων υπήρξε συγκινητική. Όλοι -πλην…Λακεδαιμονίων φυσικά!- έδωσαν το βροντερό παρόν σήμερα στην Λευκάδα.

5

Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος, ο Πρόεδρος του ΔΣ, πολλοί (σχεδόν όλοι) οι δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς, σύλλογοι και απλοί δημότες, αρκετοί με μικρά παιδιά, ήταν όλοι εκεί, έτοιμοι να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και σε πολιτικές που στερούν καθημερινά και από ένα κομμάτι από την Εκπαίδευση των παιδιών μας, αλλά και σε δημοσιοϋπαλληλίστικες συμπεριφορές, που δεν λαμβάνουν υπόψην τους τις ιδιαίτερες συνθήκες και δυσκολίες σε έναν μικρό νησιωτικό τόπο, αλλά αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους και τους μαθητές σαν νούμερα ενός προϋπολογισμού…

7

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από την παραλία με πορεία, πανό και συνθήματα, αναγκάζοντας τους Λευκαδίτες να κοιτούν με έκπληξη.

8

Η πορεία έφτασε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όπου υπήρξε έντονη και πολύωρη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου και αιρετών με τον Διευθυντή αυτής κο Σάντα, παρουσία των ΜΜΕ. Ο εν λόγω υπηρεσιακός παράγοντας, παρά των καταιγισμό των επιχειρημάτων που δέχτηκε από όλους σχεδόν τους παρευρισκόμενους, οχυρώθηκε πίσω από τους νόμους, προσπαθώντας να δικαιολογήσει και να απαλύνει την απόφασή του και πετώντας το μπαλάκι στην Περιφερειακή Δ/νση και στο Υπουργείο. Του ζητήθηκε να στείλει συμπληρωματική εισήγηση που να αναιρεί την προηγούμενη της υποβάθμισης, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά. Οι γονείς επέμειναν, λέγοντας ότι νόμος είναι το δίκιο των παιδιών μας και η ισονομία που πρέπει να απολαμβάνουν, αλλά ο κος Σάντας ήταν αμετάπειστος, μολονότι αποδέχτηκε ότι στην θέση τους θα έκανε το ίδιο!

9

Επόμενη επαφή ήταν η πορεία προς το Διοικητήριο και η παράσταση του Δημάρχου, του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και άλλων μελών του συλλόγου στον Αντιπεριφερειάρχη κο Χαλικιά. Ο αιρετός, εκπαιδευτικός κι ο ίδιος, δήλωσε ανοιχτά ότι οι Μεγανησιώτες έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους και ότι κάτι τέτοιο είναι αδικαιολόγητο (αναφερόμενος στην εισήγηση υποβάθμισης). Από την μεριά του δέχτηκε να παρέμβει θετικά στους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας και του Υπουργείου, κάτι που έκανε ήδη όπως δήλωσε. Στο περιθώριο της συζήτησης του ετέθη και το θέμα έλλειψης γιατρών, για το οποίο όμως δεν είχε απαντήσεις να δώσει.

10

Επόμενο βήμα θα είναι μια εκ νέου ΓΣ του Συλλόγου αύριο το πρωί στις 11.00, όπου και θα ληφθούν οι περαιτέρω αποφάσεις και κινήσεις, ενώ συνεχίζονται αμείωτες οι πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αυτό που έγινε σήμερα φανερό, πέραν των όποιων πολιτικών υποσχέσεων και του μηνύματος ότι το Μεγανήσι δεν είναι ο φτωχός συγγενής, είναι το γεγονός ότι ο λαός μπορεί και πρέπει να αντιτάσσεται σε όλα όσα του καταστρέφουν το μέλλον, του ίδιου και των παιδιών του. Οφείλει να αγωνίζεται και να διεκδικεί όλα όσα του ανήκουν κι εκεί δεν υπάρχουν παρατάξεις και διαχωριστικές γραμμές. Έγινε επίσης φανερό ότι πλέον οι αγώνες αυτοί θα πρέπει να πυκνώσουν για καθετί που αφορά στο νησί, καθώς οι εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές και οι υπάλληλοί που τις εφαρμόζουν, μπορεί να μην μας σέβονται τους Μεγανησιώτες, αλλά μπορεί στο τέλος να μάθουν να μας φοβούνται!

11

12

13

Πηγή: www.meganisitimes.gr

Προηγουμενο αρθρο
Διαμαρτυρία Μεγανησιωτών για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου
Επομενο αρθρο
Παρουσίαση των δύο νέων εκδόσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων

1 Σχόλιο

  1. Ελπίς Αργύρη- Σάντα
    27 Φεβρουαρίου 2016 at 06:39 — Απάντηση

    Συγχαρητήρια στον λαό και στους μαθητάς του Μεγανησίου. Το Μεγανήσι παρά την μικρή του θωριά έδωσε πολλούς και μεγάλους επιστήμονες στην πατρίδα. Σπουδαίους Ανθρώπους ανάστησε και έχει κάθε δικαίωμα λόγου. Όλη η Λευκάδα πρόσφερε πολιτισμό και ιστορία τρανή από αιώνες και το Έθνος της οφείλει σεβασμό. Η Πατρίδα είναι αυτή που πρέπει να υποκλίνεται και όχι οι Μαθητές να προδίδονται.
    Εύγε στους θαρραλέους μικρούς μαθητές με την μαγάλη πυγμή. Αυτό ακριβώς είναι που θέλουν να σκοτώσουν οι δυνατοί του νέου κατεστημένου και οι γνωστοί Επίορκοι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.