HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΔυο μέρες δουλειά ήταν! Γιατί κάναμε τόση φασαρία;

Δυο μέρες δουλειά ήταν! Γιατί κάναμε τόση φασαρία;

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε προ ημερών το κλείσιμο της ξύλινης γέφυρας Ιούλιο μήνα, για επισκευές. Οι αντιδράσεις όπως ήταν φυσικό επικεντρώθηκαν στην εποχή που επιλέχτηκε για εργασίες σε ένα σημείο από τα πιο επισκέψιμα της πόλης.

Οι φθορές της γέφυρας δεν ήταν αιφνίδιες ούτε χτεσινές. Είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας των εκάστοτε υπευθύνων. Από όταν τοποθετήθηκε πριν από 15 χρόνια, ο υπεύθυνος φορέας την άφησε στην τύχη της.

Ήταν χειμώνας όταν στο δημοτικό συμβούλιο ανακοινώθηκε η επισκευή της γέφυρας. Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 31 Μαΐου 2016. (Τη δημοσιεύουμε στο τέλος για ακόμα μια φορά). Η επισκευή θα κοστίσει σχεδόν 25 χιλ. ευρώ.

Από την ημέρα που έκλεισε η γέφυρα μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί τρία μαρμάρινα σκαλοπάτια και έχουν γίνει κάποια ηλεκτρολογικά. Από χτες το βράδυ με χαρά είδαμε ότι η γέφυρα άνοιξε. Υποθέσαμε ότι οι αρμόδιοι το σκέφτηκαν καλύτερα και ανέβαλαν για αργότερα τις εργασίες.

Έλα όμως που τα παπαγαλάκια βιάστηκαν να μας πουν πως αυτό ήταν όλο. Οι εργασίες τελείωσαν!

Έτσι αυτόματα όλοι εμείς που δεν συνηθίζουμε να τσαλαβουτάμε στα λασπόνερα της κάθε εξουσίας, είμαστε οι κακοί της υπόθεσης. Τσάμπα θορυβηθήκαμε! Δυο μέρες δουλειά ήταν! Γιατί κάναμε τόση φασαρία;

Αν λοιπόν η επισκευή της γέφυρας τελείωσε, αν ήταν δυο μέρες δουλειά, πρέπει όλα αυτά τα καλά παιδιά, να μας δικαιολογήσουν που θα πάνε τα 25 χιλ. ευρώ; Στα τρία σκαλοπάτια και στις δυο κουπαστές;

Οι εργασίες της γέφυρας δεν τελείωσαν, δεν ήταν δυο μέρες δουλειά. Η γέφυρα χρειάζεται το κυριότερο, ξύσιμο και βάψιμο μέσα έξω. Εξάλλου αυτά δεν είναι μυστικά. Υπάρχει μελέτη για όλες τις εργασίες που θα γίνουν. Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι αντί να κρύβονται πίσω από φιλικά δημοσιεύματα, να παραθέτουν την πραγματικότητα.Να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος στο χρόνο, γι’ αυτό και αναβάλλουν τις εργασίες. Όλοι θα το εκτιμούσαμε. Αντί αυτού τα βάζουν με όσα μέσα ενημέρωσης δεν τους λιβανίζουν. Όμως αυτό, τους γυρίζει ανάποδα. Τι είδους συμβάσεις υπογράφουν; Εκτός του ότι γίνονται αστείοι, δεν τιμούν και τις υπογραφές τους κάτω από έγγραφα.

Το ότι κάποιες εργασίες, ίσως δεν γίνουν τώρα και κατόπιν ωρίμου σκέψεως μετατεθούν για αργότερα, είναι καλοδεχούμενο. Η μεθόδευση όμως μπάζει απ’ όλες τις μεριές.

file-page1

file-page2

Προηγουμενο αρθρο
2η μέρα της Γιορτής Νεανικών Χορευτικών Τμημάτων στην Καρυά
Επομενο αρθρο
Η Χριστίνα Ωνάση και η Τζάκι Κένεντι- Ωνάση στους καταρράκτες του Δημοσάρι στο Νυδρί

1 Σχόλιο

  1. Νώντας Γαζής
    12 Ιουλίου 2016 at 20:06 — Απάντηση

    Ποιά αρωστημένα μυαλά βγάζουν τη Γέφυρα στο Κάστρο κατακαλόκαιρο? Ποιός είναι αυτός που αποφασίζει για το χρόνο επισκευής της? Υπάρχει τόση βλακεία ή τόσο πάθος και μίσος για την ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λευκάδα!!!! Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και ασφαλώς κάποια συμφέροντα κρύβονται πίσω απ’ αυτήν την επαναλαμβανόμενη βλακώδη ενέργεια!!!!!!!!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.